Rundt om Åtte bjerge 2017
Rundt om Åtte bjerge 2017

Cykelløb med indlagt tissepause…!?

Lad det være sagt med det samme, jeg burde havde kørt Rundt om Åtte bjerge sidste år, for sidste års vinder kørte rundt med 33,5 km/t. I år kom jeg rundt med 34,5 km/t og blev sidste mand (der gennemførte). Det er dårlig timing! Jeg synes ellers jeg havde en god dag, men de andre havde åbenbart en der var bedre. 

Af: Uggi Kaldan & Daniel Vestergaard

De har lavet et skide fedt løb i Føvling. “Rundt om Åtte Bjerge” er et rundstrækningsløb, hvor hver omgang er 16 kilometer. Der køres 6 gange, heraf er de første 1,5 med masterbil. Den kørte stille og roligt med ca.28 km/t. Efter én omgang stoppede masterbilen dog pludselig… for nu var der altså tissepause. Det gav meget god mening, for eftersom der ikke køres licens i weekenden, så var det meste af H40 fra Sønderjylland at finde på stregen i Åtte. Blæren bliver åbenbart mindre når man fylder 40!?? Der er kun 6 måneder til for mit vedkommende, så det er vel fint at smage lidt på hvad fremtiden bringer. 

Byfest, hoppeborg, gamle biler og fadøl!

Tilfældigvis kørtes årets løb samtidig med Føvling byfest, en rigtig landfest. Der var gamle amerikaner biler og traktorer (ja… man kunne få en tur), hoppeborg, fadølsanlæg, oppustelig fodboldbane og en masse andet spas i målzonen. Se bare hvor glad Daniel ser ud… skulle man lige få afgjort hvem der er bedst til at slå søm i på AoC måske? Desværre var de løbet tør for søm i baren… lårt!. Man kunne sagtens have taget familien med til Sønderjylland. Det havde jeg gjort hvis jeg havde vist målzonen bød på så meget underholdning. Vejret var perfekt til en hyggelig dag udenfor, og derfor også perfekt til cykelløb. Cykelløb!?

Var det ikke et motionscykelløb!? Jo… men som sagt så er der ikke licensløb i weekenden, og det kunne mærkes på dagens felt. Der blev kørt hurtigt, meget hurtigt! Det generer overhovedet ikke mig, man må jo bare forsøge at hænge på, og det forsøgte jeg så. Men i guder det var hårdt. 20 kilometers master er ellers lige efter min smag, jeg elsker når man ikke fra første meter skal have syre op over begge ører, men lige får lov at rulle lidt. Måske fordi jeg er utroligt ringe til at få varmet op… 

Det kørte noget bedre for Daniel end for redaktøren i dag… 

Uggi: Nå men trods opvarmning bag masterbil, så skete der stadig det at jeg ca.8 – 10 kilometer inde i løbet, rammer et side / modvindsstykke. Indtil da synes jeg faktisk det går meget godt. Jeg forsøger at hænge på i forreste gruppe sammen med Daniel Vestergaard, der er tidligere A rytter og langt mere erfaren end mig i at sidde i felt og i køre cykelløb i det hele taget. Det er vel ikke dumt at forsøge at gøre som ham?  – problemet er at han er noget bedre til at placere sig og bruge kræfterne end jeg er ( – og trods mindre træning, også bare bedre kørende, sådan kan livet jo være så uretfærdigt indrettet). 

Rundt om Åtte bjerge 2017

Anyway – jeg hænger på lidt for længe i front, uden at få læ, og må til sidst lade mig falde tilbage til gruppen bag os. De beslutter desværre i samme sekund at rykke op til frontgruppen… arrgh, det er jo håbløst kørt af mig. Jeg mangler lige 30 sekunder for at få vejret, men jeg får kun 5… og så sidder jeg alene, bum . Der er kørt 30 kilometer, og der er 70 til målgang. 

Daniel: Efter masterkørsel, inklusive en kort tissepause – ligesom i profløbene – blev løbet givet frit kort før medvindsstrækningen. Det der lignede dagens første seriøse angreb kom fra Aske Søby, Michael Damm og en 3. rytter, de kørte stort set fra første dyt fra masterbilen. Jeg vidste godt at de ikke skulle have for meget snor, så jeg forsøgte at ræse op til dem, men nåede akkurat ikke at fange dem inden vi drejede over i modvind – og så var det skib sejlet. 

Ude på tredje omgang blev feltet splittet i flere små grupper i sidevinden og med lige dele held og tons fik jeg placeret mig i forreste gruppe, sammen med bl.a. AoC’s Torben Bartholin. Vi sad nok 14-16 stykker. Den næste omgang var ret intens jagt på de tre forreste og samtidig en kamp imod den efterfølgende gruppe og samarbejdet i ’min’ gruppe fungerede ganske godt det meste af tiden.

Uggi: Herfra bliver min løbsberetning en anelse triviel :) – der var ikke andet for end at køre enkeltstart til mål, og det gjorde jeg så. Faktisk ganske tilfredsstillende at gennemføre, det er MEGET fristende at stå af på et rundstrækningsløb, når man bare ligger og tonser solo, men nu var jeg taget afsted, så hvorfor ikke få lidt kilometer ud af det. 

Jeg endte med at køre rundt med 34,5 km/t i snit, hvilket jeg faktisk synes er hæderligt, når nu jeg ikke fik ret meget hjælp i modvind / sidevinden, men mest af alt var det et boost for moralen at køre igennem, det kan jeg bruge senere på sæsonen, når jeg skal ned og køre Fausto Coppi Gran Fondo, som bliver en seriøs hård nyser (for mig). 

Daniel: På de sidste 2 omgange var jagten på de forreste endegyldigt opgivet og i stedet begyndte folk så småt at angribe og sætte pres på i sidevinden. Det betød samtidig at enkelte ryttere begyndte at falde fra i den anden ende af gruppen. På sidste runde havde jeg selv planer om at splitte gruppen på et hårdt sidevindsstykke, men det blev ved tanken (drømmen) og i stedet kæmpede jeg en (forgæves) kamp for at holde hjul de sidste 8-9 km og med 3-4 km tilbage gik det galt. Altså måtte jeg pine mig selv det sidste stykke hjem i modvind og endte som nr. 13 inden feltet kom ind.

Rundt om Åtte bjerge 2017

Rundt om Åtte Bjerge er et super motionscykelløb! 

Rundt om Åtte Bjerge er et supergodt motionsløb på en overskuelig rundstrækning med gode sikkerhedsforanstaltninger. Der stod folk alle de rigtige steder og løbet lever op til sit navn – hvis der er nogle bjerge, så kører man helt sikkert rundt om dem, for bakker var der ingen af (efter østjysk målestok), om end det sine steder steg nok til at presse undertegnede.

Fedt med byfest i målzonen, gentag endelig den kombination. Vi har ikke kunne finde nogen resultater online, det er lidt ærgeligt, så der kan man altså godt stramme lidt op, de skal bare være online med det samme, det er altså sjovere så! Vinder blev i øvrigt Michael Damm, der også tidligere har kørt A, og Aske Søby snuppede 2. pladsen. 

AoC er helt sikkert på pletten igen næste år. Husk vi også har beretning fra Danmarks Højeste motionscykelløb på trapperne, læs den i løbet af weekenden! 

PS: Der bliver i øvrigt kørt licens på Søndag, hvor Frederikshøj CC inviterer til kriterium for alle licensklasser – Redaktøren kører sit første D løb i mange år, haha, det kommer ikke til at gå godt, men det skal nok blive sjovt! VI SES PÅ LANDEVEJEN