Lions Tour Holstebro 2016 Altomcykling.dk

Henriks første regnjakke… Lions Tour Holstebro

Havde hele ugen holdt øje med vejrudsigten, og den havde sgu ikke set lovende ud med hensyn til at skulle ud og køre lidt race søndag d. 4 september. I dagene op til, havde der ligefrem været udsendt varsel om skybrud, oversvømmelser, torden og al slags dårligheder. Og hvis der er noget jeg ikke gider, så er det altså at køre i pis regnvejr. Gider bare ikke være kold og klam, og jeg kan altså bare ikke ånde i en regnjakke. Men vejrudsigten taget i betragtning, så jeg ingen anden udvej – ind og få investeret i min først regnjakke. Og da jeg er lidt af en nærigpind, blev det til en billig en af slagsen – så håbet var at den kunne stå distancen i tilfælde af, at himlen skulle åbne for sine sluser…

Af: Henrik Valle Nielsen

Vel ankommet til Mejrup (lige udenfor Holstebro) gør jeg mig klar, og vejret er sådan set fint nok – så min nyerhvervelse forbliver i lommen. Jeg må jo hellere tage den med, hvis nu uheldet skulle være ude. Starten skal gå kl. 13.00, hvilket iøvrigt er ret fedt er så sent, så ham den gamle (undertegnede) for en gangs skyld kunne få lov til at sove længe på en søndag. Jeg når lige at få hilst på Lars fra Team Racemakers, de er desværre ramt af mandefald, og skulle ha været 4 til start i dag – men 2 er blevet hjemme under dynen, sikkert i frygt for at skulle køre 77 km i pis regnvejr. De er desværre ikke de eneste som på dagen har valgt at blive hjemme. Der er dog et par stykker som har eftertilmeldt sig på dagen, så feltet på de 77 km tæller ca. 30 styk før starten skal gå.

Lions Tour Holstebro 2016 Altomcykling.dk

Ruten starter ud fra Mejrup skolen, og derfra køre man ud til Borbjerg, hvor der skal køres en sløjfe 3 gange. Egentlig en meget fed rundstrækning med nogen gode bakker, og skønne skovstykker hvor man på dagen kunne ligge lidt i læ for vinden. Jeg havde ikke prøvet ruten før, men synes egentlig at det var en meget skøn tur – og udfordrende.

Masterstart

Organisationen var der ikke noget i vejen med

Kl. 13.00 bliver sendt ud af byen med master, og efter endt master – går den vilde start. Har inden starten spottet et par stykker, som jeg kender. Carsten og Per fra Team TLUV og så selvfølgelig Lars og Michael fra Team Racemakers. Min plan er lidt at hænge på, så længe jeg kan, og komme med i et udbrud – især hvis Carsten fra Team TLUV skulle komme afsted. Jeg ved at han er godt kørende, og hvis jeg kan hænge på der, så er der gode chancer for en god placering. Inden jeg får set mig om, er Carsten allerede stukket afsted første gang, og han får lov at holde et par kilometer før end vi har ham hentet igen.

Andre prøver, og jeg prøver også selv at komme med et par gange, men det vil ikke rigtig lykkedes for nogen. Sådan fortsætter det egentlig hele vejen hen til første omgang af sløjfen, men lige inden vi begiver os ud på første omgang lykkedes det for 2 mand at komme afsted – Christian Toft Madsen fra Mejrup Cykel Klub og Kim Laursen fra Tvis Cykelmotion. Inden længe får de følgeskab af Carsten fra Team TLUV, og de er nu 3 i front. Prøver selv et skud, men når desværre ikke helt op til, og lader mig falde tilbage inden dagens først møde med stigningen op mod Borbjerg.

Lions Tour Holstebro 2016 004

Vi er nu ca. 10 mand tilbage som jagter de 3 forankørende, men vi kan ikke helt få det til at køre, og føringerne bliver meget individuelle på den første omgang. Vi kan dog stadig syne de 3 i front, men jeg kan ligesom godt fornemme hvorhen pilen peger. Der bliver længere og længere imellem os, og de 3 i front. Og da vi begiver os ud på anden omgang, er de helt ude af syne. Men så er det ligesom om, at samarbejdet i gruppen er blevet etablereret, og vi arbejder godt sammen. Vi køre egentlig med en go fart, men de 3 i front er jeg bange for, at vi ikke ser igen før vi når mål.

Lidt æv samarbejdet kom for sent igang

Men så måtte vi jo køre om de andre placeringer

Lige før vi skal ud på sidste omgang er der lidt kamp om, at komme først op til Borbjerg, og Michael Mærsk fra Mejrup Cykel Klub må ha været godt træt – for han begiver sig mod målet i Mejrup. Vi prøver at råbe ham op, men desværre uden held. Kan se han må ha vendt om, og taget den sidste runde alene, for han er i hvert fald blevet noteret for en tid – måske han troede at det varslede skybrud ville komme? Vi resterende 7 fra gruppen kører den sidste omgang, og jeg tror alle godt er klar over, at vi IKKE når de 3 i front. Tempoet er dalet lidt, og vi kører for sidste gang i dag op stigningen ved Borbjerg, og begiver os ind mod mål i Mejrup.

5-6 kilometer før mål prøver Per fra Team TLUV som en gal at komme afsted – jeg kører efter, og når op til ham, men kun for at se at de andre er fulgt med. Sådan forløber det sig faktisk hele vejen ind til mål. Rasmus Larsen fra Kibæk Cykelmotion prøver et par gange, og så Per igen, og så prøver jeg selv…. Men det vil ikke rigtig lykkedes for nogen. Det hele ender med, at vi kommer samlet ind til Mejrup – har dog mistet en enkelt eller 2 fra gruppen, efter alle de ryk der har været. Det ender med, at Per tager “feltets” sejr. Det ender faktisk med, at vi alle kommer hjem i tørvejr, og min nye regnjakke har dermed stadig sin ilddåb til gode – heldigvis.

Lions Tour Holstebro 2016 Altomcykling.dk
Lions Tour Holstebro 2016 Altomcykling.dk

Jeg vil godt ha lov til, at sige tak til arrangøren for et godt arrangement – lidt ærgerligt at der ikke var flere som havde trodset vejrguderne, for der var altså styr på sagerne. Den eneste ting jeg har at sætte en finger på, er selve mållinjen som på dagen var flyttet ind på selve skolen i Mejrup. Det kunne ha givet nogen farlige situationer, hvis vi havde været flere. Tror nu nok det var meningen, at mållinjen skulle ha været ved byskiltet, men var blevet rykket pga af noget bøvl med tidtagningen?

Og så skulle jeg da også være et skarn hvis jeg klagede, for efter løbet var der kage og kaffe, og altså ikke bare en roulade fra DanCake.Næh næh, det var skam kagemand fra bageren – det er klasse! Og som om det ikke var nok, når man nu ikke har formatet til at køre med om de sjove placeringer – så er det jo heldigt at man har heldet i lodtrækningspræmierne – tak til Ceramicspeed! Når nu jeg var så heldig, at vinde så fin en lodtrækningspræmier, og igen lade fruen stå alene en søndag – så er det vist på sin plads med en lille fin buket blomster. Tak for endnu engang at lade mig få fripas skat!

Lions Tour Holstebro 2016 001

Tiden i dag rakte til en plads som nr. 7 i tiden 02:03:07 for de 77 km.

Ses på landevejen.

Valde