D.11/12 Maj, køres en vaskeægte dansk motionsklassiker – nemlig Grejsdalsløbet. AoC har kørt løbet utallige gange, og det er aldrig gået helt som planlagt. Men det er nu heller aldrig gået helt galt. Faktisk har jeg altid haft en god oplevelse i Grejsdalen. Hårdt, og sjovt. 

Af: Uggi Kaldan

På Søndag stiller jeg desværre ikke selv til start, men det gør 3 andre ryttere fra AoC, til gengæld deltager jeg i det nye grusløb lørdag :) Nogle AoCere deltager for at køre hurtigt (mens de overholder færdselsloven, naturligvis) og andre knap så hurtigt, for at få en god oplevelse. Jeg er desværre selv på arbejde om søndagen, som fotograf til DM i XCM i Aarhus.

På landevejen stiller vi op på 220km, så får vi hele oplevelsen med :) Her ses jeg i 2017 da Jeppe stille op for at give mig et hjul, desværre sprang jeg en eger på min cykel, og måtte rulle retur til mål. Sådan kan det gå.

4 ruter, og så noget grus!

38 kilometer “Familie”
Den nye rute for nybegyndere på racercyklen eller den aktive familie på byder på fire af de kategoriserede bakker. Efter ca. 17 km. er der depot ved Brunmosehallen i Ødsted. Børn over 8 år og  bedsteforældre på elcykel vil også nyde denne tur.

85 kilometer “Udfordring”
Denne rute henvender sig til motionsryttere, som ikke har prøvet et bakkeløb før, eller de garvede som ikke er kommet helt i gang med sæsonen endnu. Ruten byder på næsten 1000 højdemeter og 10 kategoriserede bakker, hvoraf bakken ved Tørskind Grusgrav er den største udfordring. Undervejs er der stort depot med mad og energidrik i Balle.

140 kilometer “Mediofondo”
Ruten byder på 18 kategoriserede bakker og godt 1600 højdemeter. Selvom det ikke er vores længste rute, er der ikke mange løb i Danmark som kan måle sig med dette i længde og særligt terræn. De største udfordring bliver Munkebjergbakken, Højen Skovvej og Tørskind. Der er to depoter på ruten, som henvender sig til den øvede motionist med god forårstræning i benene.

210 kilometer “Forårsklassikeren”
Denne superrute er den ultimative udfordring, idet ikke færre end 27 kategoriserede bakker og 2400 højdemeter indgår i denne rute. Mållinjen er på toppen af den ultimative stigning “Gl. Kongevej” midt i Vejle. Inden man giver sig i kast med denne rute, skal man have gennemført en fornuftig forårstræning, idet det er en meget hård rute, der vil være en udfordring for selv veltrænede og rutinerede motionister. Der er i alt tre depoter på ruten, der vel nok er det nærmeste man kommer et bjergløb i Danmark.

Som noget helt nyt i år byder Grejsdalsløbet også på en grusrute, om lørdagen, der er totalt udsolgt, så der skulle man have været tidligt ude.

Du kan stadig nå at få billet til løbet, så skynd dig at melde dig til, hvis du vil ud og have nogle højdemeter i benene på Søndag!

Tilmelding: GREJSDALSLØBET