Aske Søby 2017 AltomCykling.dk
Aske som vi forventer han kommer til at se ud på Torsdag... afslappet... :D © Photo: Uggi Kaldan / AltomCykling.dk

Fyn Rundt med Aske Søby

BUM – det er marts, vejret er blevet hæderligt, og der skal nogle kilometer i benene. I 2017 kommer vi her på AoC til at dække en god portion udenlandske løb, bl.a. 3 danskeres forsøg på at krydse Rusland på cykel… Trans Siberia Extreme. Nå men det der ultra cykling, det kan vel ikke være så svært kan det? Vi prøver i hvert fald et par ture, og første tur bliver med Aske Søby rundt om hans hjemmebane Fyn, allerede nu på torsdag, kom og kør med! 

Tekst og Foto: Uggi Kaldan 

Som du måske allerede har læst i vores artikel om emnet ultracykling fra lidt tidligere på året, så er der ikke helt enighed om hvad der skal til, for at noget kan kaldes en “ultra” distance. Nogle mener at 100 miles (160 kilometer red.) er ultra, meeen det synes vi nu er lidt kort her på redaktionen, faktisk vil vi gå så langt som at sige at alt under 200, det er altså bare en cykeltur. 

Ikke dermed sagt at 200 kilometer ikke er hårdt, men ultra er det ikke rigtigt (synes vi). Kører man over 200 kilometer så begynder man dog at nærme sig, og skal man være på den sikre side for at kalde sig ultra, så skal man nok over 300km. Et eller andet sted skal man op på en distance, der uanset tempo, bliver ubehagelig. 

Vi ved ikke rigtigt hvordan det endte med at blive en plan, men det startede med at vi skulle interviewe Aske om hans tur til sommer, så snakkede vi om at det skulle foregå på cyklen, og pludselig blev det til en idé om at køre en lidt længere tur… 

Fyn rundt – det er 220 kilometer, det nærmer sig det ubehagelige!

AV! – godt nok har Aske lovet at tage sin del af slæbet på turen, men redaktøren har ikke kørt over 200 kilometer i 2 år, så det bliver noget af en mundfuld, men det skal nok blive sjovt, og det bliver endnu sjovere hvis der skulle være nogen derude der har lyst til at komme og cykle med, enten hele vejen eller bare noget af vejen. 

Vi starter i Odense på Torsdag klokken 08.00 ved Odense banegård, og så køres der ellers nordpå, mod Otterup, og så videre rundt. Foreløbelig tidsplan kan ses herunder, du kan finde turen online samt downloade GPS track på dette STRAVA link!

TIDSPLAN:

Checkpoints (ca. tider) – hold øje med AltomCykling på Instagram, vi smider et billede på når vi når de forskellige checkpoints, og forventer at køre ca.32 km/t. 

09:15 Circle K, Odensevej, Bogense (40 km)

10:30 OK Fåborgvej, Assens ca.10:30 (83 km)

12:00 Circle K, Assensvej, Faaborg (120 km)

13:00 Go On, Nyborgvej, Skårup (155 km)

14:10 Circle K, Dyrehavevej, Nyborg (180 km)

14:45 Circle K, Grønlandsgade, Kerteminde (200 km)

15:15 MÅL ODENSE

* Tidsplanen er foreløbelig, alt kan ske! – så hold øje med vores Instagram hvis du har tænkt dig at mødes med os ude på ruten

** Vi regner med at følge ruten så vidt muligt, men det er ikke 100% vi følger den slavisk, vi kører dog 100% sikkert forbi alle checkpoints! 

FYN RUNDT 2017 AltomCykling.dk

Tak til GU Energy

GU Energy der også sponsorerer AoCs cykelløb i år, bl.a. Ronde van Borum, har været så venlige at sende os en god stor pakke energi til de her eventyr på cyklen! Hvis du møder os i Odense på torsdag og cykler med, så er der nok en gel eller to til baglommen!

Tak for hjælpen GU… Aske du får ikke noget, du klarer vel sådan en tur på to flasker vand ik´? :D 

GU Energy sponsorer AltomCykling.dk i 2017

Vi kører et par ture mere! 

Indenfor de næste 14 dage kører vi en god dinger på Nordsjælland med Michael Knudsen, inden vi slutter af med en tur i Jylland fra Vejle til Blåvandshug og hjem igen… det skal nok blive sjovt. 

VI SES!