Få styr på sæsonen

Hjulene ruller og forude venter prestigetunge løbsmonumenter og store etapeløb. Men hvordan ser det ud på de 18 World Tour-hold? Veloropa guider dig glat igennem og klæder dig på til både brutale brosten og betagende bjerge.

Af Lars B. Jørgensen (Følg på twitter @larsbartoli)

Transferkarrusellen har snurret, ryttere er fløjet mod nye mål og horisonter. Der er kommet nye hold og trøjer til i prof-feltet. Men hvordan ser det hele egentlig ud på de indre linier?

Det forsøger #Veloropa at give et bud på i en gennemgang af de 18 World Tour-hold.

Foråret byder på et meget spændende afdansningsbal mellem Fabian Cancellara og Tom Boonen, der hver især har domineret klassikere som Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

Den 35-årige schweizer har allerede fra tidligt i sæsonen 2016 sat en stribe markører, der varsler både storform og en ærgerrighed efter at slutte med stil og et eftertryk, som vil blive husket for tid og evighed.

Spørgsmålet er, om Tom Boonen finder fordums storhed, for mindre kan ikke gøre det, hvis Cancellara skal have kam til sit garn. Og så er der i øvrigt en stribe hyperpotente rivaler som Greg van Avermaet, Peter Sagan og Alexander Kristoff, der næppe har tænkt sig at lade årtusindets mest vindende brostensbaroner stjæle billedet uden kamp.

Brian Holms belgiske Etixx-QuickStep mandskab har været de seneste sæsoners suverænt mest vindende hold og der er masser af kvalitet og dybde på et hold, som har fyret raketbrændstof tilført i skikkelse af Marcel Kittel.

Team Sky synes også godt på vej til at gå efter et hattrick i Tour de France. Den britiske supermagt kan i år fremvise Mikel Landa som nyt trumfkort efter at have sagt farvel til Richie Porte.

Chris Froome kan dog godt spidse albuerne yderligere, for i modsætning til i 2015, hvor Alberto Contador var slidt og forsvarende Tour-vinder Vincenzo Nibali ikke ramte niveau, er der lagt op til en højspændt kappestrid i den spanske Tourminators afskedssæson.

Alberto Contador viste i Paris-Nice, at han akkurat som Fabian Cancellara er klar til at gå meget dybt for at vinke cykelsporten farvel. Den 33-årige spanier har ladet en dør stå på klem i forhold til fremtiden, men har i 2016 kørt, som om hvert tråd var det sidste.

Med Tinkoff på vej ud af cykelsporten, har en række af de danske ryttere fundet ny arbejdsgiver hen over vinteren, selv om Jakob Fuglsang stadig er i kazakhisk sold på Astana og veteranen Lars Bak stadig stævner ud for Lotto-Soudal som lige dele kulturbærer og kraftcenter.

Matti Breschel skal finde ny energi på Cannondale, Christopher Juul-Jensen er at finde på Orica-Greenedge sammen med Magnus Cort, Michael Mørkøv er blevet adjudant for Alexander Kristoff og så gør stortalentet Søren Kragh Andersen sin entré som nyprofessionel på Giant-Shimano.

Alt det og meget, meget mere kan du læse om i gennemgangen af de 18 World Tour-hold herunder. God læselyst og må vinden være med dig!

[pt_view id=”8b975cc37f”]