Fjordloebet Randers 2019
Fjordloebet Randers 2019

Fjordløbet i Randers: Ræs og hygge, gerne noget mere hygge!

Der er mange slags deltagere i motionscykelløb, heldigvis er der plads til alle. I Randers er der både hurtige væddeløbere i front, diesel slidere i 2. gruppe, hyggeonkler længere nede i feltet og så dem hvor 107km er en kamp, en ægte udfordring,  hvor det at gennemføre er en sejr. 107 km er da egentlig også en pæn sjat på cykel. 

Af Uggi Kaldan – Foto Fjordløbet

Fuld fart på i fronten af løbet

Jeg har kun deltaget i Randers, hvor der var medvind i starten. Det giver altid nogle vilde starter. Der bliver kørt vanvittigt hurtigt, 44km/t viste GPSen, på de første 40km, fortalte min makker Søren efter løbet. Jeg røg af lidt før. Søren endte i øvrigt 10. hurtigst, det er vildt flot af skolelæreren, han kører virkelig stærkt.

Starten af Fjordløbet blev sidste år flyttet til centrum af byen. Jeg forestillede mig, inden løbet, at det var en super idé, men jeg synes faktisk ikke løbet har formået at skabe samme stemning som tidligere, hvilket er ærgerligt. Jeg synes der manglede borde og bænke i målområdet, og noget musik, bare en DJ, og hvor var pølserne? Jeg fandt dem aldrig.

Der var også kun en meget lille dunk vand til at fylde dunke med, og ingen energidrik, i det hele taget manglede der lidt kærlighed.

Fjordloebet Randers 2019

Selve løbet et vildt velorganiseret

Ruten er virkelig fed, den har de bare “nailet” i Randers. Små snoede veje, flade stykker, hvor der ofte er lidt sidevind, og hårde bakker, uden det dog stikker helt af, med andre ord en rute, hvor alle kan være med, og med utroligt få lyskryds, det er altid et plus på en motionsløbsrute. Antallet af flagvagter var også imponerende, og skiltningen var ret god.

Personligt kørte jeg godt nok forkert i et sving, hvor der endda stod en flagvagt. Jeg undrer mig stadig over det kunne lade sig gøre, men er nået frem til at vi begge to var lidt skyld i at det skete. Han var ikke helt klar og tydelig i sin markering, og jeg fik vist ikke set ordentligt efter hvor han faktisk pegede hen, shit happens, det er derfor jeg altid anbefaler at man har ruten på sin GPS, det havde jeg glemt på dagen, dumt!

Depoterne var ikke specielt interessante, noget der måske kunne opgraderes en del på. Der er mange tilbud til os motionsryttere, så det handler om at skille sig positivt ud, depoterne er et oplagt sted at sætte ind. Desværre har løbet i Randers de senere år mistet en del deltagere, og det er faktisk synd, for løbet er fedt, men der mangler lidt lækkerhed over hele linien, for løbet er ellers virkelig en velsmurt maskine.

Masterbil i front. MCere til de forreste grupper, masser af flagvagter, god rute. Hvis man vil køre lidt stærkt i front, så er løbet rigtig fedt, men for hyggesegmentet, så skal der kræses lidt mere.

Fjordloebet Randers 2019

Tak for en sjov tur

Vi havde en mega sjov dag hvor Søren cyklede til start fra Beder (212km i alt) og jeg kom fra Lystrup og burde være endt på 175km, men kun nåede 130, da jeg stod af løbet før tid efter jeg kørte forkert, fordi jeg var sur på flagvagten. Det var plat, han gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og jo, jeg mener godt han kunne have stået lidt smartere, men altså, jeg var alligevel sat fra frontgruppen, så mere betød det jo ikke.

Det var en sjov og hyggelig dag i Randers, og et løb der helt sikkert kan anbefales til andre motionister, på alle niveauer. Jeg ved arrangøren læser med her, så næste år er der kræset lidt mere for hyggesegmentet, det er jeg sikker på! Det glæder jeg mig til at komme tilbage og opleve.