Vi fangede ikke Cancellara, men vi slog Bjarne

Cancellara stillede til start med et mega skarpt hold, bestående af ham selv og 3 danske kontiryttere. Dem vidste vi naturligvis godt vi ikke havde en jordisk chance for at slå. Da vi stod og skulle til at starte, opdagede vi dog at Bjarne Riis var sat til at starte 1 minut efter os! Hans hold så noget mere menneskeligt ud, så målsætningen blev med det samme; vi skal fandme slå Bjarne! 

Af Uggi Kaldan | Foto Chasing Cancellara

Mesteren Cancellara, kan endnu!

Det var et virkelig skarpt hold arrangøren havde sat til Cancellara. Fabian selv har måske taget et par kilo på siden han var prof, men han står nu skarpt stadigvæk. Hans hold var 3 danskere fra Team Waoo. Michael Carbel, Rasmus Guldhammer og Silas Clemmensen. På dagen forlyder det at de 3 tynde kontiryttere pressede Fabian på bakkerne, til gengæld kørte “den gamle” fra de unge, på flad vej. Imponerende.

1 time og 14 minutter kørte de rundt på i Silkeborg, med en snitfart på 44.3 km/t. Tiden er virkelig tæt på Fabians sejr i Rio i 2016, hvor han solo kørte de 54,6 km, på 1 time og 12 minutter. Det var altså en meget realistisk udfordring, vi som hold stod overfor i Silkeborg i lørdags. Vi kørte et super pace, kom med hjem alle sammen, og var overhovedet ikke i nærheden af at slå Fabian og venner.

Team BEER udfordret af en teknisk rute

Som navnet måske antyder, så var det ikke et hold besat af fanatiske supermotionister, jeg var endt på, til udfordringen i lørdags. Vi var dog 4 herrer i udmærket form, og på nogenlunde samme niveau, det er en god start til en TTT. Ruten viste sig at være en udfordring for 4 ryttere, der vejer mellem 80 og 90kg. Profilen var ellers ikke skræmmende på papiret, med sine 650 højdemeter, fordelt på 54,6 km. Det lignede de fleste bakker var af den slags man kunne rulle henover.

Oplevelsen på cyklen var dog en anden, vi led på skift, på bakkerne, og havde svært ved at køre hurtigt og samlet, gennem flere af de mere tekniske passager, ruten bød på. Det gjorde det svært at finde en god rytme, og personligt synes jeg, der manglede et eller to regulære tonserstykker, hvor man kunne give den gas og få samarbejdet til at køre, uden bakker og sving.

Vi holdt vi Bjarne bag os, sejr!

For de fleste deltagere i et event som Chasing Cancellara, er det ganske urealistisk at fange den olympiske mester, i hvert fald når han bliver parret med 3 stærke danske A ryttere. Det kunne godt overvejes om konceptet var lidt sjovere, hvis man man satte Cancellara på et hold med nogle knap så stærke ryttere, så han måske endte på en 10 – 20 plads, således at der faktisk var hold der kunne slå ham. Alternativt kunne man sende Fabian alene afsted på en TT cykel. Det ville også være en sjov tid at sammenligne sig med, og sikkert en ret svær udfordring at slå, selv for de fleste 4 mands hold.

Vi vidste naturligvis godt at vi overhovedet ikke ville komme i nærheden af Fabian og 3 kontiryttere, så vores målsætning blev i stedet ikke at blive slået af Riis, der stod til at starte lige efter os på startlisten. Riis kørte med Daniel Foder, Anders Damgaard og Anders Gram, et hold der i statur og alder matchede vores hold væsentligt bedre, end de tynde siv Fabian var parret med. Vi blev nr. 20 i tiden 1:30, Riis blev nr. 26 i tiden 1:33. Vi gjorde det!!

