Foto @ Ugg Kaldan | AltomCykling.dk

GP Herning 2022 – Motionsudgaven

Sidste år havde vi store planer om deltage i GP Herning, men arbejde kom desværre i vejen. Så i 2022 skal det være: Vi kigger frem mod en dag med støv, mudder, grus, sol eller regn. Vi glæder os.

Af Søren Kuipers | AltomCykling.dk

AOC deltager i Grand Prix Herning 2022 Motionsudgaven. En dag på heden. Midtjylland, from its finest! Dette er måske Danmarks bedste bud på et Paris Roubaix. Der findes flere motionsløb i kalenderen, som referer til det ikoniske løb i Frankrig, og vi glæder os til at se om netop dette løb rummer flere af aspekterne. Masser af asfalt og masser af grus.  Støv, mudder, sol eller regn? Vi glæder os uanset. Alle – både nye og hardcore – graveleurs får mulighed for at fyre den af på en masse strækninger.

Løbet foregår den 21. maj 2022. Samme dag som UCI har den professionelle udgave i kalenderen. Motionsløbet starter tidligere på dagen, så har du lyst, kan du nå til Herning Centrum og få din velfortjente forplejning og opleve profferne afslutte deres udgave på rundstrækningen i centrum. Jeg håber det bliver en fantastisk forårsdag.

Ruten

GP Herning 2018 - Fotograf © Uggi Kaldan

Start og målområdet vil være på Torvet i Herning. Ruten er angivet til 122 km. Der kan køres på både landevejscykel med gode dæk, cross- eller gravelcykel. Alle kan være med beretter arrangørerne. Ruten vil være en skøn kombination af lynhurtig asfalt samt adskillelige segmenter med grus.

Løbet vil være 100% opmærket med skilte på hele ruten, og arrangørerne lover at løbet kombinerer det sociale og en fed naturoplevelse samtidigt med, at du bliver udfordret på de fysiske elementer på den legendariske rute.

Til trods min oprindelse ikke er længere væk en cirka 40km fra ruten, så tror jeg ikke jeg har prøvet at køre strækningerne tidligere. Jeg glæder mig til at prøve Harreskoven, Røddinglundvej og de øvrige plantager i området.

Du kan se hele ruten her.

Hvad kan kombinationen af grus og asfalt

GP Herning 2018 - Fotograf © Uggi Kaldan

Det er ikke mange grusløb, som jeg har kørt. De sidste par år har redaktøren arrangeret en special edition af Ronde Van Borum. Her har vi kørt en rute på omkring 70km, med 4-5 indlagte gruspavéer. Det er altså fedt. Der sker en udskilning på grusstrækningerne, som er anderledes end på almindelig landevej. Det bliver lidt mere mano a mano, og det vil tiltale mange er jeg sikker på. Det er altså ikke så nemt at sidde på hjul, og ofte har man også selv glæde af at kunne se linjen, så lidt a la Roubaix – det handler om at komme først ind på de forskellige secteurs.

Jeg har tidligere kørt asfalt/grus på 28mm, men mange stiller også op på 30mm, 32mm eller deciderede graveldæk. Uanset; fyr den af!

Det praktiske

GP Herning 2018 - Fotograf © Uggi Kaldan

Det koster 250kroner at deltage. Blandt andet loves der BMW-Marshalss, bagageopbevaring, cykelparkering, depot (OBS: kun ét depot ca. halvvejs) og forplejning efter løbet.

DCU, DGI og motionscykelløbene er gået sammen om et kodeks for deltagelse i vores motionscykelløb. Det betyder, at deltagere skal:

  • Overholde færdselsreglerne
  • Rette sig efter løbsarrangørernes anvisninger
  • Vise hensyn
  • Have respekt for andre
  • Kende egen begrænsning

Jeg har talt med arrangørerne, og de har lidt forskellige ting, som de gerne vil understrege. Uanset om du kører cross-, gravel- eller landevejscykel så SKAL den være i god stand. Cyklen vil få tæsk på grusstrækningerne. Ved defekt kan der være et stykke vej til hjælp, så medbring som minimum ekstra slanger, lappegrej og værktøj med kædesamler og samleled. De meget velforberedte har måske endda ekstra kæde og dæk med.

Tilmeld dig her: https://my.raceresult.com/185120/registration

Meld dig til hvis du trænger til at komme ud og køre et kombineret asfalt/grus-ræs. Her en super mulighed.

Covid-19

Skulle myndighederne ikke tillade afholdelse af løbet, så bliver dit deltagergebyr selvfølgelig tilbagebetalt, fortæller arrangøren. Vi krydser alle fingre for at dette event også kan afholdes.