Gruppo Sportivo Velopresse vinder altid – GSV17

Last updated:

Solen skinner altid når det bliver kørt Grand Prix GSV. Der bliver altid spillet rock, med undtagelse af det år hvor der blev spillet avantgarde jazz. Som altid er det en fest med toptrimmede cykelryttere, rock n roller typer, og enkelte med smøger i kæften. Nogle alle tre ting på én gang.

Af Uggi Kaldan Heuser | Foto Uggi Kaldan Heuser

De kan noget med at skabe stemning til et cykelløb, de gode drenge fra GSV. Ingen wannabe cykelryttertyper følte sig i hvert fald forlegne, i deres lidt for tæt siddende cykeloutfit, efter at have set rock-daddy i bar mave på “scenen” inden starten gik, til Grand Prix Gruppo Sportivo Velopresse 2017. Ægte rockmusik. Ikke Fede Finn og Funny boyz kopier, som ellers ofte har maltrakteret ens ører, som deltager i et motionscykelløb, nær Grindsted. F.eks.

Gruppo Sportivo Velopresse

Gruppo Sportivo Velopresse

Traditionen tro blev der skudt en håndfuld unger afsted, inden der skulle køres ægte Grand Prix. Redaktørens egen datter var med, 5 år og nok lidt overmatchet i et stærkt felt. Børneløbet blev vundet af “seje Astrid”. Det kalder min datter kalder hende. Astrid i U13 DM trøje. Det er ikke noget dårligt forbillede at have, når man er 5 år, tænker jeg?

Dagen og aftenen igennem stod “Il Dottere”, doktoren, bag mikrofonen og styrede løjerne med kompetent hånd. Han fik sendt både børn og voksne afsted, samtidig med at han havde styr på sit crew i mobiltelefonen. Flagvagterne var således på plads ude på ruten da starten gik. GSV promoverer sig som piratløb, og et er sikkert, løbet er ikke helt sikkert. Men faktisk er sikkerheden overraskende god. Når man er 5 år, skal der dog en voksen med rundt, f.eks. på bycykel. Det kan anbefales. Fed oplevelse. For begge parter.

Blandt de halvvoksne og drengerøvene der startede bagefter, var der som sædvanlig en håndfuld knivskarpe ryttere fra landets bedste række. Der var håbefulde hurtige motionister, med en mission om at snyde de etablerede A-ryttere, og selvfølgelig de rene lykkeriddere og endda enkelte deltagere, der måske slet ikke var mødt op for at køre ræs?

Det blev en rytter fra Team Aura Energi – CK Aarhus der løb med sejren, efter en kontrolleret indsats fra holdkammeraterne. Han bør dog arbejde lidt på sin vinder “pose”. Det unaturlige svaj med højrearmen nægtede mit kamera simpelthen at stille skarpt på. Claus Henckel, fra GSVs stille fejring med smøg i kæften, på stregen, det står derimod knivskarpt. En klar vinder på stil. Et stærkt arrangement. Vi ses næste år.