Ny Gravel Challenge til August – RAD X

Pack your bike – Race Around Denmark – arrangerer ultra unsupported gravel; 400km, 600km eller 900km, Off Road. Løbet starter i Aarhus og du kan følge deltagerne live på nettet, da de er udstyret med en GPS tracker. Det var der over 25.000 mennesker der gjorde for nylig, da Race Around Denmark ULTRA løb af stabelen (1600KM på landevej). Nu står den på gravel, og noget af det flotteste natur Danmark har at tilbyde. Alle ruter er helt unikke. 

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Er du eventyrer, eller racerkører?

RAD X er for alle, både dem der vil ud og prøve sig af som ultraryttere, men også dem der bare vil have et eventyr på cyklen. Alle distancer sendes afsted torsdag d.30. juli om aftenen, efter man har indtaget et lille hyggeligt måltid mad med de andre deltagere, og en sodavand eller øl. Herefter sendes de max. 75 deltagere afsted klokken 19.00, og man kan så vælge at køre ind i natten uden at sove, eller køre de 3 – 4 timer inden det bliver mørkt og slå lejr.

Der vil også være stor forskel på det gear man har med. De hurtigste pakker et absolut minimum, for at have så lidt vægt med så muligt, for nogle vil det ikke være meget mere end lidt ekstra slanger, og den slags, samt måske en nødsovepose, til at tage en lur i, et shelter, eller hvad man nu ellers kan finde undervejs. Andre giver den full gas med oppakningen, det er sådan en cykel jeg har pakket, til rutetest, som ses på coverbilledet.

Unsupported spirit

Løbet køres unsupported, du må altså ikke få hjælp udefra, ingen familiemedlemmer må køre ud med mad til dig, og du må ikke overnatte hos en ven eller en bekendt. Tommelfingerreglen er at den hjælp du benytter dig af på ruten, skal være tilgængelig for alle. Du må altså gerne købe mad i butikker og sove på vandrehjem, så længe andre deltagere bare har samme mulighed.
Samtidig skal du følge ruten. Der er medaljer til alle deltagere, hvis de gennemfører. For at gennemføre skal du følge ruten (der kan hentes på GPS!).

Kører du forkert, så SKAL du vende tilbage til det sted hvor du er kørt forkert, og starte på ruten igen. Mindre forseelser på under 1000meter kan veksles til en tidsstraf på 2 timer, ved 3 forseelse bliver du DSQet. Du må stadig gennemføre løbet, men vil komme til at stå som DSQ på resultatlisten. Det lyder måske hårdt, men det er en del af unsupported sporten at deltagerne kan følge en rute, så det gælder også i RAD X, også selvom man deltager som Explorer og ikke som Racer.

Dropboks

Nogle løb har strenge krav til tidsgrænser, og selv venner og bekendte der står og hepper på ruten, er ikke tilladt. Så hard-core er RAD X ikke, her har du endda mulighed for at pakke en lille boks inden (20ltr.) med lige det du har lyst til. Boksen bliver stillet til dig halvvejs på udfordringen og du må så tage det du har lyst til i boksen, og fylde den igen med grej du ikke længere har brug for. Grej der ikke kan være i boksen bliver smidt ud.

Der er solgt 12 pladser på 2 dage

Det koster 699 kroner at deltage, hvilket dækker forplejning inden start, dropboks, medalje, 24/7 race service, fotografer på ruten og naturligvis live map med GPS, hvor dine venner og bekendte kan følge dig online! Det bliver et super fedt race. AoC er med til at arrangere det, og vi glæder os til at se dig. Den næste måneds tid tester jeg selv alle 3 ruter, på cyklen der ses på coverbilledet, og vil skrive en masse om de erfaringer, jeg gør med mig bike packing.

Første tur starter tirsdag, hvor planen er at køre 400km ruten, med én overnatning. Jeg er nemlig selv klart mest explorer, og behøver ikke cykle hele natten.. Jeg vil hellere nyde udsigten hele vejen rundt, på de ekstremt flotte ruter – i dagslys.

VI SES TIL RAD X!

TILMELD DIG HER