Kongeetapen Uggi Kaldan AltomCyling.dk
Kongeetapen Uggi Kaldan AltomCyling.dk - Alt om Cykling

Postnord Danmark Rundt – Kongeetapen for 6. gang

I morgen starter Postnord Danmark Rundt, for første gang sendes alle etaper live på DR, det bliver fedt. Samtidig arrangerer DCU også et af Danmarks fedeste motionscykelløb, nemlig Kongeetapen. Det var et af de første motionscykelløb redaktøren på AltomCykling.dk nogensinde kørte, i morgen kører jeg det for 6. gang. 

Af Uggi Kaldan 

Kongeetapen

-et af Danmarks fedeste motionsløb?

Ja, det er det altså. Det betyder selvfølgelig ikke at der ikke findes andre rigtig gode motionscykelløb i DK, for det gør der! alligevel skal Kongeetapen fremhæves som noget særligt. Man får lov at følge nøjagtigt den samme rute (på nær nogle få undtagelser) som profferne, det betyder det er ret sjovt at se hele løbet eller sammendrag bagefter, når man sidder og kan tænke, hey der har jeg da lige kørt!

Organisationen bag motionsdelen er også rigtigt god, der er ekstraordinært mange følgemotorcykler og flagvagter, og så er skiltningen outstanding, med andre ord, selve løbet er rigtigt godt arrangeret, eller det var det i hvert fald sidst jeg kørte det i 2016, jeg kunne desværre ikke deltage sidste år. 

Løbet er et A – B løb, og i år starter det i Viborg og slutter i Vejle, det giver nogle logistik udfordringer, men det er med til at give oplevelsen af noget særligt. Det foregår i øvrigt også på en torsdag, hvilket kan give lidt udfordringer med jobbet, men hvilken chef giver ikke fri for at man kan køre et fedt motionscykelløb!? Hehe… det er der nok desværre en del chefer der ikke gør, så meget desto mere grund til at nyde, hvis man er én af de heldige der kan få fri til at cykle 170 kilometer på en helt almindelig torsdag. 

Finalen i Vejle findes ikke mere ikonisk end til Kongeetapen. Du ankommer godt en time inden profferne kører finale. Her er allerede godt fyldt op på Kiddesvej, den afgørende stigning, samt de sidste 200 meter ind til målstregen på toppen, det er en helt unik oplevelse med alle de mennesker der hepper (eller griner lidt) når du kæmper dig opad stigningen på over 20%!

Herunder ses jeg i 2012, det første år jeg cyklede. iPhone på styret som cykelcomputer, hørebøffer i ørerne, og blandet uniform fra LRØ og Concordia… hallo jeg så smart ud :) – men oplevelsen!! – den var fantastisk.

Kiddesvej2012

Forventninger?

-ingen faktisk, men jeg glæder mig! 

For mig personligt er det bare super sjovt at prøve løbet igen, for 6. gang. Formen er nogenlunde, selvom jeg desværre lider lidt af noget ondt i lænden, men det hjælper faktisk at sidde på cyklen, så det er jo en god undskyldning for at komme afsted. 

Jeg starter i den hurtigste startgruppe, +33km/t, det giver lidt et pres for hvis man punkterer eller har en anden defekt så er det svært at holde tidsgrænsen, og man får altså ikke lov at komme ind på den lille strækning hvis man ikke holder tiden nogenlunde, men vi må se hvordan det går. 

Jeg satser på at nå det. 

Kiddesvej2014

Billetter?

Du kan lige nå det!

Der er stadig billetter til salg, og det er sidste dag i dag hvis du skal nå det. De kan købes på hjemmesiden, www.kongeetapen.dk og koster 450 kroner, eller 300 kroner hvis du er licensholder (også motionslicens) hos DCU. 

Vi anbefaler 100% løbet her på AoC – det er en super oplevelse. 

VI SES PÅ TORSDAG!