Midtjysk Siesta, solidarisk punktering og Hadsten Gadeløb

D. 27 juli ”ruller” Hadsten Gade Grand Prix af stablen, hvor blandt andre Tour de France-rytteren Michael Valgren vil deltage. Et løb der i sin enkelthed går ud på at køre så hurtigt som muligt og nå så mange omgange som muligt på den 1,4 km. lange rundstrækning i den midtjyske by Hadsten. 

Af Rasmus Schriver | Foto Rasmus Schriver

Som led i en konkurrence på facebook, hvor læserne skulle gætte på Redaktørens omgangstid på rundstrækningen, drog vi i går mod Hammel for at få “rekordforsøget” logget på Strava!

Der var adskillige gæt på hvor hurtigt Uggi kunne køre omgangen på 1,4 km. i Hadsten, på en rute, som byder på én lang nedkørsel, én lang stigning og én (kort) flad strækning ind i mellem.

To forskellige udlæg blev forsøgt!

Første udlæg var i bedste Contador-stil stående, hakkende og angribende. 47 sekunder tog det at passere opstigningen på ruten med et watt-tal på 918 watt op ad bakken og et gennemsnit på 435 watt på hele runden.

Anden omgang var langt mere kalkulerende, på watt og på syregrænser i bedste Team Sky-stil. 54 sekunder tog det at passere opstigningen med et watt-tal på 699 watt op ad bakken og et gennemsnit på 434 watt på hele runden.

Udfaldet var dog det samme og den endelige tid på en ellers udfordrende rute forblev altså den samme. Med rekorden på 1 minut 53 sekunder in mente, som i øvrigt er sat af den danske tempo-specialist Rasmus Quaade, var AOCs udsendte ganske tilfredse med resultatet.

To deltagere kom tættest på Helle Madsen og Simone Bjørnholt – tillykke med sejren! Smid en besked til AoC – så finder vi ud af om I selv skal køre eller om I vil give billetten til en ven :)

Fed tur med simultan-punktering og midtjysk Siesta!?

Med en kæk fynsk sarkasme og en midtjysk tør humor er det uundgåeligt at kommentere på nogle nedslag i den midtjyske kultur, som blev erfaret undervejs på cykelturen.

For førend at ruten i Hadsten kunne køres skulle de to udsendte pacere en kortere cykeltur på 50 km. fra det indre Silkeborg til Hadsten. En tur som i sin spæde begyndelse efter blot 6 km. leverede ikke blot én men hele to punkteringer – én til hver. Den ene kom sågar mens den anden lappede sin cyklen. Altså i stående stilstand – en solidarisk punktering.

En situation der gjorde turen fra Silkeborg til Hadsten en højspændt og dramatisk affære, som meget vel kunne have blevet en katastrofe, hvis endnu en punktering indtræf. For begge havde til dagens cykeltur kun medbragt én ekstra slange. Og her er det, at spørgsmålene melder sig på banen. For hvad der ellers syntes at være en almindelig fredag i den danske kalender lod til at være dagen, hvor samtlige cykelforretninger valgte at holde ferielukket, eller ”Midtjysk Siesta”, om man vil.

Af alle cykelforretninger, som lå langs den rute, som blev cyklet den dag fra Silkeborg til Hadsten havde kun cykelforretningen ”Lindbergsport” i Hadsten åbent – dog først fra klokken 16.00??. Katastrofen blev dog afværget af en T. Hansen-butik, en butik som i grunden også er grundlagt af Bent Jensen, som er Fynbo, på Fyn har vi forstået at Siesta altså ikke er noget holdbart koncept… o

Tag til Hadsten og oplev en god gang cykelløb

Er man frisk, som de udsendte fra AOC, er turen fra Silkeborg til Hadsten også anbefalelsesværdig. En rute der opildner til snak og konversation. I hvertfald havde begge de udsendte fra AOC taget snakketøjet med den dag og distancen på sammenlagt 102 km. blev gennemført med rig mulighed for at drøfte mere og mindre end bare cykling.

Samtidig skal der lyde en varm anbefaling herfra til gadeløbet i Hadsten, hvis man ønsker en anderledes og udfordrende cykeltur. Det er en rute, som både er teknisk krævende og med garanti fremtvinger mælkesyre i stængerne! 20 minutter lyder måske ikke af meget, men med full gas på den rute, så tænker vi at det vil være rigeligt for de fleste!

Og apropros stænger, så kan det anbefales at følge med, når  i den nærmeste fremtid sætter fokus på emnet: ”Klassiske kommentarer til cykeltyttere der forbryder sig mod  cykelsportens mange regler…” Se f.eks. lige Rasmus´ stænger… det er ikke hvad man kan kalde glatte piper!

En veloverstået cykeltur i Hadsten har efterladt et godt indtryk på AOCs udsendte. Tak til bilisterne for at passe på os, når vi bruger jeres asfalt.

Vi ses i Hadsten på Torsdag!

DU KAN TILMELDE DIG HER: TILMELD DIG HADSTEN GADELØB