BIKINGMAN – OMAN – 4 DANSKERE STILLER OP TIL ULTRA UDFORDRINGEN – DEL 2

Klokken 03.00 i morgen tidlig, lokal tid, og klokken 24.00 her i DK, tager 4 danskere hul på et eventyr i Oman. 1038 kilometer, 7336 kilometer. For 3 af dem er målsætningen at køre rigtig stærkt, for den sidste deltager Anders Jørgensen er det hans første Ultra Event på cyklen nogensinde. Vi har snakket med alle 4 inden afgang. Læs om de første 2 deltagere i den her artikel!

Af Uggi Kaldan | Foto Privat

Helle Bachofen von Echt

Kan du kort introducere dig selv?
“Begyndte landevejs cycling da jeg flyttede til Dubai for 5 fem aar siden. Koere de fleste locale cykel loeb I De forenede Arabiske Emirater og har de sidste år også kørt triathlon incl. to halv ironman. Til daglig arbejder jeg for Power Cycle, et Braziliansk indendørs cykel / fitness studie hvor jeg er biking master instruktør. der bestaar i kvalitets kontrol, træne instruktorer, strategi og events.”

Hvad er dine forventninger?
BikingMan Oman er mere en personlig udfordring end noget andet. Der er mit første ultra løb og jeg har i sinde at presse mig selv til det yderste. Jed ved simpelthen ikke hvor længe jeg kan cycle inden jeg har brug for at sove. Jeg ved ikke hvordan jeg reagerer mentalt og fysisk på sleep deprivation. Det er noget jeg kommer til at lære. Jeg er I min comfort zone på en cykel, så det giver mening at vælge en udfordring jeg er god til at håndtere, men mit formål med BikingMan er at køre mig selv helt ud I det ukendte og på den måde lære noget nyt om mig selv.

Jeg får at vide jeg er meget afslappet inden løbet. Det er fordi jeg ikke ved hvad skal forvente. Jeg har faktisk ingen forventninger. Jeg hopper på cyklen og så koerer jeg derudad og tager de beslutninger der skal tages undervejs. Jeg tror ikke rigtig jeg helt forstår hvor hårdt det bliver eller hvor langt 1,000km egentlig er. Men det passer mig fint så stresser jeg ikke over det.

Hvilket gear kører du på?
Jeg kører på en Moots – en absolut fantastisk cykel.

Anders Eik Jørgensen

Kan du kort introducere dig selv?
“44 aar gammel. Har boet i Dubai i 11 aar. Uddannet jurist men har de sidste 8 aar arbejdet som selvstaendig sammen med min kone Charlotte hvor vi startede en online dyrehandel op – 8 aar senere har vi stadig webshoppen + 4 butikker (heriblandt Mellemoestens stoerste dyrehandel) og 150 medarbejdere. Har 2 boern paa 6 (Carl Sebastian )og 9 (Dicte), det er mig i midten herunder.”

Hvad er dine forventniger til BikingMan?
“Mht at deltage i Bikingman så var jeg nået et punkt i mit (arbejds)liv hvor der var for meget stress og stillesiddende arbejde og jeg var et klassisk eksempel paa en omvandrende livsstilssygdom. Jeg besluttede derfor at gøre noget ved det og kontaktede Niel Copeland (som blev nr 2 i den samlede BikingMan Serie i 2018) – Han begyndte at lave træningsskemaer til mig og da vi snakkede sammen lige efter han havde fuldført Bikingman Oman 2018 så havde jeg jo et fantastisk mål 1 år fremme! Så Niel har coachet mig i 2018 hvor jeg har cyklet 12000 km og tabt 12-15kg.”

Mine forventninger er først og fremmest at fuldføre – Jeg er stadig på ingen måde en ultratynd atlet – og med oppakning oveni så kommer Jebel Shams og de 7000 højdemeter til at definere mit løb. Kommer jeg godt op og ned af Jebel Shams har jeg et håb om 3.5 – 4 dage.  

Hvad kører du på?
Jeg kører på en Moots Routt Titanium gravel Bike, Salt 32 mm hjul, Speedplay pedaler / Lake Extra Wide sko. Single Chainring 40T og 11-40 cassette – DI2. Apidura bags – 2 feedbags, 1 framebag, 1 topframebag og 1 saddlebag Mektrax shorts og jersey