BIKINGMAN – Oman – 4 danskere stiller op til ultra udfordringen – del 1

Klokken 03.00 i morgen tidlig, lokal tid, og klokken 24.00 her i DK, tager 4 danskere hul på et eventyr i Oman. 1038 kilometer, 7336HM. For 3 af dem er målsætningen at køre rigtig stærkt, for den sidste deltager Anders Jørgensen er det hans første Ultra Event på cyklen nogensinde. Vi har snakket med alle 4 inden afgang. 

Af Uggi Kaldan | Foto Privat

Hvad er BikingMan?

BikingMan er en fransk baseret organisation, skabt af den franske eventyrer Axel Carion. Det er en løbsserie der består af løb, som ikke er opdelt i etaper, men “selfsupported” ultra distancer. Indtil videre med events i Sydamerika, Europa, Mellemøsten go Asian. 

Ideen blev til efter at Axel havde cyklet på tværs af Sydamerika med to venner. Han vendte hjem med følelsen af at have lyst til at dele oplevelsen af at cykle på ukendte steder, under hårde vilkår, for udholdenhedsatleter. Bikingman var født. 

Som noget nyt har BikingMan indført “sprint” distancen, hvilket i ultrasammenhæng betyder omkring 1000km, i Oman med omkring 7500 højdemeter, sprint distancen på Corsica har 13000 højdemeter, mens BikingMan Taiwan byder på hele 18000 højdemeter, fordelte på 1150 km AV! 

De bedste deltagere forventes at kunne gennemføre ruten i Oman med lidt, eller måske slet ingen søvn, og en tid på mellem 43 – 48 timer. Uanset hvor hurtigt man kører, fuck det ser fedt ud! Tidsgrænsen er 120 timer (5 dage). 

4 seje danskere har taget udfordringen! 

Vi har fået fat i alle 4 danskere i Oman og fået en meget kort snak med dem om hvad de forventer af løbet, til dem selv, og ikke mindst hvilket noget gear de kører på. 

Peter Sandholt 

Peter Sandholt vil for de fleste danske “ultra nørder” ikke behøve nogen længere introduktion. Har gennemført Race Across America, kørt 799km på 24 timer, og dermed blevet nummer 2 til VM, i den disciplin. Derudover har han deltager I Trans Siberia Extreme, hvor han desværre måtte udgå, på én af de sidste etaper, efter at have kørt et fantastisk løb. 

Peter er en fantastisk fin fyr, som jeg kender personligt, og har cyklet mange gode ture med, han er gymnasielærer til daglig, og far, begge dele finder han nidkært tid til, samtidig med at han får trænet, så han kan deltage i events som det her, på højt niveau, det er meget imponerende. 

Hvad er dine forventninger Peter?
“Mine forventninger er, at jeg først og fremmest får en fed oplevelse, og så vil jeg forsøge at hænge på førerfeltet og
så se, hvordan det kan udvikle sig.”

Hvad har du med i taskerne? 
“Det skal jeg da vise jer – det er meget at nævne, så jeg sender et billede. Det eneste man måske ikke kan regne ud er poserne med piller. Der er ikke noget hemmeligt i dem, det er vitaminpiller, fiskeolie, c-vit, ingefær og magnesium”

Hvilken cykel kører du på?

“Jeg cykler på min spritnye 3T Strada, det er en lynhurtig landevejscykel, som jeg virkelig glæder mig til at prøve af til det event her, Gear 46 for, 11×40 bag”

Michael Knudsen

Michael Knudsen er forholdsvist ny i “ultracykel” sammenhænge, men han vil allerede være kendt af de fleste. Da han f.eks. som første dansker gennemførte Trans Siberia Extreme, verdens længste etapeløb. Derudover kørte han BikingMan Corsica sidste år. 

Michael kender jeg ligeledes rigtigt godt, og har også cyklet flere gode ture med ham. Michael har et fantastisk gå på mod, og finder på nogle skøre projektet. F.eks. at køre en “everest” i slud, ved at bestige Pøt Mølle over 100 gange… vanvittigt. 

Hvad er dine forventninger Michael?
Ved ikke helt hvad min målsætning er. 2019 er et hygge-adventure år med min kæreste. Rart med et roligt år efter RBTSE sidste år og RAAM næste år og jeg har kun kørt Zwift løb for at forberede mig til Zwift DM, som så bliver kørt samme dag som Oman, men vil blive lidt skuffet hvis jeg ikke er nogenlunde konkurrencedygtig. Men regner ikke med at vinde”

Hvad kører du på?
Jeg kører på en, synes jeg selv, VIRKELIG fed Cérvelo, jeg har sat forholdsvist høje hjul på. De er stadig rimeligt lette, og der er kun én rigtig hård stigning i det her løb (Jebel Shams Red). Resten af tiden kommer vi forhåbentlig til at “roll like a ball” – så jeg tror det bliver en fordel med høje hjul

Læs om de sidste 2 deltagere i del 2 – der kommer online lige om lidt!