Daugbjergvej Nasty En forårsdag i Gudenådalen 2014
Her er Daugbjergvej fotograferet til En Forårsdag i Gudenådalen 2014

En forårsdag i Gudenådalen 2015

Efter vanvittige strabadser til Rundt i Trehøje lørdag, med 2 punkteringer – defekt pumpe, efterfulgt af en gåtur på 2-3 km før en venlig sjæl lånte mig sin fantastiske pumpe, var motivationen for at køre cykelløb søndag ikke ret høj, jeg har heller kørt en Forårsdag i Gudenådalen før, men vejret så bedre ud, så afsted kom jeg. 

Af: Henrik “Valde” Nielsen

Vi tager lige Rundt i Trehøje, ultrakort!

Kort resume af gårsdagens løb til Rundt i Trehøje: Regn, punkteringer, gylle og landmænd på vejene. Alt i alt en rigtig MØGdag, og første gang jeg IKKE har gennemført et løb. Frøs simpelthen så meget, at jeg efter anden punktering, efterfulgt af en gåtur ikke kunne holde fast med begge hænder, da jeg rystede helt vildt.

Det var det løb, jeg tager revanche næste år, enten med mere tøj på og Durano Plus, eller (som jeg håber mest på) bedre vejr, og mindre møg!

Rundt i Trehøje 2015
Rundt i Trehøje 2015, CX versionen… © AltomCykling.dk

Helt modsat Trehøje var det faktisk Forår i Gudenådalen!

Nå, som man kan læse så var forventningerne til gårsdagens løb ikke særlig høje. Jeg kendte ikke ruten, havde dog fået at vide, at den første og hårdeste stigning ville komme efter kun 200 meter – og det gjorde den, skal jeg da lige love for.

Vejret bød sig til gengæld flot til, og det holdt hele vejen – heldigvis for det. Nåede lige forbi den lokale bager efter den obligatoriske høje chokoladesnegl før afgang til Ulstrup, hvor løbet startede. Vel ankommet og udpakket, gik jeg stadig og tumlede med tanker om, om jeg skulle køre 67km eller 90km ruten. Her efter løbet er jeg glad for jeg valgte det første. ;)

Kl. 10.00 blev 90 km sendt af sted, og 5 min efter er det os på 67 km ruten. Jeg stiller mig op i front fra starten af, efter et tip fra min gode cykelbody Dennis Lindemann, som har fortalt at første stigning efter 200 mtr godt kan blive lidt crowded – også kendt som Daubjergvej Nasty!

Daugbjergvej Nasty En forårsdag i Gudenådalen 2014
Daugbjergvej Nasty, her er et billede fra 2014 udgaven… © Foto: En Forårsdag i Gudenådalen

Kommer rigtigt godt afsted, en god stigning er lige noget for mig!

Kører ind som nr. 3 på Daubjergvej Nasty, og vi 3 i front får hurtig skabt et hul til de efterfølgende, men næsten oppe må jeg gi slip til de 2 andre, efter toppen kommer der en nedkørsel, hvor den fik max gas. Det lykkedes mig desværre ikke at komme op til de 2 i front, så de efterfølgende mange kilometer bliver kørt i ensom majestæt (hver omgang er ca. 22,5 km.)

Her ligger jeg faktisk alene lige indtil starten af sidste omgang, hvor jeg bliver hentet af 4 ryttere, som jeg prøver at hænge på, men kræfterne er ikke til det efter solokørsel på de 2 første omgange af i alt 3 omgange.

Så løbet ender lidt som det startede – alene. Jeg bliver ikke hentet af flere bagfra kommende, så hvordan det officielle resultat rækker til en 11 plads er mig en gåde? – men skidt være med det. Jeg havde en rigtig god tur rundt i noget smuk natur, og uden stanken af gylle smidt ud over det hele af lige på det punkt irriterende landmænd.

Ruten synes jeg personligt er rigtig fed, særligt med dagens milde vind in mente,  det kunne have været rigtig slemt på nogen af de åbne strækninger uden nogen nævneværdig form for læ. Der skal lyde en stor tak til politiet og flagofficials for at få løbet til at glide uden problemer – synes altså det er go stil når trafikken bliver holdt tilbage, for at jeg som ensom majestæt kan forcere udsatte punkter på ruten.

Indskrivningen til en forårsdag i gudenådalen 2015
Indskrivning / målzone til en Forårsdag i Gudenådalen er rigtigt hyggelig!

Mål/Start området var rigtig hyggeligt, og med god forplejning før og efter løbet. Og tak for tilråb fra tilskuerne ude på ruten – det gav lige det sidste kick.

Officielle resultat: Nr. 11 i tiden 2:06.39, min STRAVA tid kan ses HER.

Vi ses til flere løb snart! 

Henrik “Valde” Nielsen – #TeamAoC