Grote Prijs 2016 foto Uggi Kaldan

Grote Prijs Vii 2016 – panodiler, strepsil og masser af zymelin

#Crossishere og i år startede sæsonen i Aarhus, nærmere betegnet på Aarhus Cyklebane. Banen var lavet om til en spændende labyrint, indrammet i kartoffelsække, blandet med fest, røg, ja masser af røg, ild, superhelte, crossryttere i alle former og aldre og ikke mindst løbere, eller rettere én løber. Børn, juniorer og eliteryttere kørte om kap, og dagens kanin Omar Hassan løb og løb, 6 kilometer løb han faktisk – og han havde ellers varmet op med 16 kilometers intervaltræning fra morgenstunden… Rock n Roll i Aarhus! 

Tekst og Foto: Uggi Kaldan

Morgenen startede med en fæl følelse af snot og bakterier i næse og hals, men man kan ikke være syg når der er Grote Prijs, og slet ikke når man har lovet sin datter på 4, at hun skal ud og køre cykelløb. Jeg har på fornemmelsen at hendes motivation drives af de rigelige mængder flødeboller arrangøren bestikker børnene med ude på ruten, den bogstavelige sødme trækker mere end sejrens sødme i den alder – i hvert fald for min datter.

Jeg måtte ty til voksen slik for at komme ud af døren. De gængse råd med ingefær, hvidløg, masser af grøntsager og afskyeligt smagende udtræk fra plante med det borgerlige navn solhat i flydende form, som man bliver præsenteret for som alternativ behandlingsmetode til efterårets sygdomsklassiker, virker måske helbredende på sigt, men det gør dig ikke kampklar på 2 timer. Det er i øvrigt endnu ikke modbevist at det er den dårlige smag i Echinacea der trigger et immun response og ikke indholdet i denne flydende omgang lort.

Forkølelses kur a la Uggi Kaldan

Intet slår panodil, zymelin og strepsil i rigelige mængder fra morgenstunden hvis du bare skal afsted til f.eks. Grote Prijs, man bliver nødt til at gå lidt på kompromis med indlægssedlernes grænse med 3 pust om dagen i hvert næsebor og en strepsil hver 3 – 4 time… det giver dog ingen mening at tage for mange panodiler, flere virker ikke bedre, men har til gengæld uheldige terminale bivirkninger ved overdosis. Jeg blev i øvrigt nødt til at toppe panodil dosis op med børnepanodil da vi var løbet tør for Zapp. Farlig medicin der smager som slik, gu’ ve hvem der har fundet på den genialitet!?

Vi nåede det lige præcis 1  minut for sent

Det er nok meget heldigt min datter glædede sig mere til flødeboller end til at køre med om sejren, for det havde været temmeligt svært at få en placering på podiet. For det første fordi vi ankom så sent at vi slet ikke nåede at få numre på, for det andet fordi vi også ankom efter at feltet var kørt afsted, og vi derfor var håbløst bagefter – men så var der heldigvis god plads da vi passerede langezonen første gang, og fik os dagens første flødebolle.

Vores løb forløb rimeligt godt – min datter er ikke en af de der wunder kinds der bunny jumper i en alder af 3, så hun havde sit hyr med at få cyklen over bommene, men ellers så var banen i går utroligt børnevenlig, i hvert fald i forhold til sidste Grote Prijs hvor et stort mudderpløre ikke ligefrem kastede rekord omgangstider af sig. Efter 2 omgange og 2 flødeboller fik Siri mere lyst til at hoppe på et par springmadrasser der på dagen fungerede som interimistisk trampolin for de mindste, og det var så det løb, far er stolt!

cross-med-siri

Efter børneløbet kørte et kæmpe felt med en masse klasser

PostNord Cup Dame ELITE + Dame B + D40 + D50 + U17 + H50 til H100 – et stort virvar af klasser, cykelløb til højre og venstre, nogle kørte mange omgange andre ikke så mange, det var temmeligt svært at holde styr på. Jeg aner ikke rigtigt hvem der vandt hvad, men Rikke Lønne der kørte sit blot andet Crossløb nogensinde landede øverst på podiet i sin klasse – det er sgu godt kørt, men nogen burde nok give hende en lussing, det er ikke i orden at vinde sit blot andet løb i en teknisk disciplin som CX, det er det bare ikke!

Der blev uddelt præmier til alle vinderne i form af koklokker i guld, sølv og bronze, det var smukt, var det! Eller det tror jeg det var, for jeg så faktisk ikke rigtigt løbet, men var i baren for at købe en sodavand og en vaffel, sammen med Siri… men hallo, hvor var vaflerne Joachim? (- kan fraværet skyldes at dit vaffeljern står hjemme i mit køkken…??).

Grote Prijs Uggi Kaldan AltomCykling.dk

Så skete det endelig – superhelte cross!

Recepten er simpel – du skal være udklædt som en superhelt, så skal starte med at drikke et glas hjemmebrændt sliwowica blandet med juice og herefter skal du køre full gas i 30 minutter, kostumerne var vidunderlige, materiellet varierede fra top notch CX cykler til hjemmebiksede tandems, og niveauet hvor lige så forskelligt som superheltenes evner er i deres respektive tegneserier.

Mest populær blandt de unge drenge var naturligvis Spiderman, der havde lidt af en udfordring med at holde masken, og samtidig drikke det obligatoriske glas sliwo. På dagen blev alle dog sat på plads af en ung mandlig cheerleader der uden at anstrenge sig smadrede både Spiderman, Batman, Buzzlightyear og Julemanden!?. En venstreorienteret liberal feminist fra Sverige kunne ikke havde skrevet et yndigere manuskript med en så politisk korrekt vinder, om han/hun så gjorde sig umage – men den sorte kanin til at føre feltet an var nok blevet ofret i korrekturen.

Det var fedt, der var masser af røg og ild, der blev kørt hurtigt, der blev kørt for sjov, og det var i det hele taget en fest!

Grote Prijs Aarhus Foto Uggi Kaldan

Efter super cross holdt mine piller op med at virke og lyset forsvandt

Det påvirkede dog kun mine billeder, for eliten skulle selvfølgelig køre deres løb også, i hvad der lignede et historisk stort felt til Grote Prijs i Aarhus – det var imponerende. Hatten af for arrangør Joachim Parbo der formår at tiltrække så alsidigt og stort et felt, og i det hele taget for arrangementet på dagen, den perfekte blanding af seriøst sport, sjov og ballade.

Lokalhelten Joachim kunne dog ikke stille meget op i selve løbet mod et par unge kanoner fra Odense Cycling med talentet Anders Lilliendal i front, dansk mester i U17, og eneste mand på dagen der bunny jumpede bommene, han var i front fra start til slut. Fedt at se de unge talenter der kommer op, både på landevej og i cross de her år, for satan de kører stærkt!

Tak for et suverænt arrangement i Aarhus – se galleri med mange flere billeder på AoCs Facebook i aften og smid gerne et like efter siden i samme omgang, så er du en snuske.

Vi ses til Cross i det ganske land.
anders-lilliendal-foto-uggi-kaldan