Gravel Criterium i Aarhus på Søndag

I mangel af vinter, og fordi vi har lyst til at komme ud og køre lidt cykelløb, har vi stablet et lille nyt event på benene i Aarhus. Vi kalder det Gravel Crit, og det er i alt sin enkelthed, et Criterium på grus. En rundstrækning på 3km danner rammen, og et par skarpe sving og en led bakke essensen af udfordringen. Du kan stille op på lige den cykel du ønsker, men nogle cykler vil være bedre end andre – velkommen til Aarhus Gravel Criterium! 

Af Uggi Kaldan & AltomCykling.dk

Er det ikke bare CX light?

Gravel Crit Aarhus 001

Tror egentlig de fleste der kører CX vil finde det fornærmende at sige, at det her har noget med CX at gøre, ud over at det køres på grus. Det er en kort rundstrækning, som for en almindelig “gravel” motionist, har enkelte udfordringer, men ikke noget der minder om det, man finder på en klassisk CX rute. Ingen bomme, ingen snørklede loops der sætter teknikken på prøve, ingen trapper, ingen sandgrav. Enhver motionist vil kunne køre ruten uden at komme af cyklen, og med god power hele vejen rundt, og det er præcis formålet.

Så CX light er det ikke. Det er en kort gravel rute. En rundstrækning, der køres 10 gange, altså et Gravel Criterium. Det helt klassiske criterium format med 1 time + X antal omgange bruger vi dog ikke, fordi der er et eller andet tilfredsstillende over at tælle til 10, synes vi.

Rute og cykelvalg?

Gravel Crit Aarhus 002

Det meste af ruten er en bred grussti, som det ses på billedet herover. Nogle steder er hjulsporet lidt mere udtalt end andre, men alt i alt, ikke ret teknisk, og vil kunne gennemføres på stort set alle cykler. Vi har testet ruten på Gravelcykel, CX, MTB og landevejscykel, sidstnævnte punkterede 2 gange på 2 omgange, på et par sommer landevejsdæk, så den kombination kan vi ikke anbefale.

I et par sving har MTBen en fordel, eller også var rytteren på MTBen bare lidt mere teknisk dygtig end undertegnede på dagen, til gengæld var gravel / CX cyklerne hurtigere end MTBen på de flade tonserstykker, og ikke mindst opad bakken, der på det stejleste stiger omkring 5%. Der er 35hm per omgang, 350hm i alt, i følge vores GPS. Hvis man giver gas får man ømme lår. Landevejscyklen fedtede lidt rundt i et par sving, men… altså, den kunne godt bruges.

Ruten kan ses her på STRAVA.

Flot natur, lukket rute, lækker forplejning.

Gravel Crit Aarhus 004

Løbet foregår i True Skov, der er en lille lækker skovperle udenfor Aarhus. Den bliver jævnligt brugt at hestefolket, men alle rideklubber i nærheden er adviseret om løbet på forhånd, og ruten er lukket af med minestrimmel (fra kl.11 – 12:30) – så der bør kunne køres helt uforstyrret rundt, i de, én til halvanden time, det vil tage de fleste at gennemføre.

Der er tidstagning på dagen, her kommer vores gode venner fra SPORTI og tager tid, det foregår med chip, der er placeret på saddelpinden som et sticker. Vi sørger for der er noget godt til alle deltagerne når de kommer i mål, og så tænker vi ellers bare det bliver en ret sjov dag – nogle gange skal man jo prøve noget nyt! :)

VI SES

Læs mere om løbet og køb billetter HER

Find også løbet på FACEBOOK

Gravel Crit Aarhus 005