3. dag i Harzen på Levo – den længste dag!

Søndag i Harzen skulle faktisk have været en kort dag, hurtigt ud på rammen og hurtigt hjem, det viste sig dog ikke at skulle holde stik. Levo kom til gengæld rigtigt på prøve på den såkaldte morgenmadsbakke, en led satan på +22%. På billedet ligger jeg og poserer sammen med hold fire som endte med at være mine homies på turen til Harzen.

Tekst og Foto: Uggi Kaldan

Søndag var sidste dag i Harzen, jeg skulle egentlig have kørt hjem lørdag aften, men fik i sidste øjeblik forhandlet mig til at blive en dag ekstra. Kæresten derhjemme kunne godt forstå at når yr.no nu lovede den solskin vi havde gået og sukket efter på sidstedagen, så var det jo meget vigtigt at blive en nat mere. Solskinnet kom, men det var dog ikke mens vi var på cyklen.

Ophold, forplejning og gode ruter.

forplejning

Martin Nørris der står bag succesen i Harzen har en rimelig god recept på hvordan man lokker især jyder til at købe en pakkerejse, til et rejsemål der ligger så tæt på Danmark, at de fleste nok kunne organisere turen selv, og endda lidt billigere hvis det endelig skulle være.

Det skal være billigt og der skal være rigeligt mad – og sidst men ikke mindst så er der brugt god tid på at finde gode ruter. Af samme årsag vil Martin helst ikke have at man deler sine ture på Strava – i hvert fald ikke her på AoC – som han siger, så er det jo en stor del af hans produkt at han har brugt rigtig mange timer på at finde gode ruter.

Det bliver måske svært at opretholde “hemmelige” ruter på sigt, men egentlig kan jeg godt forstå ham, det er et stort forarbejde han har lavet. Personligt tænker jeg nok at til 1495 kroner for 3 dage, hvem gider så overhovedet planlægge selv, selv hvis man havde adgang til ruterne, der må mageligheden alligevel vinde for mange?

Morgenmadsbakken – måske fordi man lige….

morgenmadsbakken-harzen-uggi-kaldan

Solen skinnede aldrig da vi var ude på cyklen Søndag, men det regnede i det mindste ikke, hvilket var en klar forbedring i forhold til lørdag. Det var nu alligevel sjovt at blive, for så fik jeg for alvor udfordret min medbragte elcykel. Morgenmadsbakken på 22% var intet match for Levo, man blev forpustet men smadrede alligevel op over bakken med 14 km/t.

Jeg ved ikke hvorfor bakken har fået det navn, men selv med el-hjælp så fik man da pulsen op, og hvis man havde gravet lidt for dybt i den tyske morgenmadsbuffet med æg, bacon og pølser er det måske ikke usandsynligt at noget af det kunne komme op og vende en ekstra gang, og man så lige kunne få lov at smage på morgenmaden igen…

Herefter kom en lille stejl “bonus” som på Garmin ramte over 25% og som Levo igen ingen problemer havde med at forcere, det var faktisk meget sjovt, i hvert fald for mig der kørte på cyklen. Jeg endte i øvrigt med at køre op og ned adskillige gange da jeg forsøgte at fange så mange hold så muligt med kameraet – tjek flere billeder fra turen på Webikes Facebook side.

Til sidst endte jeg dog sammen med hold 4 – igen. De var altså bare dem jeg svingede bedst med på den her tur, og sådan er det nok bare, på sådan en tur med mange deltagere. Det er svært at blive buddies med 60 mennesker på 2 – 3 dage, så man ender sammen med en lidt mindre gruppe, og for mig blev det så hold 4. Ingen på hold fire klarede den sidste stejle bakke uden at stå af, men humøret var højt alligevel.

godt-humor-harzen-uggi-kaldan

Den lovede solskin kom ikke, men der skulle bades alligevel!

Der kom aldrig den solskin som YR havde lovet, så selv den ellers troværdige norske vejrtjeneste kan altså også fejle, men allerede fra første dag havde vores guide snakket lidt om at man kunne bade i en af de mange opdæmmede bassiner der præger landskabet i Harzen.

Det var ikke alle der var med på udfordringen, jeg sprang blandt andet selv over, men nogle få modige sjæle tog udfordringen op, og det så faktisk meget dejligt ud, selvom det ikke ligefrem var sommer, hverken over eller under vandet.

water-harzen-uggi-kaldan

Den længste tur hjem!

OK – det var hyggeligt at blive en dag ekstra, men på vej hjem, ville jeg inderligt ønske jeg var taget hjem lørdag aften, og dermed sandsynligvis havde undgået den søndagstrafik der både ved Hannover og Hamborg skabte lange køer. I det sekund jeg forlod landevejene i Harzen og ramte køerne på motorvejen begyndte solen i øvrigt at skinne… tak yr, så holdt du alligevel ord – fik jeg nævnt min trofaste (gamle) Skoda ikke har Aircon?

En køretur der burde have taget 6 timer, endte med at tage 9. I virkeligheden burde man bare være blevet i Harzen til hen på eftermiddagen på cyklen, og så have kørte hjemad om aftenen, det havde sandsynligvis betydet en væsentlig sjovere dag – og man havde være hjemme ca. på samme tid tror jeg.

Men hey, det skal ikke tage noget fra turen, det var en fed tur som MTB Harzen og WeBike havde inviteret med på, det kunne jeg sagtens forestille mig at gøre en anden gang.

Denne artikel er en del af en serie på 3 artikler – læs nummer 1 + 2 her:

PÅ LEVO I HARZEN – DAG 1

Levo Uggi Kaldan 2016

VÅDE DAGE I HARZEN – PÅ LEVO DAG 2
Uggi Kaldan Harzen 2016