En Forårsdag i Hell-singør 2015 // AltomCykling.dk
Rigtige brosten til en Forårsdag i Hell-singør AoC glæder sig til at deltage © AltomCykling.dk 2015

En Forårsdag i Hell-singør

CK Kronborg præsenterer – “En Forårsdag i Hell-singør”

“En Forårsdag i Hell-singør” har på blot få år placeret sig som en markant begivenhed på den danske cykelsportskalender. I år køres løbet den 12. april – og ruten er den kendte hårde, der fører rytterne gennem det smukke, men krævende nordsjæl­landske landskab. 

Af: Uggi Kaldan

Ronde van Borums søsterløb på Sjælland “En forårsdag i Hell-singør”, er udsprunget af samme kærlighed til de kendte, udenlandske forårsklassikere,  – men hvor Ronde van Borum hylder Ronde van Vlaanderen så ligger “En forårsdag i Hell-singør” på samme dag som Paris Roubaix. Paris Roubaix  bliver som bekendt kærligt omtalt som “En Forårsdag i Helvede” – og derfor er navnet til CK Kronborgs danske pendant oplagt.

Ruten er på 36 km. og kan køres 1 eller 2 gange. Det meste af ruten er på asfalt, men der er også stykker med grus, skovstier og ikke mindst brosten, og så er den også krydret med et par skrappe stigninger, hvor der virkelig bliver brug for den store klinge – bagpå…!

Ganske som vinderen af “En Forårsdag i Helvede” vinder en brosten, vinder sejrherren i “En Forårsdag i Hell-singør” også en sten – eller rettere et stykke sandsten, skåret direkte ud af Kronborg Slot.

Opløbet er i år flyttet, hvilket betyder, at der i år er en ny super opløbsbakke, som erstatter den gamle opløbsbakke (Rakkerrenden). Opløbet er i år således placeret inde i Feriebyen. Ruten er ellers præcis en samme – det vil sige med masser af små, fede landeveje i smukt natur krydret med store skovgrusstier – og ikke mindst det berømte skovbrostensstykke på den ældgamle skovkongevej bag Gurre kirke. Første præmien kan som sædvanlig ikke fås andre steder – den store sten fra Kronborg Slot.

Se videoen fra løbet i 2014 – klik her

AFHENTNING AF STARTTNUMMER

Afhentning af startnummer kan ske fra kl. 8.00 i Helsingør Ferieby, Gl. Hellebækvej 60. Indkørsel er på højre side lige før, du kommer til Helsingør Hallen. Skulle du have en cykelkammerat, der kunne tænke sig at eftertilmelde på dagen, sker det samme sted, også fra kl. 8.00.

DIN PLACERING I STARTBOKSEN
Senest 9.15 skal du have placeret dig i en af de 3 opstillede startbokse. Der er en boks til dem, der regner med at holde under 33 km/t. I snit, en til dem, der holder mellem 33 og 36 km/t. Og en til dem der holder mere end 36 km/t. Vindertiden plejer at ligge i omegnen af de 37 km/t.

STARTTIDER
72 km: 9.30
36 km: 9.35

MASTERSTART
Løbet afvikles med masterstart fra Hotel Marienlyst ad Ndr. Strandvej videre ad Classensvej til bunden af bakken på Gl. Hellebækvej, hvor løbet gives frit.

HUSK I ØVRIGT
Alle deltager på eget ansvar. Derfor udvis den fornødne cykelkultur, så du passer både på dig selv og de øvrige deltagere. Det burde være overflødigt at nævne det – men cykelhjelm er naturligvis påbudt. Har du ikke hjelm på, får du ikke lov til at stille til start.