PedalCell First Look
Foto © Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

GEAR: PedalCell – First Look

GEAR: Dynamoen er tilbage! – til pendling, til bikepacking og lange cykelture. PedalCell er amerikansk start-up når, og jeg er vild med det. Stifteren Adam Hokin satte sig for at designe den bedste, mest effektive dynamo på markedet og det er lykkedes således at hans projekt PedalCell, kan generere op til 70% mere strøm, samtidig med den er 10 – 20% mere effektiv, end den bedste nav-baserede dynamo.

Det gør løsningen ekstremt attraktiv for “the occasional bike-backer”, (sådan én som mig) – der nogle gange om året tager på en tur med nogle overnatninger, men resten af året bare kører rundt med så lidt udstyr som overhovedet muligt. For mig har det altid virket som et overdrevet projekt at få bygget en hjul op omkring en dynamo – hvis den her virker, så er det den perfekte løsning – ikke bare til bike packing, men hey det er da også lidt fedt at lade sine lygter, telefon og powerbank, hvis du f.eks. pendler, er det ikke?

Bemærk i øvrigt at jeg meget hurtigt har monteret dynamoen på coverbilledet, jeg har ikke helt besluttet mig til hvordan ledningen skal fæstnes endnu, og derfor hænger den løst.

Whats in the box?

Selve dynamoen, naturligvis, en omformer, der laver AC strømmen om til brugbar DC strøm, samt nogle andre kompenenter der stabiliserer strømmen der kommer ud af dynamoen, og som har en henholdsvis “high power” og “prioritized power” udgang, hvad det betyder kommer jeg ind på i den endelige anmeldelse om en måneds tid.

En USB-C til USB-A dongle, så man kan bruge de kabler man har, men hvis man ikke gider “Dongle Town” kan man naturligvis købe de kabler man skal bruge, de koster omkring 50 kroner for de mest gængse, f.eks. USB C til Micro USB.

Enhederne er ikke bitte små, men det er altså fordi at kvalitet koster, og ALT er udviklet fra bunden. Som start-up havde PedalCell ikke råd til at købe ind på patenterne til allerede eksisterende teknologier, så de har lavet det hele selv, og netop fordi de selv har udviklet deres “økosystem” og har 100% kontrol over de enkelte dele der bruges, så er denne dynamo også ekstremt effektiv.

Lets try this baby!

Mit absolut aller første indtryk af dynamoen, som jeg monterede på min cykel for 1 time siden, er at der er hørbar støj, når den ruller, ikke vildt, men det er der. Det er dog indenfor i huset, hvor jeg bare spinner hjulet rundt med hånden.
Jeg forestiller mig det kommer til at virke mere støjsvagt på landevejen, og på grus gætter jeg på man ikke hører den.

Dynamoen er sådan indrettet at jo mere strøm du bruger (jo flere enheder du tilslutter til ladning) jo tungere bliver den at trække rundt, det glæder jeg mig meget til at “føle” ude på vejen – er det noget man mærker tydeligt, eller er det en mere “skjult” drænen af ens kræfter?

Sidst men ikke mindst – er den virkelig så effektiv? En test på nettet viser man kan lade en telefon, eller en powerbank på omkring 5000mAh, på under 5 timer, med andre ord, hvis den virker, så har du rigeligt med strøm, næsten uanset hvad du skal bruge på din tur.

Et virkelig sjovt produkt at teste af! – Jeg glæder mig.

Se produkterne: PedalCell Store 

PedalCell First Look 2021