Dette er et af de løb som undertegnede SKAL køre. For det først ligger det lige i min baghave, og jeg kender ruten ud og ind. Kedeligt vil nogen sikkert mene, men det er et af de løb, hvor jeg møder en masse som kommer fra lige netop “mit” pastorat, og så får vi både før, under og efter talt om, hvordan vores optakt har været og vil blive til de fremtidige motionsløb som vi deltager i rundt om i landet. + selvfølgelig kommer alle de dårlige undskyldninger før løbet. “Nah, det er ikke blevet til så meget træning i år – osv…) Tror da pokker med det lorte vejr det har været – hov der var lige en undskyldning mere. ;-)

Af: Henrik “Valde” Nielsen

Det er altså essensen af et godt motionscykelløb, at man hygger sig med ligesindede, om man er til det ene eller andet. Jo jo, der skal skam også være lidt race – i hvert fald for mit vedkommende, så længe jeg kan hænge på. ;-)

Annonce
Cyklo_720-x-90
Det er lørdag d. 30 april, og som sædvane har jeg valgt at tro på vejrguderne – alias Jarnvig, Tanev og alle de andre som havde lovet tørvejr. 10 min før start begynder det selvfølgelig og pisse ned. 100 km ruten er lige blevet sendt afsted, og os på 65 km ruten triller op til starten. BANG og vi er afsted med master de første ca. 4 km, normalt plejer folk lige og skal se om de kan komme lidt længere frem, men i dag kører folk pænt og hensynsfuldt, måske regnvejret har sat en lille dæmper på? Vi er godt 150 startende på de 65 km.

Godt ude af byen, og efter et par skarpe sving, gasser motorcykellisten op – og så gælder det om at hænge på. Hurtigt bliver der dannet flere felter, og jeg har formået at sidde med i den forreste gruppe – tror vi er ca. 30 mand og i hvert fald 1 kvinde. De første 15-16 km bliver kørt i et anstændigt tempo, men så kommer sidevindsstykket, og det er altså ikke lige min kop te! Feltet bliver sprængt i flere små grupper, og jeg må opgive at komme op til en gruppe på ca. 5-6 mand.

De færreste er motionister er gode til det hele

– heldigvis er vi ofte gode til en enkelt ting, jeg er ok opad

Her sidder jeg så alene de næste ca. 10 km før end dagens højeste udfordring – Trehøje Bakke. Formår lige inden bakken, at få indhentet en lille gruppe, og tager mig lige en lille puster før end selve bakken. Jeg kører op foran lige før bakken, for at komme godt ind – og kan se et par stykker som lider lidt længere oppe. De bliver mit mål op ad bakken.

Trehøje Bakke

Jeg når at hente den ene inden toppen, men den sidste må jeg nu jagte efterfølgende på stykket ind mod Sørvad – et meget kupperet stykke, dog uden de store udfordringer rent højdemæssigt. Jeg henter ham, men kommer til at tænke på, hvor smart er det nu lige at køre fra ham, når nu at der igen kommer et sidevindsstykke/modvindsstykke. Så tempoet bliver sat lidt ned, og vi får i samarbejde hentet yderlig en rytter. Vi 3 arbejder rigtig godt sammen de næste 10 km, og der er ca. 25 km tilbage af turen.

Vi kan hele tiden se et par ryttere foran os, og i vores jagt på at nå op, mister vi desværre den ene fra vores lille gruppe. Vi kommer tættere og tættere på, men den er sgu sej vinden, især når man næsten ikke har mere at skyde med. Ca. 10 km før mål lykkedes os det endelig at komme op til de 2, og vi 4 følges pænt ad hele vejen til mål. Tak for turen til Mogens Skovbo Højmose og Claus H. Ibsen fra Spjald LCK, og ikke mindst Erik Jeppesen fra Ceramicspeed Cycling for at være med til at hente de 2 gutter fra Spjald. Godt kørt gutter.

Endnu engang tak til alle omkring løbet og dets afvikling, som igen foregik gnidningsløst. Den pilsner og de 2 røde med brød efterfølgende var især velkommen, og til alle jer som jeg nåede at hilse på – vi ses til næste år.

Ups, synes lige jeg vil nævne en lille ting. Trine Andersen fra Ceramicspeed Cycling blev en flot nr. 2 overall – kun slået af 1 mand, Rasmus Feldballe. Så kom ikke og sig, at kvinder ikke kører hurtigt!

Tak for i dag.

Tiden i dag rakte til en plads som nummer 13 i tiden 1:48:16

Ses på landevejen.

Valde