Ochoa cykler i El Campello nær Alicante, engelsktalende personale og bjerge i baghaven. © Photo: Uggi Kaldan
Ochoa cykler i El Campello nær Alicante, engelsktalende personale og bjerge i baghaven. © Photo: Uggi Kaldan

Cykelleje og træning i Alicante, en god vintertur!

Ochoa bikes – engelsktalende personale og bjerge i baghaven

Det var ikke helt let på nettet at finde et sted at leje cykler, men jeg fandt frem til Ochoa Bikes i El Campello, der havde et par åbenlyse fordele. For det første lå det ikke inde midt i bil helvedet Alicante, for det andet taler Jose, stedets meget venlige ejer, engelsk – en stor fordel hvis man som mig, ikke taler et kvæk spansk.

Cyklerne er nye Merida cykler monteret op med 105 geargruppe og compact, 50 / 36 || 11 / 27 – det er fint til de bakker der er omkring Alicante, og der er rigelig med højdemeter der kan tygges igennem på en vintertræning til at tilfredsstille selv den mest kræsne.

Hos Jose koster det 18 Euro at leje en cykel den første dag og 12 Euro for de følgende, der er intet depositum, man kan låne slanger og betaler kun hvis man bruger dem, ligesom man kan låne pumpe og cykelhjelm. Jeg betalte kun for cykelleje, men vær forberedt på at cykelhjelm og diverse andre ting kan koste penge? Jose har ingen sko, så husk dem hjemmefra, til gengæld ligger han inde med et større lager af de mest gængse pedaler (Look, Keo, Shimano mv.).

Jose havde i øvrigt også et kort, og kunne foreslå gode ruter, og kendte de mest populære steder, så her er altså på alle måder et fint sted at starte sin vintertræning.

10 kilometer på hovedvejen, og så opad, men på den gode måde.

Nåede selv ca.3000 højdemeter på et par træningspas af 3 timer, og synes faktisk cyklen var rimelig at køre på, vil tro den vejede omkring 9 kilo, altså ingen letvægter, men absolut godkendt til træning.

Starter man sin træningstur i El Campello har man lige 10 kilometers opvarmning inden det begynder at gå opad for alvor og det starter absolut spiseligt med 2 – 6%, mikset med lidt flade stykker ind i mellem, kører man omkring de 60 – 70 kilometer som jeg gjorde, så når man dog ind til et par steder hvor der er 1 – 2 kilometer i streg med 12 – 15%, det burde være stejlt nok til de flestes vinterambitioner. Jeg havde i hvert fald ikke brug for mere, og 36 / 27 blev brugt flittigt!

Cykelspor i asfalten!

Populære cykelbakker i Alicantes opland

Alicantes bakker er populære, det kan ses på asfalten, hvor det ikke er bilerne (som der i øvrigt er dejligt få af) – men cyklerne der har sat deres præg, og det har også præget bilisterne, de er i den grad venlige overfor os tohjulede med rugbrødsmotor. Bilisterne holdt pænt tilbage i de skarpe sving selvom jeg kun var mig, og ventede tålmodigt til det var 100% forsvarligt at passere. Ikke én eneste gang blev der dyttet (selv om jeg altså ikke kører opad 12% med meget mere end 12 kilometer i timen) – det kunne danske bilister godt lære noget af – vi skal (og kan) alle sammen, være på vejen.

Derudover gør populariteten det forholdsvist let at finde nogen at følges med, og chancen for at støde ind i et pro hold er nærmest 100% her i januar. På mine træningsture blev jeg bl.a. passeret af Vacansoleil, der kom med et par opmuntrende tilråb –  “allez op op op” – det giver god energi, når man ligger og sveder, at der er et par pro rytterne der giver lidt peptalk. (OK jeg stod selvfølgelig også op på den store klinge på 10% for at se farlig ud, men hvad gør man ikke for lidt opmærksomhed) :D

Godt vejr, men husk det varme tøj

Vi havde 14 – 18 grader, let skyet, perfekt cykelvejr for mig, men det snyder dog lidt når man kommer ud i bjergene, så hvis du føler at du kan køre i shorts og korte ærmer inde i Alicante / El Campello, så tag lige de lange ben og ærmer med + vindjakke, selv mig der ALDRIG fryser, kunne godt mærke at vinden suger varmen, når man kører nedad i 10 kilometer og temperaturen kun lige sniger sig over 14 grader.

Billig vintertræning, med masser at kigge på.

Flybilletter kostede 1500 kroner retur med Ryanair fra Billund (Norwegian gør det endnu billigere fra KBH), og hotellet stod i 49 Euro pr. nat, for 2 personer – spiste for omkring 1000 kroner, så turen kostede ca. 4.000 kroner alt i alt, for 4 – 5 dages god træning i Alicante.

For næsten garanteret godt cykelvejr, god spansk mad, og cykling krydret med selskab af adskillige pro tour hold man kan ligge og blive overhalet af (det er jo lidt sjovt) så kan det altså totalt anbefales at tage et smut til Alicante her i Januar. Jeg skal i hvert fald afsted næste år!

God tur og tak til Cykelmagasinet for at sende mig afsted for at tage billleder af Jakob Fuglsang og hans nye hold Astana, læs meget mere om den del på Cykelmagasinet.dk

Ochoa Bikes i El Campello // Ejer – Jose (taler engelsk).
C/ San Ramón 63
03560 Campello, El
Alicante
Tel. 96 563 42 28

PS: Har du spørgsmål, så skriv endelig herunder, vi deler hellere end gerne ud af vores erfaringer.