På lørdag d. 22.10. Går starten på den første udgave af X-Trail Gravel Ride! Gravel Cycling er et fænomen, der er kommet fra USA og nu langsomt breder sig til hele Europa. I princippet er det en ældgammel måde at cykle på, da løb som Tour de France, Giro de italia osv. så dagens lys, blev langt de fleste km. kørt på grus. Men i takt med, at vejene blev asfalteret mistede grusvejene popularitet. 

Af: Uggi Kaldan

X-Trail Gravel Ride – Cyclo Position genfinder grusvejene sammen med Joachim Parbo. 

I dag er interessen stigende for, at køre på de glemte grusveje, og cykelindustrien er begyndt at se i samme retning. Der har nu aldrig været bedre vilkår, for virkelig at give den gas på de nye, specialbyggede Gravel Bikes. Er du til opdagelse, natur, stilhed og socialt fællesskab mens du triller af sted sammen med andre, så er denne form for cykling helt sikket noget for dig!

14566458_1753143381607508_4646472879282974723_o

Naturoplevelsen fås næsten ikke bedre ved nogen anden motions form. På en Gravel Bike, kan du udforske og opdage steder du ellers ikke ville komme på en landevejs racer. Du kan tage på udflugt med vennerne eller solo tur, med rygsækken og sove posen. Det kan vel beskrives bedst som hiking på cykel.

Der findes efterhånden mange Gravel løb, hvor der også er et konkurrenceelement, men for langt de fleste deltagere gælder det op, at teste egne grænser og få en fed oplevelse.
Vores Gravel ride er netop lagt an på, at deltagerne skal komme hjem med en god oplevelse, derfor er alt andet omkring turen lige så vigtigt som selve ruten.

Det praktiske

Arrangøren Cyclo Position byder deltagerne velkommen kl. 9.00 i Viby v. Lucky Machine, Gunnar Clausens Vej 26 A.  Vi giver kaffe og rundstykker fra den fantastiske bager Briancon. Kl. 10.00 triller vi sammen ud på den planlagte rute. Efter ca. 40 km. stopper vi og får en kop varm kaffe samt kage, ligeledes fra Briancon.

Vi kommer tilbage til Lucky Machine efter ca. 80 km., hvor Århus Bryghus til lejligheden stiller fadølsanlæg og grill frem. Hvad er bedre end at restituere på end en god øl, og en grillpølse!? Vi holder ruten lidt hemmelig, da vi gerne vi give folk en lille overraskelse ved at køre rundt i et måske ellers kendt område, så folk ind imellem ikke helt ved hvor de er. Det er en fed måde at opleve “nye” veje på – og det er en stor tilfredstillelse, at finde et stykke der fører et nyt sted hen og finde forbindelser mellem de veje man allerede kender.
Gravelmap.com er et super godt sted, at se hvor andre har kørt, og selv at tegne de grusstykker ind, som som man har opdaget.

Du kan køre på CX, Gravel og MTB cykel – du “KAN” også godt gennemføre på en almindelig landevejsfræser, men det er for de eventyrlystne at dukke op på sådan en, og turen måske ikke så behagelig – med andre ord, det er muligt, men det anbefales ikke.

TILMELDING

Tilmelding foregår ved at skrive en mail til info@cycloposition.dk, hvorefter man modtager en mail med betalingsinfo. Tilmelding bliver først registreret, når betaling er gennemført. NB: Der er deltager maksimum på 50 ryttere. I tilfælde af aflysning tilbagebetales startgebyr. Det er muligt at eftertilmelde på dagen, hvis det maksimale deltagerantal ikke er overskredet.

Pris: 50,- inkl. goodie bag

Hent flyer her: gravel_cycling_autumn_edition_2016

flyer