Lezyne Micro Floor Drive 001
FOTO © Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

GEAR: Lezyne Micro Floor Drive, bærbar fodpumpe!

Rigtig mange har efterhånden en Co2 pumpe i tasken, mig selv inklusive, men på længere ture kan man godt ende i problemer, hvis man kun har Co2 med. En plug der driller kan hurtigt koste et par patroner, ligesom talentløs omgang med tilslutning af pumpen, kan brænde den dyrebare luft af, i et afskyeligt hurtigt tempo. Men hvem savner tilsyret overarm, og 1,5 bar i dækket, efter 10 minutters hårdt arbejde? Ingen.

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Lezyne Micro Floor Drive, en super pumpe

Lezyne Micro Floor Drive kan meget vel være lige præcis den pumpe, du ikke viste du savnede på din cykeltur. Pumpen er veludført i fræset aluminium, den er let (205g). Den er pæn, (synes jeg), og så kan den monteres på siden af en drikkedunkholder, enten på skrårøret eller saddelrøret, alt efter hvad du ønsker. På min Specialized Diverge placerede jeg pumpen på forgaflen, hvor der er lavet to huller til montering af f.eks. cykeltasker, eller f.eks. en pumpe.

Den kan også transporteres i baglommen, eller i en lille taske, hvis man er typen der cykler med sådan én, og det segment denne pumpe henvender sig, kunne meget vel finde på at cykle med taske på rammen, er mit gæt.

Lezyne Micro Floor Drive 003

Det er alt sammen meget godt, men kan den pumpe? 

Det kan du bide skeer på den kan. Pumpen ligner mest en håndpumpe, der har haft lidt vokseværk, ikke en fodpumpe, ærlig talt, og umiddelbart tænkte jeg – “er den virkelig så meget bedre end en håndpumpe, er det ikke bare marketing at kalde den en fodpumpe?“. De forudanelser blev gjort til skamme da pumpen blev testet. Uden at anstrenge mig, få syre i armen eller sved på panden, når jeg 3 bar (45psi), ved at pumpe i 1 minut på et 35mm dæk, imens 5,0 bar (72psi) opnåes på samme tidsinterval, på et 28mm dæk.

Pumpen når sin max på 6.5 bar (100 psi) på blot halvandet minut, på et 28mm dæk, igen, uden at man har travlt, og uden at man får ondt i armen eller sved på panden, det spiller bare. Som en lille bonus så er 6.5 bar nok til at dækket “springer” ud på fælgen, når det har været af i forbindelse med en punktering, noget der ellers kan drille med håndpumper, og faktisk også Co2, hvis man ikke lige rammer en perfekt “pust” med en 16g patron, på et 25mm eller større dæk.

Pumpen kan ligeledes få mine 35mm+ TL dæk til at springe helt ud på fælgen, når de lige er boostet med AirShot. Det er altså ikke helt forkert at kalde den en mini fodpumpe, så god er den faktisk.

Lezyne Micro Floor Drive 004

Super smart, kompakt sytem…

Som det ses på billederne har Lezyne også lavet pumpe lækker ved at den har en lang slange, der gør at man kan opnå en fornuftig arbejdsstilling når der skal pumpes, selvom man naturligvis skal kunne bukke sig lidt ned, hvis man har pumpen stående på jorden, som en fodpumpe. Det er i denne stilling pumpen absolut fungerer bedst, selvom man også kan holde den i hånden, som en almindelig håndpumpe, men man mærker tydeligt hvor meget kraft der forsvinder ud i luften på den facon, særlig når pumpen tilsluttes med en slange, og ikke direkte på ventilen, hvilket fungerer som modvægt på almindelige håndpumper.

Slangen pakkes pænt sammen ved at den skrues ned i et gevind i pumpens base, og her når vi så til pumpens eneste svage side. Tilslutningen er “skrue” tilslutning, og dem der har prøvet det, ved at det kan drille. Der kan komme sand i gevindet, eller det kan binde fast på din prestaventil, hvilket så resulterer i at du skruer ventilen ud af ventilkeglen, når du afmonterer pumpen, det er ikke smart!

Dog kommer denne pumpe med en trykudligningsventil ved slangen, således at du inden du skruer ventilen af, kan lukke overtrykket ud af slangen, og det hjælper faktisk en del på afmonteringen, så jeg har ikke oplevet problemet med denne pumpe, og systemet bliver jo også. holdt ret rent, netop fordi det er lukket, når man ikke bruger den, ved at den er skruet fast i basen, så pumpen dermed ikke bliver beskidt i gevindet.

Vil du undgå skrue på gevindet, så leveres Micro Floor Drive også med et SpeedChuck pumpehovede, der simpelthen bare trykkes ned på ventilen, men monterer du det på, så kan pumpen dog ikke samles på den flotte måde, som det er tænkt, ligesom jeg heller ikke har super erfaringer med pumpehoveder ude den lås der lige strammer gummepakningen lidt sammen om ventilen, pakningen skal blot slides meget lidt, før hovedet hopper af i tide og utide.

Jeg anbefaler pumpen hvis man ikke har noget imod skruemekanismen til ventilen, og i øvrigt til alle der leder efter en mega god pumpe til cykelturen, der med garanti kan pumpe dine dæk op til en hårdhed, som ikke påvirker cykelturen i negativ retning, og det gælder både på grus og på landevej.

Den kan købes i Danmark hos Cykelgear.dk, til 379,- kroner, den fåes også i en udgave med trykmåler, hvilket faktisk lyder ret smart, netop fordi pumpen er så god, at man nemt kommer til at pumpe for meget luft i dækkene, særligt på grus, denne udgave sælges også hos Cykelgear til 469,- kroner.

Pumpen er blevet tilsendt til AoC fra Lezyne, vi har ikke modtaget betaling for denne anmeldelse.

Lezyne Micro Floor Drive 005