Har du bemærket vi har oprettet en kalender? Cykelkalender.dk kalder vi den, og opfordrer alle løbsarrangører til at oprette deres events på kalenderen, jo flere jo bedre! Du, kære læser, er også velkommen til at oprette løb, som du synes fortjener lidt mere opmærksomhed. Du kan oprette events HER. Hvad har det så med Grand Prix Båstad at gøre tænker du måske? Jamen en hel del faktisk.

Af: Uggi Kaldan 

Kernen i AltomCykling.dk har altid være at komme ud og opleve noget på cyklen, motionsløb, træning, kagestop, osv. osv. 2015 bliver vores 3. år, og nu har vi har cyklet mange af de klassiske danske løb. Dem skal vi cykle igen, ingen tvivl om det. Men i 2015 skal vi også ud og prøve nye løb, nye steder at træne, nye oplevelser.

Derfor var det fantastisk da en venlig sjæl tilføjede Grand Prix Båstad til vores kalender, af flere årsager er det et løb vi SKAL over og prøve.

Grand Prix Båstad, cykelløb i Sverige, rundstrækning med masser af MCere… mit mundvand løber.

Vi har snakket med arrangøren, og kan kun sige, at på papiret der lyder GPB som et løb der er skåret efter redaktørens hjerte… kan man sige det? Det kan man vist ikke, men det gør vi så alligevel.

Løbet køres på en rundstrækning, og vi elsker rundstrækninger. Hvorfor? Fordi det giver mulighed for at lære ruten og kende og derfor køre den lidt skarpere, på hver omgang. Samtidig har jeg faktisk også en familie, som jeg en gang i mellem har lyst til at invitere med ud og kigge på hvad jeg bruger så forbandet meget tid på.

Og skal vi ikke bare sige med det samme, det er ikke VILDT ophidsende at stå i en målzone i 3 timer og vente på at far kommer ind som nummer  – “et eller andet midt i feltet“. Modsat rundstrækninger, der kan min kæreste og min datter på 2 så og heppe, og på 15 kilometer faktisk kun vente ca. 30 minutter på at se mig igen… det er da sjovt!

Dog ikke kun sjovt – for ruten er hård, rigtigt hård!

Rundstrækning er 15,5 kilometer lang. Den kan man vælge at køre 4 eller 8 gange (62 km / 124 km) – det lyder jo tilforladeligt, selv den lange, men med 325 højdemeter pr. omgang så ender man faktisk på 2600 højdemeter hvis man kører 124 kilometer. Arrangøren skriver krævende rute… det giver vi dem ret i.

På det stejleste sted byder ruten på 19%, så der er i den grad bases for ømme stænger, både på den lange og på den korte. Det bliver nok ikke der, jeg med min 80 – 90 kilo (alt efter hvor disciplineret jeg får trænet mig op næste år) – kommer til at være i front, men selvom jeg er lidt tung, så elsker jeg altså bakker! Højdeprofilen kan ses herunder, der kan Danmark ikke helt være med. Du kan finde en GPS fil på ruten HER.

Hoejdeprofil Grandprix Båstad © AltomCykling.dk

Jeg har selv kørt flere gange i området i Sverige, og ja, bakkerne er hårde, man naturen er også absolut fantastisk. Kører man ikke med syre til op over begge ører (som jeg ganske givet ender med) – og derfor kan se mere end 2 meter frem for sig, så byder ruten både på flot natur, og spektakulære udsigter, med andre ord, man kan faktisk også køre og nyde turen! Herunder ses flere der nyder de klassiske råde Svenske gårdbygninger, og grønne omgivelser… he he.

Grand Prix Båstad © AltomCykling.dk 2015

Sikkerheden i top, noget vi værdsætter!

Ruten er ikke lukket, men mere end 30 frivillige fra MC Task Force (motorcyklister fra Rigspolitiets Idrætsforening, nogen kender dem måske fra Kongeetapen) – de er uddannede “Traffic Officials, og sørger for sikkerheden på ruten. Har man kørt kongeetapen ved man hvor lækkert det er.

Derudover er der et stort antal flagposter på ruten, sikkerhed frem for alt har været arrangørens mantra fra dag ét. Det lyder immervæk interessant.

Du støtter minsandten også et godt formål.

Løbet er arrangeret af Gigtforeningen og overskuddet fra løbet går til dem, det bliver da ikke meget bedre. Løb på rundstrækning, hvor familien kan komme og kigge på (uden det bliver for kedeligt) – naturskønne omgivelser, udfordrende rute, men i natur der gør den værd at køre, også selvom du ikke kører stærkt. Sikkerheden i top, og så støtter du et godt formål.

Meld dig til HER og læs mere meget om eventet på deres Facebookside, hvor du også kan se mange flere billeder.

Vi synes det lyder godt, så det vil vi gerne reklamere for.