Danmarks Højeste Motionscykelløb 2018
Alle de onde licensryttere er på vej den rigtige vej rundt om midterhellen...

Optakt: Danmarks Højeste Cykelløb 2019

Kristi Himmelfartsdag er lig med Danmarks Højeste. Sådan har det efterhånden udviklet sig for AoC. Selvom vi for et par år siden var ude med riven på grund af ringe skiltning, så er vi blevet ved at komme – og skiltningen; den fik de styr på sidste år. AoC stillet til start på både 100 km-ruten og Jeppe Tolbøll som repræsentant på 140 km-ruten.

Af: Søren Kuipers

En organisation med styr på sagerne

Danmarks Højeste Cykelløb er garant for er et velstruktureret cykelløb med en flot rute i et varieret terræn med mange stigninger iblandt. Hvis du ikke har kørt løbet før, så lærer du at kende Lyngvej, Yding Skovhøj og mange andre. Start- og målområdet er rykket siden sidste år, så tjek lige op på det, inden du begiver dig afsted. Der er forskellige startgrupper, der er rigtig god forplejning, der er flagvagter og hjælpere på ruten alle de steder det behøves.

Løbet har fem ruter, én på 185 kilometer, én på på 140 kilometer og én på 100 kilomter. Der bliver kørt stærkt på alle disse distancer. Derudover er der 65 kilometer- og 25 kilometerruter.

Løbsforventninger 2019

Jeppe Tolbøll – 140km

Vores spydspids for AoC har noget at se frem til, som forsvarende vinder. Jeppe har haft en lidt blandet sæson, men han virker til at have fået god fart i cyklen igen.

“Jeg forventer en hård og sjov dag på rammen. Sidste år var jeg dygtig og heldig, at komme væk på det helt rigtige tidspunkt og kunne køre 32 km solo til mål og få hurtigste tid. Det vil jeg naturligvis gerne prøve igen i år, men træningen er det vigtigste og samtidig at have det sjovt på de rammer et motionsløb sætter.”

Sådan skal det lyde!

Jonas Zebaoth Jensen – 100km

Jonas har i år gjort et solidt indtryk på AoC. Han har givet en hjæplende hånd med til Dirty Jutland, og da vi manglede en mand til holdløbet i starten af måneden, da stod Jonas klar. Det har kastet endnu en plads på teamet til holdløbet i Tilst. Han har også rullet mange timer med redaktøren, og nu stiller han så til start på 100km-ruten i Skanderborg.

“Mine forventninger til Danmarks Højeste er ikke specielt individuelle. Min form er ikke hvad den var håbet i år, men det går fremad. Derfor forventer jeg at jeg kan hjælpe holdets kaptajner (RED: hvem det så end er) så langt som muligt, og ikke som sidste løb (RED: Bakkeløbet) hvor jeg blev sat på anden bakke, på den næste, og den næste, og Yding og Lyngbakken. Jeg ser frem til at kaptajnerne forhåbentlig kører i top 20. Personligt håber jeg på en top 40, og at mærke en fremgang. Træningen har været god, så det burde være muligt.”

Alléz Jonas – du skal nok klare en top 40. På redaktionen skyder vi ham noget højere oppe.

Daniel Vestergaard – 100km

Vores helt egen tidligere semi-pro, Daniel, har efterhånden ramt en formtop. Han kører stærkt pt. – også selvom han selv kun taler om bagerstop, indkøb og damecykler.

Daniel udtaler: “Alene navnet på løbet virker en smule angstprovokerende og sidst jeg kørte det fik jeg da også en gevaldig justering på den lange rute (140 km). I år er det tid til at prøve kræfter med bakkerne omkring Skanderborg igen, denne gang dog ’kun’ på 100 km’eren, hvor AoC stiller med et stærkt hold. Her er min personlige ambition at sidde med så længe som muligt og få nogle gode km i benene og gerne med lidt mere fart end på de ugentlige cykelture op til Kvickly. Afhængig af om succeskriteriet opnås skal der naturligvis straftrænes i større eller mindre grad den følgende uge. Hvis missionen derimod mislykkes har jeg dog allerede, i god cykelryttertradition, en god undskyldning klar; Jeg havde brugt for mange kræfter til DGI Holdløbet i Tilst tirsdag d. 28. maj og dermed ikke restitueret ordentligt.”

Og den sidste undskyldning kan vi alle bruge – undtagen Jeppe.

Søren Kuipers – 100km

Endelig til skribenten selv.

“I 2018 havde jeg min debut på 100km-ruten. Lad mig sige det med det samme: Jeg havde virkelig set frem til løbet sidste år. Jeg havde luret feltet ret godt af, jeg var i superform og hvis alt flaskede sig, mente jeg selv, at jeg ville kunne køre en podieplacering hjem – som minimum top 5. Jeg endte langt derfra primært pga. sygdom. Formen er i år ikke helt samme sted, men stadig god. Så jeg håber – og tror – på en top 15-placering. Vi på AoC stiller et stærkt hold, så de normalt mange ryttere fra Cykelmagasinet skal nok få hilst på os.”

Ruten, vejret og menneskene gør normalt dagen til en generel skøn dag i det østjyske.

 

Vi ses!