AoC drager til Norge og deltager i Nordsjørittet

For ikke længe siden dumpede et flot tilbud ind i AoCs postkasse. En nordmand havde cyklet Dirty Jutland og synes det var sådan et fint løb, at der dukkede en invitation op i vores postkasse fra Norge, kom og deltag i Nordsjørittet med ledsager, wow, tak for det!!. Løbet er oprindeligt et MTB løb, men fra 2023 tilbyder de også en gravel-kategori. Jeg har inviteret min faste rejsebuddy Jens med, det bliver en fest!! 

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk, Foto © Rune Helliesen og Siv Mary, Nordsjørittet. 

Smukke Norge, vi er klar!

Norge er jo enormt, men heldigvis ligger dette løb ikke voldsomt langt væk for os danskere, nærmere bestemt starter løbet i Egersund og har mål i Sandnes der ligger lige syd for Stavanger. Tager man Færgen over fra Hirtshals, så er der 3 timer i bil, og man er ved start! Det er et A til B løb, så faktisk kører man til målzonen, og bliver så fragtet til starten om morgenen (med sin cykel), og cykler så retur, præcis som det er muligt til Dirty Jutland, løbet er bare lidt kortere med sine 88km.

Skide være med farten, vi tager til Norge for at hygge os!

Hverken Jens eller jeg er i form til at køre “race” – så det bliver en oplevelsestur med drone og kamera i rygsækken, vejret ser GENIALT ud, præcis som herhjemme, så der bliver nok også hygget i depoterne, som der er 4 af i alt, Ogna Camping efter 22 km (mad og drikke), Vandavann efter 34 km (drikke), Hå gamle Prestegård efter 54 km (mad og drikke), Toppen av Tubakken efter 68 km (drikke). Det bliver en fest, og vi skal nok også kunne mærke benene med de 1000hm ruten byder på.

Godt 1000km i bil, for  88km på cykel…

Vi er desværre nødt til at holde weekenden lidt “effektiv” da vi har job og familie begge to, så vi tager afsted fredag formiddag og hjem igen søndag, det sætter lidt begrænsninger for hvad vi kan nå at opleve på cyklen. Fredag når vi måske en time eller halvanden (ankomst klokken 17.00) – hvis humøret og benene er til det.

Lørdag er så raceday, her overvejer vi om vi evt. skal droppe bussen og cykle til start i stedet, så får vi ekstra 70km, altså 158km i alt, men igen, vi ser hvad benene og humøret siger, jeg er lidt tændt på den idé, men vi er to der skal være enige, så lad os se hvor den lander.

Søndag er planen at nå en lille rulletur nær Sandness om, inden vi vender snuden hjemad, den lokale nordmand der cyklede Dirty har sendt os et par ruter på 50km der ser spændende ud, lad os se hvad vi når. Alle planer om ekstra kilometer afhænger af dagsformen og motivationen, hygge er kodeordet for weekenden!

Flere eventyr i horisonten

Der er flere cykeleventyr på vej, til September drager AoC afsted på graveltur til Italien, nærmere bestemt 8 dage og 7 nætter i smukke Toscana, det bliver ganske fortryllende, der kommer meget mere om den tur på bloggen i næste uge, men indtil da kan du da lige læse lidt om det lige her: Gravel-adventure.dk