Frederik Schwarts bliver præsenteret til 6-dagesløbet © Foto: www.juelFT.dk

En debutants oplevelser

Hvis I har fulgt med på AoC ved I at Mads Fenneberg var i KBH og dække det 54. 6-dagesløb for første gang, men et er at skrive om det, hvordan er det egentligt at deltage løbet for første gang? Det fortæller 6-dagesdebutant Frederik Schwartz lidt om.

Af: Frederik Schwartz

I år havde jeg for første gang i mit liv fået kontrakt med et professionelt 6-dagesløb. En kontrakt jeg har drømt om længe. At det så var til det 54. Københavnske 6-dagesløb, det var nærmest perfekt, totalt en drøm der gik i opfyldelse.

Ligesom jeg forventede, var alle 6 dage en kæmpe oplevelse. Der er meget man selv står for, f.eks. valg af Soigneur, jeg valgte en gammel kending i 6-dages sammenhæng, Angus og som mekaniker feltets mest populære Dirk.

Jeg delte soigneur med Elias Helleskov Busk, Mathias Krigbaum, Daniel Holloway, Sebastian Wotschke og Hans Pirius, så Angus var en travl mand, men han nåede os allesammen, så han har styr på det. På inderkredsen delte jeg kabine med en rigtig fest bombe, nemlig Daniel Holloway, et festligt bekendskab hvor der altid var super godt humør.

Når der ikke blev kørt stærkt inde på banen boede jeg på hotel med Marc Hester, en erfaren og dygtig rytter, men også en god ven. Han havde altid et godt råd hvis jeg var i tvivl om noget, så det var virkelig super fedt at bo sammen med en der var så erfaren, en som vidste hvordan løbet nok ville forløbe, og kunne guide mig igennem det hele, og mest af alt, som gerne ville lære fra sig, tak for det Marc!

Hver dag mødte vi ind på banen ved 14 tiden, hvor vi fik os en gang massage, hvorefter vi slappede lidt af, og fik ordnet forskellige ting, inden vi skulle ned og spise mad.

Første dag

– nerverne var lidt udenpå

Den første dag var der ryttermøde, hvor jeg mødte min makker, Wojtek Pszczolarski (fra Polen) for allerførste gang. Vi endte med at have 6 gode dage sammen, han var super stabil og rigtig stærk. Under mødet, sidder man og kigger rundt på de stjerner, som man har beskuet oppe fra tribunerne, og kigget på de sidste par år, og der kan man mærke nervøsiteten stige. Jeg havde fået af vide, at åbningsjagten kunne blive hård, og med 75 minutter i selvskab med en flok top ryttere som sad med friske ben, frygtede man da også det værste! Men jeg syntes selv at mig og min makker kom rigtig fint igennem det, vi fik taget nogle omgange og fik kørt debutant nerverne af.

12697408_1081402068558192_5419497262345576410_o

Fredag skulle vi køre ”Longest Lap” for første gang på banen i Ballerup, en konkurrence hvor jeg håbede at kunne lave resultater. Første dag blev det til en 2 plads, kun slået af min egen kabine kameraet Holloway, det var fair nok, han fik mig sku, men jeg følte slet ikke at en sejr i den her disciplin var uden for rækkevidde.

Lørdag formiddag kom min første sejr hjem under 6-dagesløbet da jeg vandt et derny pace løb, en kæmpe oplevelse, og rart at få lidt ”shine”. Samme dag lykkedes det at vinde Longest Lap diciplinen, som samtidig havde vist sig at blive en så stor succes, at det var en disciplin der blev gentaget de resterende aftner af 6-dagesløbet. Det endte med 4 sejre og 2 anden pladser, og en masse samtaler med forskellige mennesker der syntes om disciplinen, det var lækkert.

Skærmbillede 2016-02-22 kl. 19.16.50

Man kører på cykel

– men også rigtigt meget andet

6-dagesløbet er også meget andet end bare at køre på cykel, og sammen med Elias Helleskov Busk fandt vi på en masse spas numre. Søndag var en af højdepunkterne for den slags. Vi var blandt andet oppe og køre udskilningsløb med minirytterene.

Elias var oppe som stand in kyssepige og han lavede også et interview på helium. Jeg var med til at vælge den bedst udklædte hos de veludklædte børn, samt taxi race, hvor vi skulle skubbes rundt på en mini cykel af nogle højt motiverede børn. En rigtig sjov aften, med fokus på andet end cykling.

Finale dage

– mandag var det slut med spas, nu var det race tid

Mandag var en dag jeg havde frygtet længe. Der skulle køres 75 km handicap jagt, det var en rigtig hård aften. Jeg havde en skidt dag på kontoret men her viste min makker virkelig styrken, har løftede mig gennem dagen og vi klarede os igennem rimeligt hæderligt!

Tirsdag var sidste dag. En dag der skulle nydes, 5 dage var gennemført og vi havde undgået skader og sygdom som desværre prægede løbet lidt. Vi klarede os fint igennem sidste dag og kom ud med en samlet 8. plads, et rigtig godkendt resultat!

12622395_1080293192002413_666256486120190520_o

6 dagesløbet var en kæmpe oplevelse for mig, 6 super sjove dage med god stemning. Under 6 dagesløbet havde jeg min faste partner in crime, Elias Helleskov Busk, vi kunne altid finde på noget sjov at lave og samtidig lå vi tæt på hinanden i klassemantet så vi kunne have en lille venskablig konkurrence, hvor vi kunne drille hinanden lidt.

Alt i alt, har det været en kæmpe stor oplevelse, og jeg håber på muligheden for at få samme oplevelse næste år, så skal jeg gøre mit bedste for at køre noget ordentlig cykelløb. Det må også være planen at forsvare mine 4 sejre i longest lap… meeeeen måske er der nogen der har øvet sig næste år, vi får se!