Bjergform jagtes til Munkebjerg Grand Prix og ITT i vestjylland

Velomore afholder søndag den 11. juni 2023 Munkebjerg Grand Prix, som sjovt nok køres i området syd for Vejle. Med Giro delle Dolomiti som motivationsfaktor begiver vi os til Gauerslund, hvor den berygtede Munkebjerg venter 1, 2 eller 3 gange! Smag og behag. Med fem krævende dage i bjergene i vente, da må en omgang á 53km med +500højdemeter da kunne sparke liv i enhver bjergform. Vi tester det i den kommende weekend.

Af: Søren Kuipers | Foto: Roar Paaske Fotografi & R. P. Foto (sidste to fotos)

Fedt motionsløb med masser af højdemeter

Bike Challenge og Velomore inviterer til det nyeste skud på stammen Munkebjerg Grand Prix søndag d. 11. juni.

Et motionscykelløb som henvender sig til alle – særligt dem med fokus på en tur sydpå i den forestående sommer. Jeg er sikker på, at der venter en både fed og HÅRD rute i det idylliske landskab omkring Munkebjerg og Vejle Fjord. Der køres på en flot og udfordrende rundstrækning med indlagt bakkespurt på den legendariske Munkebjerg.

Du skal ved tilmelding beslutte dig for, hvorvidt du har ben til at køre 1, 2 eller 3 omgange på den kuperede rundstrækning. I følge Strava, så er én runde 53,5km med dertilhørende 517højdemeter. Så kan du selv gøre matematikken. I skrivende stund er der en del tilmeldt på mellem distancen (107km/2 omgange), lidt færre på 1 omgang og endnu ikke så mange på den længste af distancerne. Jeg satser på gode ben, og jeg stiller til start med tre omgange som mål.

Som tidligere deltager af adskillelige motionsløb – både i ind- og udland – da vil jeg mene at sådan en søndag her kan komme én særdeles til gode en 3-4 uger senere, hvis du har La Marmotte, Maratona’en eller andre sydlige bjergløb i sigtekornet. Jeg selv vil i hvert fald bruge dagen målrettet til at bygge højdemeterform på. Så må vi se.

Vi har snakket med Nikolaj Hebsgaard, som er redaktør for magasinet Velomore. Nikolaj lover en kanon dag på rammen og en fed start- og målzone. Sidste år deltog jeg selv i løbet Rundt om Rold, hvor jeg virkelig oplevede et fedt set-up både før, under og særligt efter. Der var en kanon stemning, lækker mad og bare en fed løbs-vibe, som jeg håber at opleve igen til Munkebjerg GP.

Lidt fakta om dagen:

Priser:
53 kilometer // 300 kroner.
107 kilometer // 350 kroner.
160 kilometer gran fondo challenge // 400 kroner.

Du får:
– Sikkert- og velafviklet cykelløb.
– Mad og drikke før, under og efter løbet.
– Tidstagning.
– Bakkespurt på Munkebjerg
– Et lod i konkurrencen om fede lodtrækningspræmier.
– En fantastisk efterårsdag på cyklen!

Kør som et hold eller kør solo
Nikolaj fortæller desuden om at man også kan deltage som hold på 107km-distancen, hvor der ligeså er en holdkonkurrence. Der er desuden mulighed for at tilkøbe en eventpakke også , hvor man bl.a. får eget telt mm. Men så skal I vidst lige have fat i Nikolaj, hvis det skal give mening.

Dagens tre hurtigste mænd og kvinder på begge distancer præmieres på podiet. Det samme gælder for dagens tre hurtigste hold i holdkonkurrencen, såvel som dagens hurtigste mand og kvinde i bakkekonkurrencen. Der vil desuden være lodtrækningspræmier.

Enkeltstart i Studsgård

Tre dage inden vil jeg forsøge at vride lidt fladbanefart ind i stængerne. For i Vestjylland afholder den lokale cykelentusiast Leif Lundstrøm fortsat enkeltstarter i DGI-regi. Enkeltstartafdelingerne er i fuld gang og tredje afdeling køres 8.juni tæt på Herning.

Min normale ITT-makker, Jens, er tilbage efter det tredobbelte lårbensbrud. Han har kørt de første to afdelinger og fører stensikkert sin aldersklasse. Jeg selv halser håbløst efter i H40, hvor jeg ligger nummer 4 ud af 8, men vi stiller begge til start med stort gå-på-mod. Men der bliver kørt edder-stærkt til fyraftenstons.

Vi to nyder sammen at tage til events for at pudse formen af, og vi skal også nok få fordel af dette træningspas frem mod Dolomiteventyret senere på sommeren. Jeg pønser også på at tage min førstefødte med, så kan vi stille tre generationer til start.

150 KRONER

Løbsserien afvikles som fire separate løb med mulighed for deltagelse i hvert enkelt afdeling og/eller i den samlede serie. For at være med i det samler klassement, skal man stille til start i tre ud af fire afdelinger. Jeg selv har misset én, men pr. løb kan du slippe med 150kroner. Det er en fin pris, synes jeg.

Der vil være forskellige klasser i forhold til alder og køn. Den største, og umiddelbart væsentligste forskel er, at der en en klasse for almindelige racercykler og en klasse for enkeltstartscykler. Det er fedt, at kunne deltage uanset hvilken cykel man stiller op på, men hold tungen lige i munden, når du tilmelder dig – så du konkurrerer med ligesindede.
 Start- og mål-zonen er simpel men stadig hyggelig. Efterfølgende har der fx været både drømmekage og chokoladekage. Er det fra den berømte Bager Max i Holstebro??

Datoer for de sidste to afdelinger:

3. afd. 8/6 Rute Studsgård 28,0 km. Mødested: Momhøjvej 36 C Studsgård Friskole parkering, 7400 Herning

4. afd. 17/8 Finale: Rute Borbjerg 27,3 km. Mødested: Kultur og Fritidscenter, Borbjerg, Hvamvej 84, 7500 Holstebro

Alle aftener er der første start kl. 18:00 og herefter vil man blive sendt afsted enkeltvis med 30 sekunders interval.

Ved finalen i Borbjerg kåres 1.,2. og 3. i den samlede cup. For at komme i betragtning skal man have deltaget i tre ud af fire afdelinger.

Mere information og tilmelding her.

Ultimate CFR eTap

I begge events stiller jeg desuden til start på Canyons Ultimate CFR eTap, som Canyon har stillet til min rådighed t.o.m. Giro delle Dolomiti. Så må jeg se om det kan give mig lidt mere fart. Læs mere om min oplevelse af cyklen her.

Og husk nu, at hvis du skulle have fået lyst til at gøre os selskab til Giro delle Dolomiti her i 2023, så giver arrangørerne fortsat læsere af bloggen 10% rabat. Brug koden: 46DAN2023 Tilmeld dig her.