Åst bakke Sydbank Stjerne tour de Grindsted start © Henrik Lambæk
En ung Redaktør på Blue Hors, tilbage i 2014, Foto © Henning Pedersen

AOC kører stjernetour i Grindsted

Forårsklassikeren Sydbank Stjernetour de Grindsted byder velkommen til den 28. udgave – AoC takker ja tak, og vi jagter løbsform, fede løbsoplevelser, og vi giver samtidig vores fulde opbakning til ét af de mange danske motionsløb, som så mange holder af. Der skal støttes op, så kom af sted  – fx i den første weekend i maj. Afgang lørdag den 7. maj.

Af: Søren Kuipers

For et par dage siden fik jeg en kort snak med de lokale ildsjæle, formand Karsten Andersen, og altmuligmanden Henning fra Grindsted Cykel Motion. Udvalget bag Stjernetouren finpudser lige nu de sidste detaljer og har store forventningerne til endelig at kunne gennemføre et cykelløb igen. “Det er meget afgørende for succesen, at vi er godt forberedte, og vi trænger til lidt medvind efter to år uden cykelfest i Grindsted.”

Støt de lokale løb – de savner jeres tilmeldinger!

Og det bringer mig videre til et vigtigt budskab, som vi på redaktionen går og grubler lidt over. Mange af de lokale større og mindre motionsløb hænger lidt i med neglene. Der er en tendens til et dalende deltagerantal. Senest blev GP Herning aflyst grundet for få tilmeldte. Vi forstår det ikke helt. Efter to år med meget sparsom glæde, fede cykelmotionsløb, race-stemning mm., havde vi forventet at flere ville elske at komme på græs igen, men det er ikke billedet. På landevejene ser vi flere og flere på racercykler. Måske vi er blevet mere kræsne? Vi ønsker måske en større helhedsoplevelse; et eventyr eller en uforglemmelig dag på rammen?

Rådet herfra er klart: Kom nu afsted i dit lokalområde og bak op; eller kør lidt for at få en fed lørdag eller søndag med ligesindede cykelentusiaster. Og så kan du bagefter give dit besyv med, hvis der er noget arrangørerne kunne arbejde med.

Fra mig: Den største opfordring til at bakke op, så de forskellige løb overlever en i forvejen svær tid.

Åst bakke Sydbank Stjerne tour de Grindsted Blue Horse © Henning Pedersen

Formanden lover en skøn dag

Start- og målområdet er i Jernbanegade midt i Grindsted. Jeg har personligt aldrig deltaget i løbet før, men jeg glæder mig meget til det. Karsten  fortsætter: “Det er fint med start og mål via Jernbanegade. Det tilgodeser mere plads til markedsdagen, som foregår samtidigt i midtbyen.”

Vejret ser allerede nu lovende ud, og der er masser af forskellige udfordringer at se frem til – og det er ikke fordi man skal have den store pung frem. Der er distancer mellem 62km og 180km på landevejene, og der er masser af højdemeter i vente. Desuden er der også en 44km MTB-rute. Afhængig af distance skal du slippe en 150-250kr – og for en god halvtredser får du mad og øl/vand med i købet efter løbet.

“Vi forventer mere end 1.000 deltagere og første start er fra torvet kl. 08.00. Vi glæder os til at de Jer til en festlig cykeldag i Grindsted lørdag den 7.maj.”

AOC jagter løbsform

I skrivende stund ser redaktøren og skribenten fortsat frem mod deres tur til Alpe d’Huez sidst i juni, når vi drager til Haute Route-arrangementet i de franske alper. Der er cirka 7-8 uger til afgang, og der skal til at pudses noget form af – hvis løbsoplevelsen skal blive god.

For mit vedkommende går det planmæssigt, og jeg tænker klart at bruge løbet i Grindsted til at få mange og forholdsvis hurtige kilometer på kontoen. Min forberedelse går rimelig planmæssigt, og jeg har fået kørt godt til og også en tre-fire motionsløb her i det tidlige forår med +100km på kontoen hver gang.

Forventningen er at sidde godt med så lang tid som muligt, og så se hvad der er i tanken, når området nord for Egtved skal forceres med godt 100km i benene.

Anderledes ser det ud for redaktøren. Efter en fed åbningsweekend i Belgien, hvor vi sammen fik kørt lidt af vintersulet af, har paddle-tennis, løbsarrangementer og senest en mindre hjernerystelse sidenhen sat den gode Uggi Kaldan noget tilbage. På nuværende tidspunkt tør jeg ikke spå om hvilken forfatning han stiller op i næste lørdag, men skal han have en fed Haute Route-oplevelse, så skal han bide tænderne sammen og holde kæden stram – fra nu af!

Jeg håber vi ses den første lørdag i maj – i Grindsted.

Alléz!