Beklager billedkvaliteten - men Henrik fra AoC ses her inden start ude til højre © Privatphoto // iPhone

Løbsberetning: Tour de Snejbjerg 2015

Som optakt til – og med store forventninger til endnu et fedt Vuelta a Espana har jeg valgt at stille op endnu engang til Tour de Snejbjerg. Bare lige for at få luftet geden inden sofaen kalder, og der venter 3 uger med – i mine øjne – den fedeste af de 3 Grand Tours.

Af: Henrik V. Nielsen

Tour de Snejbjerg køres i forbindelse med den årlige byfest, og hele området i og omkring Snejbjerg oser af hygge og fantastisk stemning – især grundet den store opbakning fra de lokale, hvilket jeg selv er en del af da jeg bor ca. 500 m fra festpladsen – som er placeret ved Snejbjerg Hallen og den nye skole. Fedt at kunne være med til at gi en hånd med nogen små udfordringer, så alle vi i Snejbjerg kan ha en fed byfest.

I år er det 19. gang løbet afholdes, og jeg har som de 4-5 andre gange jeg har deltaget, valgt at køre ruten på de 66km. Desværre var der ikke andre fra holdet der i dag havde muligheden for at gøre mig følgeskab, men da løbet er lige i min baghave, er der masser af dem som stiller op – som jeg kender. Ved at hvis jeg skal holde mig til i den sjove ende, så skal man holde sig lidt til de lokale hold såsom Team Tom´s Tasty Turkey, Team Lågeshoppen/Uhrskov-vine.dk og Ceramic Speed Cycling.

Masterstart, fedt nok… at rykke i modvind, knap så fedt :)

Vi starter kl. 10.15 med master ud af byen – der er ca. 150 mand/kvinder til start på dagens rute på de 66 km. Jeg holder min taktik om at sidde med i front i starten, for at undgå alt for megen elastik kørsel efter de mange sving som der er på starten af ruten. Der sker ikke så meget de første ca. 20 km, som dog bliver kørt i et højt tempo, men uden nogen nævneværdig eller udslagsgivende ryk. Måske fordi vi de første mange kilometer har en go rygvind, som derved besværliggør at komme væk, og fordi folk ved at vi lige om lidt kommer til at køre i modvind.

Så kommer stykket med modvind og så skal jeg love for, at der bliver prøvet at hugge. Prøver selv et par gange at komme med, og den ene gang lykkedes det – næsten…. Vi får vel et hul på 200-300 mtr, men bliver hurtigt hentet igen af det sultne felt som på nuværende tidspunkt vel tæller ca. 35-40 mand. Der bliver hugget 4-5 gange inden det endelige udbrud kommer af sted, desværre sidder jeg lidt for langt tilbage til at komme med denne gang.

Tour de Snejbjerg 2015 1
Flot podie – og blomster!! hallo, der er da noget at køre om i Snejbjerg! © Privatfoto // iPhone

Der er 6 mand som kommer af sted 2 fra Ceramic (Dennis og Kim) og 2 fra Lågeshoppen/Uhrskov Vine (Jesper og Lennart) samt min gode cykel “kollega” fra Team Tom´s Tasty Turkey – Lars. Sidste mand i ubruddet kender jeg ikke navnet på. Vi tilbageværende kæmper for at nå op, men får desværre aldrig noget ordentlig samarbejde i gang. Og de hold som har folk med i front er gode til at bakke af for os andre, og hente os igen hvis vi skulle få lyst til at hugge. Havde lysten – men ikke rigtig benene i dag, ej heller i dag. ;)

Bare tanken om en øl giver energi i stængerne…

Asfaltbakken kommer nærmere og nærmere, og min tanke er at sidde med i front hvis der skulle komme et angreb, og så forsøge at sidde med. Vi er ca. 25 mand tilbage i feltet som jagter udbryderne. Der kommer “desværre” ingen rigtige angreb på asfaltbakken – folk er virkelig godt kørende. Tempoet er højt, og der kommer stadig forsøg på at komme væk – men der er ikke rigtig nogen som det lykkedes for.

10-15 km før mål kommer Tommy Nygård (Sunds Cykelmotion) op på siden af mig, om det var for at gi mig lidt motivation ved jeg ikke, men når nogen siger til mig, at nu er der ikke længe til vi skal ha en fadøl – så hjælper det altså! Efter vi har passeret asfaltbakken tager jeg en lang føring, for nu er der da for alvor noget at køre om. Tager et lille hvil, og så en lang føring igen.

Vi kommer ind på det sidste stykke som normal vis bliver kørt i højt tempo, og folk prøver på skift at hugge – dog uden held. Prøver selv en enkelt gang, men har ikke mere at skyde med i dag, og lader mig falde lidt tilbage for at komme sikkert i mål. Har efterfølgende hørt, at der var en fra vores gruppe som styrtede i sidste sving – håber han er ok.

Vi kommer i mål ca. 45 sek efter udbryderne, så med lidt mere samarbejde kunne vi måske ha hentet dem. Men skidt pyt – nu er der fadøl!

Det er altså et fint løb i Snejbjerg

Der skal lyde en stor tak til arrangørerne af løbet, som forløb lige efter bogen uden de store forhindringer. Fedt med flere motorcykler som guidede os sikkert igennem løbet, og folk ude på ruten som sørgede for at vi kunne passere ved vejkryds.

Stemningen før, under og efter er helt i top og er helt sikkert noget som folkene omkring Snejberg Byfest kan være stolte af. Vejret i dag gjorde selvfølgelig også sit til, at det hele blev lidt mere fedt.

Tak for denne gang.

Tiden i dag 1:43:41 rakte til en plads som nr. 25

Valde, Team Altomcykling.dk