Fotoreportage: Èn time til DM Herre Elite 2023

Det er ikke altid der er tid til alle de ting man gerne vil, søndag stod egentlig i familiens tegn, men min søde hustru kunne godt se på mig at jeg gerne lige ville ud og snuse til DM med kameraet, selvom jeg havde lovet at blive hjemme, så jeg hoppede i bilen og ud på den lille sektion på ruten hvor der kørtes to omgange, utroligt publikumsvenligt med sådan en lille “krølle” i øvrigt. Her kunne jeg lige nå en hurtig serie billeder, inden planlagt familiehygge!

Tekst og foto af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Fantastisk DM vejr – tillykke Aalborg med en flot DM uge / weekend

Vejret var genialt, men jeg må også sige at til TT og Linjeløb ude på ruten, selvom jeg kun så ganske få udvalgte sektioner, var jeg ikke VILDT imponeret over fremmødet, måske skyldes til at DM denne weekend var flankeret af en masse andre events og discipliner inde i Aalborg, jeg forstår idéen med at samle flere sportsgrene samme weekend / uge, i én by, men det kunne godt ligne det kostede lidt på publikumsfronten ude på selve ruten.

Kan også være at vejret simpelthen bare var FOR godt… det var i hvert fald så varmt at publikum alle steder så noget dvaske ud, selv fans af lokalhelten fra Aalborg, Johannas AKA Flødekanylen så lidt dvaske ud, men det var sgu et flot skilt!!


2 udbrud blev senere til et

Dagens første ryttere kom forbi, og da jeg er fra Aarhus og faktisk en MEGET kort overgang har cyklet i samme klub som Frederik Muff, så blev jeg sgu helt glad for at se ham med i udbruddet, senere konverterede han til en 9. plads, sindsygt stærkt af Frederik, efter at have sidder med ude hele dagen!! Der hvor jeg stod på ruten var der to udbrud afsted, der senere blev samlet til ét stort stærkt udbrud.

Feltet så ikke ud til at overanstrenge sig

På det her tidspunkt blev der kørt jævnt i feltet, ikke langsomt lignede det, men dog heller ikke voldsomt hurtigt, der var i hvert fald tid til at være nede ved bilerne og hente flasker, sticky bottles ser altid lidt mere dramatiske ud på still foto end på film, jeg kan forsikre at Coloquick ryttere ikke blev “båret” op ad bakken af sin sportsdirektør, jeg var bare heldig lige at fange dem på det rette tidspunkt.

Ganske få cykelmotionister på ruten

Tidligere ved DM løb har jeg set betydeligt flere motionister på ruten end jeg så i dag, men jeg kom også lidt tæt på race – jeg tilskriver dog igen vejret som en faktor, det var ukristeligt varmt i dag, hvilket Søren Kragh også måtte sande i finalen mod Skjelmose senere i løbet, da kramper satte ham ud af spillet.

Trek havde en plan

Udbruddet blev holdt i snor af Asbjørn Hellemose fra Trek der lavede et formidabelt føringsarbejde hele dagen, på det tidspunkt hvor jeg tog billeder tænkte jeg at det nok var for Mads Pedersen, men det skulle vise sig at blive en anden TREK rytter der løb med sejren i dag, en vanvittigt velkørende Mattias Skjelmose!!

Det var ikke let at få billeder af nogen af de to herrer der hvor jeg stod på ruten, de sad pænt og puttede sig i feltet (det er sådan man vinder cykelløb) – det lykkedes dog at få et lille bid af Skjelmose… dagens senere vinder!! Kæmpe tillykke til Mattias og alle de andre DM vindere, i alle klasser og aldre!!