Wout van Aert 2017 AltomCykling.dk © Foto Bechbox.dk / Mikkel Bech
Wout van Aert 2017 AltomCykling.dk © Foto Bechbox.dk / Mikkel Bech

Flot debut i Bogense – men ikke en VM rute endnu

Der var snakket om 7000 solgte billetter, men så mange mennesker dukkede der ikke op i Bogense i går. Det officielle tilskuerantal endte på 3041. Det er nu også ganske godt gået for en by der aldrig har afholdt et Crossløb før – stærkt Bogense!

Af Uggi kaldan | Foto Mikkel Bech, Bechbox.dk

Det er første gang en CX World Cup-afdeling er blevet afviklet i Danmark. Det skete efter et tæt samarbejde mellem Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Denmark, Sport Event Fyn, Danmarks Cykle Union og den internationale cykleunion UCI. I KBH og Aarhus hvor CX scenen de seneste år er eksploderet må de ærgre sig lidt over at det blev en mindre by på nordfyn, der snuppede den skalp, og endnu vildere naturligvis at de også har landet VM i CX i 2019!! 

World Cup Bogense 2017 AltomCykling.dk © Foto Bechbox.dk / Mikkel Bech

Større byer ingen garanti for flere tilskuere

Nu kunne man så få tanken at en world cup i CX uden tvivl havde været en større tilskuer succes var den blevet afholdt i Aarhus eller i KBH området. Men som f.eks. TV2 på tour og andre større cykelprojekter har måttet sande, så er konkurrencen om tilskuernes gunst også større i de store byer. Når man ser på de fester TV2 skabte ude i den jyske provins, så var det i hvert fald en forholdsvis tam affære da de besøgte Aarhus. Det kan man så tænke lidt over. 

På Fyn kunne de i hvert fald se turistpotentialet i at trække arrangement til Bogense. Her kan mindre byer nogle gange lykkedes med projekter som kan være svære at lykkedes med i de større byer. Godt for dansk cross – og så er Bogense jo faktisk ikke langt væk. 1 time og 30 minutter fra Aarhus, 2 timer og 20 fra KBH. Det er vist kun danskere der for alvor kan synes det er “langt”. 

Historisk stort landhold -med beskedne placeringer

Bedste placering stod Annika Langvad for med en 27. plads. Læste et sted at hun på en god dag kunne køre sig på podiet, men den dag var altså ikke i går. Gætter på at Langvad heller ikke tilrettelægger sin sæson efter CX, så tænker at hun sikkert har potentialet til at gøre det rigtig godt i cross også, men så skulle hun nok disponere anderledes. Selvom man er god på MTB, så kan det ikke “bare”konverteres til CX, og man kan jo heller ikke være i kanonform året rundt. 

Sebastian Fini blev bedste dansker hos Herre Elite med en 44. plads. 

Sebastian Fini 2017 AltomCykling.dk © Foto Bechbox.dk / Mikkel Bech
Herrer – elite:

44. Sebastian Fini  
50. Niels Bech Rasmussen 
51. Tommy Moberg Nielsen  
53. Joachim Parbo 
58. Jacob Lindsel,
61. Nikolaj Østergaard
DNF: Kenneth Hansen (Kenneth løb ind i et grimt styrt, men melder heldigvis at intet er brækket og at han er “ok”.)

Annika Langvad 2017 AltomCykling.dk © Foto Bechbox.dk / Mikkel Bech

Damer – elite:

27. Annika Langvad
29. Malene Degn
36. Caroline Bohé,
42. Margriet Cloppenburg 
47. Lisette Christensen,
50. Rikke Lønne
52. Mie Saabye (U23)

53. Kristina Thrane

Herrer – U23:

32. Jonas Lindberg
35. Carl Sørensen
36. Rasmus Gøtke
37. Andreas Lund Andresen
39. Snorre Larsen 
40. Oliver Errebo

Herrer – U19:

29. Ian Millenium
31. Mikkel Bertelsen
33. Joshua Gudnitz
38. Simon Bak
41. Alfred Christiansen,
42. Mads Weiss
44. Lucas Wulff 
45. Mads Klinke
46. Christian Lesby

Fin debut – men ruten egner sig ikke til et VM

Joachim Parbo 2018 AltomCykling.dk © Foto Bechbox.dk / Mikkel Bech

Efter fik vi en hurtig snak med veteranen Joachim Parbo efter løbet. Inden løbet var han spændt på hvordan de ville klare sig med at arrangere deres allerførste Crossløb i Bogense. 

Det så koldt ud?
– Det var bistert, men på sin vis var vi heldige med at det ikke var koldere end det var, det vi kørte tror jeg at var omkring 6 – 7 grader, det var helt fint. Heldigvis regnede det ikke. 

Hvordan var ruten?
– Der var simpelthen for mange 180 graders sving, man skulle hele tiden løbe rundt om hjørner. Det er fint nok at komme rundt om et skarpt hjørne og skulle ned ad en bakke, det kan man cykle. Men hvis man laver et sving på bakken, eller i bunden af bakken, som er 120 – 150 grader… mere end 90 grader, så røg man af cyklen hele tiden. 

Joachim Parbo 2017 AltomCykling.dk © Foto Bechbox.dk / Mikkel Bech

Hvordan var opbakningen fra tilskuerne
– Når jeg nu ikke synes ruten var så interessant, så var det fedt at opbakningen virkelig var god fra tilskuerne ude på ruten. Der stod folk nedenfor de stejle skrænter og gav den max gas med koklokker og råb, det var virkelig fedt. 

Hvad kunne være bedre
– Ruten bliver ikke en VM rute – men stedet kan sagtens være et VM sted, og det bliver det jo også i 2019, så de har noget arbejde foran dem. Det nok blive fedt, men skab noget mere flow i ruten, og færre at de helt skarpe sving der tvinger folk af cyklerne. 

Ingen over – ingen ved siden af

Van der Poel var i en klasse for sig. Han tog fronten til at starte med, og så så han sig sådan set ikke tilbage resten af det løb. Der var spændende kamp om 2. pladsen hvor verdensmesteren Van Aert lige akkurat fik sikret sig 2. pladsen på stregen foran Toon Aerts, ind på 4. pladsen kom Lars van der Haar, 5. pladsen var allerede 1.20 efter vinderen… vildt! 

VAN DER POEL Mathieu 2017 AltomCykling.dk © Foto Bechbox.dk / Mikkel Bech