Redaktøren på Yding Skovhøj, til Cykling Parts Race, danmarks højeste © Photo: Ole Thisted // AltomCykling.dk
Redaktøren på Yding Skovhøj til Cykling Parts Race - danmarks højeste motionscykelløb © Photo: Ole Thisted // AltomCykling.dk

Højt at flyve til Cykling Parts Race – danmarks højeste motionscykelløb!

Last updated:

Skulle det være gået nogens næse forbi så kørte redaktøren en helvedes masse motionsløb i 2012 – noget som jeg i øvrigt regner med også at gøre i 2013. Et af de første jeg var ude og køre var en dansk klassiker, nemlig Danmarks Højeste, eller som det hedder nu, Cykling parts race – Danmarks Højeste.

Fed Rute, gode depoter, der manglede et par skilte til sidst, og mindre vand i år tak!

Cykling Parts Race har, som mange andre danske motionsløb, taget elektronisk tidstagning og registrering til sig, Sporti stod for den del, Sporti leverer også resultater efter løbet online, det er 100% i orden. Starten var velorganiseret, det var nemt at få udleveret sit startnummer og nemt at finde startstedet.

Selve ruten er rigtigt fed – jeg var meget grøn sidste år (nogen vil mene jeg stadig er meget grøn hehe), så jeg havde meldt mig på 60 kilometers ruten. Den har en masse bakker i begyndelsen, hvorefter den på sidste halvdel flader ud og der kan trædes godt igennem. På 60 kilometer stopper man ikke ved depot, med mindre man virkelig bare er ude og hygge sig, jeg kørte nu alligevel så langsomt forbi depotet på toppen af Yding Skovhøj, at jeg kunne nå at se at det var velassorteret med frugt, chokolade!! og andre gode ting, det kan der ikke klages over.

På den flade strækning til sidst kunne der gives gas, og her har jeg faktisk min eneste anke på løbet, for der manglede lidt skiltning, når man kommer ind i nærheden af mål. Jeg er sådan én der giver mig 100% på de sidste kilometer, og så får man altså både tunnelsyn og hjernen holder op med at fungere optimalt. Det betyder at på steder hvor jeg normalt nok godt kunne finde “hjem” (større er Skanderborg jo heller ikke) – så har jeg altså brug for klar og tydelig skiltning til sidst i løb. Jeg blev nødt til at lade mig indhente af den gruppe jeg havde sat på den sidste stigning inden mål, for at være sikker på at jeg kørte rigtigt.

Det trækker kun en lille smule fra i et ellers godt og velorganiseret løb, mit håb er at der er smidt et par ekstra skilte i år, så folk som mig der ikke er så gode til at orientere sig efter et par timer på cyklen, kan jerne videre, uden at skulle bruge hjernen for meget :) Herunder kan du se 60 kilometers ruten, jeg regner i øvrigt med at melde mig til 140 kilometer i år… det skal nok blive “sjovt”.

Cykling parts race 60 km rute

Vejret var i øvrigt ret dårligt den første time – hvilket man jo på ingen måde kan klandre arrangørerne for, men håber virkelig på bedre vejr i år!

Et rigtigt godt løb, men husk måske lige at tjekke ruten inden afgang!

Jeg endte på en hæderlig 29. plads – med en snitfart på lige omkring de 30 kilometer i timen, I kan se mine data fra løbet på Strava her : Løbsdata  – jeg skulle nok have tjekket ruten lidt i forvejen, for jeg havde faktisk gode ben på dagen og følte mig flyvende op over Ejer Bavnehøj, som jeg troede var dagens store stigning, derfor var det lidt en overraskelse for mig og mine nu knapt så flyvende ben, da jeg pludselig kiggede op i himlen, fra bunden af Yding Skovhøj. Snitfarten blev heller ikke vildt prangende med 21,2 kilometer i timen op ad højen.

Tæt på målet blev jeg som ovenfor beskrevet lidt forvirret, da skiltningen ikke var helt tydelig (for mig) – det kunne det måske også have hjulpet at jeg liiiige havde kigget på et kort inden afgang, det kan i øvrigt anbefales i alle motionsløb, har oplevet at der åbenbart findes personer ude i landet der synes det er hylemorsomt at fjerne skiltningen… den slags kan arrangørerne selvsagt ikke gardere sig imod, så husk at kigge på ruten inden afgang.

Danmarks flotteste cykellandskab

Som en lille sidebemærkning kan det siges at første del af løbet virkelig er noget af det flotteste cykellandskab Danmark har at byde på, så det i sig selv er en fornøjelse at trille igennem, jeg var desværre for udmattet til at tage billeder, da jeg nåede udsigtpunkterne… man skal jo selv klatre op, så I må tage mit ord for at det var flot – eller endnu bedre, selv hoppe på cyklen Kristi Himmelfartsdag (meget symbolsk i øvrigt he he) – d.9 maj, og se det selv.

Vi giver 4 C´er – et rigtigt godt motionscykelløb.

AltomCykling giver løbet 4 Cer