Hammel Gran Fondo Anmeldelse 2012 © Foto: Kurt / Cykel-foto.dk
Redaktøren på vej op ad Pøtten © Foto: Kurt / www.cykel-foto.dk

Gran Fondo i Hammel på DM ruten gentages – ja tak!

Last updated:

Vi elsker lukkede rundstrækninger – og den her er noget helt særligt!

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne ser flere motionsløb hvor organiseringen er sådan, at man virkelig kan køre cykelløb. Det er ikke fordi, vi ikke synes det er hyggeligt, at trille en tur, og bevares der findes også licensløb – men vi er altså en større og større flok danske motionister, der ikke passer ind i hverken “hygge motions klassen” eller licens – Gran Fondo i Hammel op over “pøtten” på lukket bane er et løb for os!

Vi kørte den korte skrækning sidste år på 6 omgange (den “rigtige” var 9) men da undertegnede kun havde siddet på en cykel i ca.4 måneder på det tidspunkt, så turde jeg ikke melde mig til den lange, og det var en god beslutning, for selvom jeg ser frisk ud på billedet, så var der altså udsolgt på 6. omgang.

Ruten er en kort bandit på ca.10 kilometer og hvis det skulle være gået nogens næse forbi, så går den op over Pøt Mølle, en jysk bakke der trækker tænder ud.

Respekt for Pøtten, måske for meget endda.

Alle kender Pøtten, og helt modsat af hvad de fleste havde forestillet sig, så skete der faktisk meget lidt udskilning her, det havde nok også noget at gøre med at der var hård modvind på toppen af bakken, så de små klatrere kunne måske komme hurtigt op, men så blev de alligevel hentet i vinden på toppen, det resulterede i at der ikke rigtigt blev givet max gas opad og det var lidt ærgeligt for løbet (men ikke for mig, jeg er nemlig ikke en af de lette).

Til gengæld blev der siet fra på bakken efter målstregen, den anden stigning på ruten, slet ikke så stejl som Pøt Mølle bakken, men her var til gengæld medvind på toppen og et skarpt sving efter nedkørslen, hvor gode teknikere, eller folk uden angst for asfalt eksem, virkeligt kunne trække fra, gruppen jeg sad i fik faktisk sorteret en del fra her… men der skal øves på at komme hurtigere igennem svingene, elastikken blev lang for mig, hver gang i det sving, og det kostede!

Vi tror flere af klatrerne vil tage chancen på Pøtten i år og se om de kan gøre en forskel her – det bliver spændende at se, vi har i hvert fald snakket med flere der bagefter ærgrede sig over at have kørt lidt for konservativt på bakken, det gav klart os lidt større ryttere en god mulighed for at køre med hjem, og afgøre tingene i spurten (hvilket undertegnede så ikke gjorde… hehe).

Perfekt organisering.

Løbet var perfekt organiseret – god parkering, god skiltning i byen, venlige medhjælpere (og de vidste næsten alle sammen hvor starten gik fra). Ruten var fint skærmet af og markeret – og så kan vi kun spørge – hvorfor er der ikke flere løb i DK på lukkede rundstrækninger?

Det er publikumsvenligt, da der stort set kører ryttere forbi startområdet hele tiden (når ruten kun er 10 kilometer) særligt når løbet har en bakke som Pøt Mølle på programmet bliver feltet meget spredt.

Det er mindre farligt, da der i sagens natur hverken er lyskryds eller trafik man skal tage hensyn til.

og så er det…

Rigtig, rigtig god træning!

Konditionsmæssigt er det selvfølgelig hårdt at passere en bakke som Pøt Mølle 6 eller 9 gange, men det var ikke det der var den gode træning var for os, det der var rigtigt fedt for os ryttere var at man efter første omgang kendte ruten, det gjorde at man følte sig sikrere på cyklen, man kendte svingene, havde prøvet bakkerne og det betød at man pludselig kunne koncentrere sig 100% om at sidde på cyklen, have den rigtige kadence, køre den rigtige puls, sidde ordenligt i læ, skære svingene endnu bedre end på sidste omgang, og slippe bremserne lidt mere på nedkørslerne.

Kombineret med at man er i en konkurrence situation hvor man gerne vil, og skal presse sig selv – så giver det en helt unik mulighed for virkelig at forbedre teknikken på cyklen.

4 Cer – et rigtigt godt løb!

AltomCykling giver løbet 4 Cer

 

 

Vi ses i 2013.

Vi behøver vist ikke at sige det – men det gør vi så alligevel – ja vi ses i Hammel d.08.09 – hvor os amatører får lov at køre først, og om eftermiddagen kan vi så se på eliten der kører Post Cup finalen – forhåbentlig får Eliten bedre vejr en i 2012 til DM, hvor det mildest talt var en våd omgang! Hold øje med bloggen – det KUNNE jo være at vi har et par billetter i baghånden som du kan vinde senere på året!

Løbet er ikke annonceret på CK Hammels hjemmeside endnu, men vi skal nok give lyd når det sker.

Billedet er taget af Kurt fra www.cykel-foto.dk – tak for at vi måtte bruge det kvit og frit!