Agerskov Gadeløb & Tour de Vestfyn, hhv. 8. og 13. august

Daniel Vestergaard er klar til at komme ud på de danske landeveje efter en sommer der har stået i alt andet end træningens tegn, så nu skal stængerne luftes – indenfor nærmeste fremtid har han udset sig de to klassikere Agerskov Gadeløb og Tour de Vestfyn!

Af Daniel Vestergaard 

Agerskov Gadeløb, 8. august

Efterårssæsonen nærmer sig og for mit vedkommende indledes den med Gadeløbet i Agerskov, som jeg efterhånden har kørt en del gange og altid ser frem til at deltage i. Forrige år blev ramte jeg nederste trin på podiet og sidste år blev jeg nr. 2, så i år skal det være. Formen er skarp efter 105 km i Silkeborg Cycle Challenge og den mentale forberedelse er gået forrygende.
Agerskov Gadeløb afvikles tirsdag aften, d. 8. august ved brandstationen i Agerskov. Damer & Motion kører 18:30-19:30 og de tilbagelægger hhv. 10 og 15 omgange på den 2 km lange rundstrækning, der med sine 3 sving og ene stigning er teknisk overkommelig, selv for undertegnede. Licenserne kører 19:45-20:45 med mål efter 20 omgange, og det plejer at være et seværdigt cykelløb. Sidste år fik VeloConcepts unge komet, Kasper Asgreen, en fornem solosejr i det prestigefyldte gadeløb, hvor også Riwals helt store stjerne i år, Nicolai Brøchner, har haft sit store gennembrud. Kan Brøchner toppe sine hidtil 4 UCI sejre og DM Sølv i år med endnu en sejr i Agerskov, eller slipper Asgreen væk igen? Og hvad med alle de andre, kan fx Mads Pedersen gå glip af chancen for at få Agerskov på sit palmarés?

Prisen er 75 kr. og det inkluderer en pølse og en øl/vand efter løbet – se mere her Agerskov Gadeløb

Tour de Vestfyn, 13. august

Sidste års blomsterbuket fra Agerskov sikrede mig jo kvalifikation til Tour de Vestfyn (https://altomcykling.dk/tag/tour-de-vestfyn), da min søde kæreste Tine gav grønt lys og tog sig af begge unger, så jeg kunne komme til ræs. Det var min første deltagelse i løbet, der har både start og mål i Middelfart og byder på ruter på 10, 25, 50, 75 og 125 km.

Sidste år nøjedes jeg med 75 km, hvilket dog vist sig at være hårdt nok så kort efter ferien. I år har jeg planer om at prøve kræfter med 125 km, og helst i første startgruppe 9:30. Det er sikkert en dum plan med min nuværende grundform (eller bundform?), men startgrupperne, der hver består af max 75 ryttere, sendes afsted med 3 minutters mellemrum, så der er chance for at blive ’samlet op’ hvis man skulle blive sat.
Sidste års 75 km rute bød på en relativt flad første halvdel, men nogle hårde stigninger på anden halvdel, inden man ramte den flotte opløbsstrækning på Strandvejen oppe fra Strib. Umiddelbart ser det ud til, på rute- og højdeprofilkortet, at 125 km ruten forløber på nogenlunde samme måde, dog med den markante forskel at der er ca. 90 km hjem når bakkerne begynder i stedet for 40 km – dét bliver en udfordring, i hvert fald for undertegnede, der netop bøvlede med lige præcis bakkerne i Silkeborg.

Læs mere om Tour de Vestfyn