Det er tydeligt at Bjarne ærgrer sig over han ikke fik skovlen under os, da han viser sine watttal frem til Fabian. – “You didn´t even go faster than Team BEER??” – er jeg ret sikker på jeg hørte Fabian spørge Riis om, eller måske er det bare noget jeg finder på…

Konceptet er stærkt, særligt for virksomheder

Det koster 2400 DKK at tilmelde et hold til Chasing Cancellara, og det er helt fair at det koster, når Cancellara er til start, og der er mastermotorcykler til start og slut. Ruten er flot markeret, sikkerheden er i top, der er markeret med kegler i farlige sving og der er masser af flagvagter. Den del spiller.

Det er også en flot målzone, men målzonen og særligt forplejningen halter for os der deltager på “almindelige hold” uden adgang til VIP. 90% af deltagerne er firmaer, der har adgang til VIP teltet, hvor de får gratis øl, sodavand, mad og kaffe, som “almindelig” deltager får man én sodavand, og en fin lille salat med lidt kylling. Har man deltaget i f.eks. Hansens Cykelløb, der ligger i samme prisklasse, så får tilbyder de 3 depoter på ruten, burger i mål, øl, samt milkshake og kaffe ad libitum, til alle.

Der er et eller andet der ikke helt er i balance ved Chasing Cancellara, når 90% af deltagerne sidder i et VIP telt, og de resterende 10% sidder udenfor. Det er ikke forbi jeg er misundelig på VIP, men det var jo faktisk lidt kedeligt at sidde alene med sit hold ude på græsplænen, uden mulighed for at snakke med alle de andre deltagere om deres oplevelse.

Skulle jeg foreslå en ændring, så gør som Hansen, giv alle deltagere VIP behandling, ellers sæt prisen ned for hold, der ikke har adgang til VIP, i hvert fald hvis målsætningen er at lokke flere motionister til at stille op, der ikke lige har mulighed for at komme til start, gennem en firmaaftale.

Revanche i Farum!

Næste uge tager jeg revanche i Farum, hvor vi helt sikkert heller ikke vinder, men målsætningen er dog en bedre placering end i Silkeborg. Her er mit hold nemlig bedre end i Silkeborg, og ruten er lidt mere venlig overfor mig, der jo ikke er den letteste rytter i verden. I Farum er der nogle bakker, men der er også nogle lange tonserstykker, hvor man lidt nemmere kan sidde på dæk og fede den.

Sidste år gik det mega godt, her havde jeg havde samlet et meget stærkt AltomCykling.dk hold, med vores egen A rytter, Jeppe Tolbøll, den daværende A rytter, nu kontirytter, Mathias Matz, og sidst men ikke mindst, dame A rytteren, Michelle Quaade. Alle 3 ryttere skulle naturligvis holde en del igen, for at slæbe mig med rundt, men rundt kom vi, og vi endte faktisk på en 4. plads, jeg tog lige præcis 0 føringer dengang.

I år er AltomCykling.dks hold i Farum ikke helt så stærkt, men jeg håber alligevel vi kan komme i top 20. Michaelle Quaade er tilbage, og så får vi selskab af ultrarytteren Michael Knudsen, og sidst men ikke mindst, en gammel ven af bloggen, Niki Byrgesen, tidligere banelandsholdsrytter, der efter en pause fra cykelsporten, er tilbage på rammen.

Niki siger selv han ikke træner helt vildt meget, men de der gamle kontiryttere / baneryttere, de glemmer sgu aldrig helt farten på cyklen, så mon ikke jeg igen bliver ham der skal slæbes rundt om Farum, så må vi se hvad det kan blive til placeringsmæssigt, og måske skal jeg endda tage en føring i år…

Skulle du have fået lyst til at deltage i Chasing Cancellara, så er tilmeldingsfristen på onsdag, og hold i øvrigt øje med AoC, hvor vi har et par fede præmier der trækkes lod om på torsdag, blandt alle deltagende hold!

Tilmelding og mere info:  Chasing Cancellara Farum 2019.