Mikkel Bjerg går efter timerekorden i morgen

Mikkel Bjerg skal i morgen forsøge at slå den danske timerekord, og han er fyldt med selvtillid inden opgaven.

PRESSEMEDDELSE

DM i banecykling danner i morgen rammerne om Mikkel Bjergs timekordforsøg på banen i Odense. Her vil Mikkel Bjerg gå efter at slå den danske rekord, som Ole Ritter satte tilbage i 1969 på 48,879 kilometer i timen.

Det burde nemt kunne klares, fastslår Mikkel Bjerg inden forsøget. I hvert fald er han meget optimistisk for, at det nok skal lykkes.

– Det er jo bare den danske timerekord, så det er jo ikke det sværeste. Det er ikke noget problem at slå den, men det kan selvfølgelig være, at jeg har en punktering undervejs. Jeg er ret sikker på, at jeg slår den, også fordi jeg har nogle fordele i forhold til Ole Ritter, siger Mikkel Bjerg.

– 52 kilometer er en milepæl for mig. Det er den barriere, som man snakker om, så det er spændende at se, om jeg kan bryde den. Det bliver specielt at køre en time, for det har jeg aldrig gjort før. Det er ukendt land for mig.

Mikkel Bjerg kommer også til at skæve lidt til den internationale rekord, som han dog nok ikke kommer til at slå.

– Det bliver sjovt at se, hvor jeg ligger mig i det internationale felt. Man bliver bedre, jo flere gange man prøver det, så næste år vil jeg prøve at slå den internationale rekord. Det vil være rigtig stort for mig at tage den en dag, afslutter Mikkel Bjerg.

Mikkel Bjergs time begynder cirka klokken 13.00 lørdag.