Have fun or die trying – VM i Jernbanecykling optakt

Det knap så officielle verdensmesterskab i jernbanecykling starter i Vejle og strækker sig over mere end 200 kilometer ad gamle, naturskønne jernbanestier i veteranlokomotivernes togspor. Det er 4. gang Per Hansen og Vejle Styrprop Fabrik arrangerer løbet, hvor alle deltagere får VM-titlen med sig hjem, hvis de altså gennemfører! 

Dårligste form i årevis

Allerede i foråret stod det dårligt til, så derfor stillede jeg op til Per Hansens andet fantastiske løb, Ribe – Tønder – Ribe, for at genvinde noget at den manglende form. Det endte brat efter 10km med et styrt i et sving, og en flænge i hånden. Det helede virkelig dårligt, og jeg var ret sikker på der var en sten i hånden. Det mente hverken skadestuen, min egen læge eller min egenbetalte radiolog, efter møje og besvær (og 4 måneders tovtrækkeri) fik jeg ENDELIG en henvisning til en kirurg, der prompte konstaterede.

Uggi, der er noget i den hånd, lad os skære det ud! Så det gjorde vi, og det var en sten, den var 1,5cm i diamater?? Ikke så underligt at det gjorde lidt ondt i hånden!? Nå men man kommer jo ikke i form af at pive over at det gør / har gjort lidt ondt, så nu skal der cykles!

Jeg var sikker på det var noget i hånden, men jeg spærrede sgu alligevel øjnene op da kirurgen hev den her krabat ud af min håndflade!!

Årets kun 3. løb og jeg glæder mig helt vildt!

Nu har jeg ingen sten i hånden, men i stedet 10 sting, de er ikke blevet pillet ud endnu, men jeg har cyklet et par ture, og én ting er sikkert, når man har haft en sten i hånden af en hvis størrelse, så føles nogle sting og et lille operationssår, ikke som noget særligt, det kan cykles væk! Så det prøver jeg. For at give mig selv lidt motivation til at gennemføre, har jeg også smidt lidt nyt sjovt og farverigt grej på cyklen! For ærligt, hverken krop eller ben er egentlig klar til udfordringen.

VM  i Jernbanecykling er 220km langt, i en 70% / 30% fordeling, i asfaltens favør. Mine 38mm graveldæk synes derfor lidt i overkanten, 28mm landevejsdæk, måske en kende for tynde? 32mm Gravel King SS derimod, det lyder som den rette medicin. Så sådan et sæt har jeg investeret i. Desværre kan jeg ikke huske hvem jeg har lånt min AirShot til, så lige nu er de sat op med slanger… læser du med og har den, skriv en PM, vil gerne have den retur i morgen hvis muligt.

Sutterne fåes også i sorte med brune kanter hvis du skulle være til et mere traditionelt udseende, men når de nu fåes i flamingo, well… flamingo it is HAHA.

Jeg er også faldet over nogle toplirens flasker, fra Amerikanske Spurcycle, de er et monsterhit i USA, lavet af Specialized, der med deres Purist flasker laver de efter min mening bedste drikkeflasker på markedet lidt nu. De er coatede indvendigt, så væsken du har i dem aldrig kommer til at smage af plastic. Det virker!

Spurcycle er oprindeligt kendt for deres lille lirens ringeklokke, men nu har de altså også skabt et monster hit med deres drikkeflasker, der har lånt deres udtryk fra klassiske flasker med Sennep, Ketchup og Relish, og givet dem et lille ord-twist, så de passer til cykling. To af dem tak!

Det er Claus Buhl fra Buhl Cykler der har special importeret flaskerne, og han har ikke en kæmpe mængde på lager, så køb din kopi i dag, hvis du ligesom mig synes det spiller max! Du kan købe dem lige her! – jeg er ikke sponsoreret eller noget eller har fået en gratis flaske, jeg har købt dem, fordi jeg synes det er fede!

Vi ses til VM i Jernbanecykling!

Sidst men ikke mindst har jeg smidt noget styrbånd på fra Supacaz, det er gråt og jeg synes det passer fint til cyklen, og så er der vist også kommet nok farver på til turen i weekenden….

Styrbåndet er bestilt hos Cykelgear.dk (igen… ikke sponsoreret) – jeg prøver at handle lokalt, som da jeg f.eks. var hos Buhl tidligere i dag, men den lokale cykelhandler har ikke altid præcis det man gerne vil have – udvalget er stort hos Cykelgear, og leveringen er skræmmende hurtig. Jeg bestilte i går eftermiddags klokken 14:30. Da jeg stod op klokken 06.30 her til morgen, stod pakken på mit dørtrin. BUM!

Jeg kan godt garantere det ikke kommer til at gå stærkt for mit vedkommende på søndag, men præcis som til bakkeløbet, så er planen at gennemføre!

Vi ses i Vejle.