FOTO: Uggi Kaldan / AltomCykling.dk

GEAR: Mit handske arsenal

GEAR: Over de sidste par år har jeg fået samlet mig et mindre arsenal af handsker, 3 af dem skiller sig ud som favoritter, der dækker de fleste vejrforhold Danmark tilbyder. Ligesom med fodtøj og sko-overtræk, er der to altoverskyggende parametre, der gør sig gældende, når det kommer til at vælge den rette “Handschuhe”:

1: Handskerne må ikke være for små!
2: Handskerne skal (helst) holde dine fingre tørre.

Det er dog også vigtigt at vælge handsker der ikke er for tykke / varme. Hvis de ér det, så begynder du nemlig at svede, og så bliver hænderne våde indefra, hvilket igen fører til kolde fingre, og hvis du cykler langt, kan det også give problemer med at huden bliver “opløst”, og dermed meget sart.

De tynde – der kan bruges årets rundt.

SUPERGEL XC TOUCHSCREEN FULL FINGER GLOVE, fra danske GripGrab. De var flinke at sende mig de her handsker sidste år, og de har været brugt flittigt siden. Det er den perfekte handske til en kold morgen, eller en klam efterårsdag. Jeg har faktisk lige brugt dem forleden dag.

Alt efter hvor varme fingre du har (hvilket kan variere enormt meget) – kan disse handsker bruges ned til omkring 10 grader (jeg kan bruge dem ned til 5 grader, men det tror jeg bestemt ikke vil være komfort for alle).  Fordelen ved de her handsker er at de virkelig er gode til at transportere fugt væk fra dine hænder.

Du behøver heller ikke tage dem af når / hvis du skal bruge f.eks. en telefon (eller hvilken som helst anden touchskærm, du kan nemlig betjene dine enheder med handskerne på. De er også så tynde, at det ikke føles alt for klodset at betjene f.eks. en mobiltelefon.

Handskerne har gel-padding i håndfladen, hvilket kan hjælpe nogen med at undgå sovende fingre og hænder, særligt hvis du ikke har cyklet mange kilometer på cykel, kan støtte i handskerne, være med til at gøre længere cykelture, langt mere behagelige for hænderne.

En fed handske, der har godt greb i hele håndfladen med sit “ru” materiale, der minder lidt om ruskind, men er kunstmateriale, og giver ekstra greb på bremserne, takket være gummigrebet på pege og langefinger. Handsker er lidt præcis tilpas stive i materialet til at de er super lette af få af og på, også når de er våde.

Pris: 350,- kroner

De alsidige – kan bruges på kolde og særligt våde dage!

FS260-PRO NEMO GLOVE II – jeg har haft et par tilsvarende handsker fra GripGrab som jeg sled op, og da de var udsolgt købte jeg i stedet de har fra skotske Endura. De minder utroligt meget om hinanden, dem her fåes dog også i et fræk lyseblå udgave hvis man er til farver.

Neopren er et fantastisk materiale til cykelhandsker, og faktisk også til sko-overtræk. Det er ikke 100% vandtæt, i stedet binder materialet vandet, således at du varmer vand og handske op. Nyt og koldt vand kan ikke trænge ind i handsken, når først den er “mættet”, så uanset hvor meget det regner, selv nede omkring 2 – 3 grader, vil disse handsker kunne holde dine fingre varme.

Kører du i mange timer i regnvejr, så får du dog “rynkehud” på hænderne med neopren handsker, sådan er det bare, til gengæld vil du have varme fingre, et fornuftigt kompromis. Omkring 0 grader har jeg oplevet at få kolde fingre med de handsker her, sådan lige på grænsen til slud. Men helt ærligt, det er måske også noget nær det værste vejr at cykle i overhovedet. Du bliver våd, og iskold!
Anbefaler ikke at cykle i slud…

Men jeg anbefaler de her handsker. De har ikke en indbygget “pude” til at støtte hænderne, men neopren absorberer naturligt rystelser og bump, og jeg har blandet andet brugt de her handsker de sidste to år i Belgien til forårsklassikerne, Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne Brussels Kuurne (motionsudgaverne forståes), med stor succes.

Handskerne er varme, i alt slags vejr, og lette at tage af og på, uanset hvor våde de er blevet, men pas på, når de er våde, og bliver taget af, kan de blive meget kolde, det kan gøre det svært at få varmen i handskerne igen. Man kan ikke betjene mobil med handskerne på, når de er tørre. Når de er våde virker de dog nogle gange på mobilen? :D

Pris: 289,- Kroner

De virkelig varme – til de koldeste (tørre) dage.

NORDIC WINDPROOF DEEP WINTER LOBSTER GLOVE – det her er lidt en specialhandske, og udseendemæssigt vinder den ikke mange point. Hummerhandsken ikke ret lirens, men det er heller ikke ret lirens at fryse fingrene af, og det sker ikke med dem her.
Det er den varmeste handske jeg til dato har prøvet.

Idéen med at samle fingrene, to og to, er at de kan varme hinanden, inde i handsken, og det princip virker. Jeg har cyklet i -10 grader med de her handsker, og det var intet problem. Det kan dog være et problem at finde så kolde temperaturer i Danmark, med de vintre vi har haft de senere år…

Handsken er ikke vandtæt, og materialet er blødt og “fluffy” – det gør at den isolerer super godt, men handsken kan også samle en del vand, også fra dine hænder, hvis du cykler med dem, i for varmt vejr. Bliver de først våde, gør det todelte design, med yderskal og inderhandske at de kan være temmeligt irriterende at få af, og især på!

De klodsede “samlede fingre” kan ikke bruges til mobilen, men det kan tommelfingeren derimod. Det er naturligvis ikke optimalt, under normale omstændigheder at skulle bruge tommelfingeren, men tro mig, det er den bedste finger med de her handsker på hehe.

Til de koldeste dage, eller til dem der virkelig fryser om fingrene er denne handske uovertruffen, den havde været endnu bedre hvis den var mere vandafvisende, og foret sad bedre fast inde i handsken. Du får ikke brug for det ret tit i Danmark, som vejret er disse år, men på de dage hvor man har brug for den, er den ganske enkelt fantastisk.

Pris: 429,- kroner. 

3 glimrende par handsker, vi ses på landevejen, eller en hemmelig grusvej, lige pludselig :)