GF Jennum AltomCykling.dk 2018
GF Jennum AltomCykling.dk 2018

Årets første? – Gran Fondo Jennum

Sneen vil endnu ikke slippe taget i Danmark, selvom vi nærmer os midten af marts. Her på AltomCykling kribler det – som hos så mange andre – i benene for at komme ud på de (forhåbentlig snart) tørre landeveje. Vi må nok væbne os med tålmod i forhold til de tørre veje, men mon ikke vejret arter sig når Gran Fondo Jennum sparker sæsonen i gang d.25. Marts! 

Tekst: Søren Kuipers – Foto: Jesper Halvorsen/Actionphotocrew.dk

Det er jo monster tidligt på året?!

Vejret i Danmark bliver aldrig helt stabilt. Og det ér tidligt på året at starte løbssæsonen, men her på AoC er vi vilde med løbet. Sidste år stillede vi med fire mand, og vi kom alle rimeligt igennem. Igen i år håber vi på at stille et slagkraftigt hold, som kan blande sig i top 15-200. Som rytter kan man vælge mellem at køre én, to, tre eller fire runder. Hver runde er 20km, så man kan få op til 80km benhård løbstræning i benene. Personligt vil det være meget tiltrængt – med ture på maximum mellem 15-40km indtil videre i år, vil det blive en overordentlig stor mundfuld, men jeg glæder mig; også selvom det ér tidligt!

Uanset om du har slidt din Bkool op, brugt mere tid på Zwift end på dit arbejde eller bare drønet til og fra arbejde på vintergeden, så skal du nok få store udfordringer. Sidste år hæftede vi os ved en særdeles attraktiv rute på forholdsvis små, smalle veje; der var skarpe stigninger og en enkelt kringlet nedkørsel. Generelt var der en mega fed sæsonstartsstemning, der på flere måder mindede vores egen pro, Daniel Vestergaard, om tidlige kermesseløb i Belgien. Det er sgu da en blåstempling der vil noget.

En varieret rute

I år 2017 blev løbet kørt første gang. Sidste år oplevede vi på AoC et ganske velfungerede arrangementet. Den 20 km rundstrækning var en rigtig fin rundstrækning. Selvom der stillede ca. 500 ryttere til start fordelt på tre felter, bidrog ruten til en ret hurtigt naturlig selektion. Det havde den effekt, at man stort set aldrig kørte helt alene, der var hele tiden smågrupper af ryttere. Der er altid et godt hjul at finde.

Arrangøren har forsøgt at indrette hele løbet efter at deltagerne kun er ude i elementerne, mens løbet var i gang. Vejle Kommune stiller igen i år hallen ved Skibet Skole til rådighed – her er der et fint start område (masterstart). Der er indskrivning og morgenkaffe inden døre. Og så snart deltagerne er kommet i mål, er der et varmt bad klar og varm suppe.

Arrangøren er klar – sne eller ej

Ambitionen fra arrangørernes side er klar: at lokke pedalglade atleter ud og køre væddeløb – også selvom det er tidligt på året.

”Vi er udmærket klar over, at mange i Jennum kører sæsonens første løb, og derfor har vi lagt hele løbets set up an efter det. Ruten er 20 kilometer lang og alt efter, hvor kåd man er, kan man tage en, to tre eller fire omgange,” fortæller Thure Kjær fra den arrangerende forening.

Desuden er der tænkt på at vejret kan være et hårdt element. ”Vi gør så meget, vi kan for at kæle for deltagerene, fordi vi ved, at vejret sagtens kan risikere at være dårligt. Derfor er vi glade for at vi igen kan bruge Skibethallen til stævnecentrum. Den ligger lige ved foden af den 1.175 meter lange Jennumbakke, så det passer perfekt,” siger Thure Kjær.

Når rytterne er i mål er venter der varmt bad, varm suppe – og lodtrækningspræmier fra løbets sponsorer.

Gran Fondo Jennums tidlige placering på kalenderen lokkede mange folk til sidste år, Vi oplevede sidste år ryttere fra hele landet og en del licensryttere var også fristet af lidt tidligt forårsræs.

Sidste år oplevede vi flere pive lidt over masterstarten, som efter deres hoved gik for hurtigt. Vi synes dog, at når der stiller flere hundrede ryttere til start, så er det fedt at masteren får spredt feltet med det samme. Det kan faktisk gøre løbet lidt mere sikkert.

Alt i alt var alle deltagere fra AoC enige om at det var et rigtigt fint løb der var stablet på benene i Jennum – og med det helt fantastiske vejr, som der var sørget for på dagen, så var det jo en drømmedebut for et nyt løb, der er placeret så tidligt på året. Vi håber 2018 bliver af samme kaliber.

Vi ses i Jennum. 

Om Gran Fondo Jennum:

Dato: Søndag den 25. marts

Tidspunkt: Fra kl. 10.00

Distance: 20, 40, 60 og 80 km

Startsted: Skibethallen

Priser og tilmelding: www.granfondo.nu