Henrik Valle Nielsen efter et hårdt løb // AltomCykling.dk
#notapro - Valle viser hvorfor han har brug for astmaspray... © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

En dag i Thy, uden forår!

Endelig kom dagen hvor årets første motionscykelløb skulle løbe af stablen, i hvert fald for undertegnede. Sidste år var en strid satan i hård modvind meget af vejen. I år så det faktisk ud til længe, at blive en dejlig dag med højt solskin – ifølge vores alle sammens kære metrologer på diverse medier. 17-18 grader visse steder i landet, og derfor lignede det at det ville blive en rigtig dejlig Forårsdag i Thy. Vi blev vist alle klogere. ;-)

Af: Henrik “Valle” Nielsen

Uggi (redaktøren) og jeg mødes kl. 8.00 i Herning (hos mig) for at begive os på den lange rejse mod nord. På vej i bilen sidder vi lidt og bander over vejret – det regner – men bliver enige om, at den megen regn på forruden muligvis må være fra den foran kørende bil, og at det sikkert ikke er så slemt som vi gør det til. Vi fortsætter vores positive tanker, og bliver enige om, at “top” målet for dagens ridt må være en plads på side 1 af resultatlisten. Det vil sige en plads blandt de første 50 på 100km ruten.

Forventningerne var sat

– vi skal på side 1, altså top halvtreds

Vel ankommet til Thisted, cyklerne klargjort – klar til start! Starten går kl. 10.00, og den er nu 10 min i – jeg kan da godt lige nå at tisse, og få fyldt mine dunke med noget vand. Når tilbage inden starten går, men må dog starte næsten bagerst, og må derfor være parat til at gi lidt gas for at komme op til de forreste når starten går. Kan ikke lige se Uggi, men han må være fremme et eller andet sted – der er ifølge startlisten 179 klar til at gi den gas på de 100 km. Nu skal vi se om vi kan indfri egne forventninger om en top 50 plads. Det er ikke helt blevet til de ønskede træningstimer i år, så er det sagt – og undskylningerne på plads. ;-) – herunder er redaktøren med en våd selfie umiddelbart inden start.

Uggi Kaldan En forårsdag i Thy 2016 // AltomCykling.dk
En forårsdag i Thy 2016 // AltomCykling.dk

Starten går og der bliver som vanligt givet god gas fra starten af, og jeg når næsten op til de første 30-40 mand/kvinder. Tror faktisk på det tidlige tidspunkt, at der allerede er stukket 10-15 mand/kvinder, men det er lidt svært for mig at orientere mig, da jeg virkelig koncentrerer mig om at holde fokus på dem som ligger lige foran mig. Det er vådt, og ens briller bliver hurtigt møjet til af regn, mudder og senere på turen – lort! Jeg når lige at hilse kort på Uggi inden jeg tonser forbi ham, han har ikke benene i dag når han lige at proklamere – det skal senere vise sig at være en sandhed med modifikationer.

Jeg ligger længe sammen med en gruppe på ca. 10-12 mand, og vi er alle gode til at ta føringer. Foran os har vi længe øjenkontakt med en gruppe på små 20 mand. Vi jagter dem ihærdigt, men det er lige som om at det ikke rigtig vil lykkedes os at komme op til dem. Vi får i jagten på de foran kørende, overhalet nogen stykker som enten er faldet fra gruppen foran, eller som er punkteret – det var der mange som gjorde i dag. Efter lang tids jagt sidder vi kun 4 mand tilbage – folk er enten faldet fra pga. de mange punkteringer eller det hårde tempo. Jeg føler mig egentlig rigtig godt kørende på nuværende tidspunkt, og deltager aktivt i jagten. Jeg vil anslå at vi på det her tidspunkt i løbet ligger blandt de første 25-30 mænd/kvinder.

I motionsløb kører man gerne for hinanden

– eller mange gør i hvert fald, og så lidt mod hinanden. 

I denne gruppe på 4 sidder især en stærk rytter (Jesper Dahlgaard rygnummer 160), som jeg skylder en stor tak. De andre 2 har jeg desværre ikke fået numserne på, tror den ene var Kristian Thomsen, men er ikke sikker. Han stod endvidere af efter ca. 70 km., og fik et lift af en kartoffelavler tilbage til Thisted. Tjek evt. Team Xtreme Thomsen Pro CyclingVi nærmer os de 50-60 kørte kilometer, og jeg er ved at være godt pumpet for energi, og det er her at Jesper fra gruppen viser stort overskud. Han deler simpelthen en energibar med mig, og fanger endvidere en banan i farten på depotet – og giver den videre til mig.

Tak for det Jesper! De næste 10 km hænger jeg på som det tynde øl, og bliver stadig opildnet af de 3 andre i gruppen. De siger til mig, at jeg bare skal hænge på. Farten er nedadgående, og jeg siger til at dem at de bare skal køre, men det vil de ikke. Det kalder jeg fandme sportsmanship. Den sagte fart er desværre ensbetydende med, at vi bliver hentet af en gruppe på ca. 10 mand. Jeg prøver så godt jeg kan at hænge på den nye gruppe, men der er bare ikke mere tilbage i tanken – jeg slår bak.

De sidste ca. 30 km sidder jeg alene og får mere og mere ondt af mig selv, og hertil skal ligges den dejlige smag og stank af gylle, som har fulgt os alle hele dagen i dette dejlige “forårs” ridt. Mine briller er fuldstændig indsmurt i jord/gylle fra de omkring liggende marker, og man bliver lidt i tvivl om, om den knasende fornemmelse man har mellem tænderne indeholder andet end nødder fra den energibar jeg tidligere spiste, ikke nok med det, nu kommer Uggi sgu også drønende forbi. Prøver at køre med, men er fuldstændig flad. Triller lige så stille over stregen.

Gjorde vi det så – altså kom blandt de først 50? Med de sidste 30 km i mente, så kan jeg godt ha min tvivl. Men lige som jeg ruller op til Uggi, så kommer beskeden over højtaleren – “ Så er de første 50 på 100 km kommet i mål”. We did it!

Tak endnu engang til “En Forårsdag i Thy” for et rigtig godt arrangement, ærgerligt at vores vejrguder/metrologer endnu engang tog fejl. Vi skal nok komme tilbage, også selv om vejret ikke lige artede sig i dag.

Nu står den vist på en grundig vask af tøj og cykel….

Tid til Cykelvask // AltomCykling.dk

Tiden i dag rakte til en plads som nummer 43 i tiden: 3:17:55, Uggi blev nummer 39 i 3:16 – vi skal vist begge træne lidt mere :)

Tak for denne gang – ses til næste år.

Henrik “Valde” Nielsen


Tour de Thiele 2016