Vindere Bakkeloebet 2015 © Foto: Jesper Bjerring // AltomCykling.dk
Vindere Bakkeloebet 2015 © Foto: Jesper Bjerring // AltomCykling.dk

Bakkeløbet 2021 – kom med

Flere og flere løb og arrangementer bliver efterhånden gennemført. Bakkeløbet i Hørning, Østjylland, er blot ét af dem. Normalt bliver det afholdt en halvkold, vindblæst – og til tider regnfuld – aprilsøndag. I 2021 er det tidligere forårsløb rykket til en måske varm, stille og formentlig ligeså hård august-søndag. AoC er klar! 

Kom ud og kør på cykel og støt arrangørerne! 

Denne korte artikel har ét primært formål, mand, vær god mod løbsarrangørerne, tjek op på de cykelløb, som du som regel kører; de løb, som du ser frem til, træner frem mod og bare elsker at komme tilbage til. Tjek dit lokalområde ud, find løbene, tjek datoerne og meld dig til. Alle foreninger og arrangører har brug for det.

Bakkeløbet i Hørning

Bakkeløbet i Hørning er ét af disse løb. Jeg elsker løbet. Ruten er verdensklasse. Den bugter sig rundt i det østjyske, og jeg har både sprunget kæden på sidste bakke og for efterhånden mere end en håndfuld år siden, var formen til en fornem 3. plads. Det sker nok ikke igen, men ikke desto mindre glæder jeg mig stadig. I år stiller jeg op med en debutant på distancen – én af mine gode kammerater er blevet bidt af cykling, så målet er at vi sammen får et godt løb. Redaktøren kommer også på en letvægsmaskine – så pas på røgen.

I år er der, udover datoen, sikkert også lidt øvrige ændringer. Som det plejer bliver der inddelt i startgrupper. Normalt er det efter hastighed/niveau. Måske det bliver anderledes i år. Løbet afholdes den 22. august 2021.

Redaktoeren Bakkeloebet 2015
De sidste gode råd gives © Foto: Jesper Bjerring Johansen // AltomCykling.dk

Arrangørerne glæder sig, selvom det ikke bliver helt som vanligt

Teamet bag glæder sig umanérligt meget til at afholde løbet igen efter snart 2,5 års pause. Mange ting bliver forhåbentlig som vanligt, men der vil sikkert stadig være små ændringer. Om der skulle være et par down-grades. Det er jeg ligeglad med. Bare det at køre motionsløb igen; det er dejligt.

Starten går fortsat fra Hørning Idrætscenter kl. 10.00. Her sendes første gruppe ud på de bakkerige 120 km.

Ved udlevering af startnummer vil alle få udleveret en pose med en banan og en gel og måske lidt andet. Depoterne bliver også lidt skrabede. Man skal forvente selv at fylde flaskerne med vand eller energidrik. Om der kommer mere; det må tiden vise. Det er stadig svært at finde frivillige i dette, Coronaens efterår.

Kom afsted! 

Sørg nu bare for at komme afsted, kom ud, cykl hurtigt, langsomt, alene eller med dine bedste venner.

Nyd det, og nyd at vi kan igen.

Hvad skal du køre i anden halvdel af 2021?