DGI Grand Prix Enkeltstart 2022 – fire hverdagsaftener med TT

I DGI Vestjylland bliver der altså arbejdet seriøst med at lave fede løb og hyggelige cykelevents. Igen i 2022 støtter vi op om deres initiativer, og formen skal nok blive pudset af på enkeltstartsruter i den halvflade landsdel.

Af: Søren Kuipers | Foto: R. P. Foto 

2022 er i fuld gang. Vi glæder os, og det gør DGI Vestjylland også. AoC har snakket med den lokale entusiast Leif Lundstrøm, som blandt meget andet kæmper for ‘Mere pedal i vestjylland’. Han beretter om gode 2022-nyheder. Nyheder og planer, som vi kan lide. Leif har inviteret os med til enkeltstartsafdelingerne afholdt af DGI Vestjylland. Sidste år deltog jeg i to af afdelingerne. I år håber jeg at kunne nå alle fire; som minimum tre – så er man med i den samlede konkurrence. Igen i år byder DGI Grand Prix Enkeltstart 2022-serien på fire enkeltstarter arrangeret i samarbejde med fire lokale cykelforeninger. Det bliver hyl!

Jeg skulle have deltaget med min normale TT-makker, Jens, men han er desværre ude med et tredobbelt lårbensbrud. Men hvis jeg er heldig, så ser jeg ham ude på ruten med opmuntrende kommentarer. Alléz Jens!

Fire løb for 300 kroner

Løbsserien afvikles som fire separate løb med mulighed for deltagelse i hvert enkelt afdeling og/eller i den samlede serie. I 2021 skulle man deltage i alle fire afdelinger for at være en del af den samlede konkurrence. I år kan man nøjes med tre – hvis man ikke kan hver gang. Det synes jeg er ganske klogt. Alle fyraftensvæddeløbere kan blive forhindret pga. arbejde, børnegylp eller anden uforudset hindring. 

Der vil være forskellige klasser i forhold til alder og køn. Den største, og umiddelbart væsentligste forskel er, at der en en klasse for almindelige racercykler og en klasse for enkeltstartscykler. Det er fedt, at kunne deltage uanset hvilken cykel man stiller op på, men hold tungen lige i munden, når du tilmelder dig – så du konkurrerer med ligesindede.
I 2019 kørte jeg med i en enkelt afdeling. Sidste år blev det til to styks. I år satser jeg på fuld plade. Alle gange har det været skidesjovt. Et lidt old school set-up, hvor løbene bliver kørt på hverdagsaftener. Start- og mål-zonen er simpel men stadig hyggelig. Efterfølgende har der fx været både drømmekage og Faxe Kondi til alle. Leif; det satser jeg på, at der også er i 2022!
Og det er ikke dyrt. Snarere tværtimod: En afdeling koster 125 kr. Du kan være med i alle fire afdelinger for 300 kr.

Datoer:

 1. afd. 28/4 Rute Asp 28,8 km. Se ruten her Mødested: Langhøjvej 29, 7600 Struer

2. afd. 19/5 Rute Bur 29,0 km. Mødested: Bygaden 19, 7570 Vemb.

3. afd. 16/6 Rute Studsgård 28,0 km. Mødested: Momhøjvej 36 C Studsgård Friskole parkering, 7400 Herning

4. afd. 25/8 Finale: Rute Borbjerg 27,3 km. Mødested: Kultur og Fritidscenter, Borbjerg, Hvamvej 84, 7500 Holstebro

Alle aftener er der første start kl. 18:00 og herefter vil man blive sendt afsted enkeltvis med 30 sekunders interval.

Klasseinddelingen:
Vælg mellem almindelig racercykel og enkeltstartscykel.
Herre: 18-39, H40, H50, H60 og H70.
Dame: 18-39, D40, D50, D60 og D70
Ungdom: 11-14 år og 15-17 år opdeles i drenge og piger.
Ved finalen i Borbjerg kåres 1.,2. og 3. i den samlede cup. For at komme i betragtning skal man have deltaget i tre ud af fire afdelinger.
Inden hver afdeling vil deltagerne modtage startliste med start tid pr. mail. Resultatlisten vil efter hver afdeling blive fremsendt via et link til dropbox til deltagerne.

Information og tilmelding her.

Læs mere om eventet her.

Psst…skynd dig…rygterne siger, at mere end halvdelen af starterne er væk!

 

ES16 – tøjsupporter

I år skal der optimeres. Ikke for at skabe bedre tider, men snarere for at lire lidt ekstra. Hertil skal bruges ét stk speedsuit. Vores tøjsponsor ES16 har til denne lejlighed en megafed speedsuit. Jeg ved ikke om jeg bliver hurtigere, men jeg kommer til at se hurtig ud. ES16 er desuden også løbssponsor for et andet event, som Leif har fingrene i. Det løb kan du læse mere om her.

Desuden glæder jeg mig til at prøve dragten, for at se om det skal være en del af setuppet, når redaktøren og jeg selv den sidste søndag i juni vil forsøge os på bjergenkeltstarten op mod Alpe d’Huez på den sidste etape af Haute Route Alpe d’Huez 2022.