Forfølgerne Rasmus Fjordside og undertegnede til Ronde van Borum 2015 © Photo: Martin Paldan, GripGrab Media Crew
Lynhurtige Fjordside i front i 2015, men det var altså sjovt for ALLE - ikke bare de forreste! © Paldan // Gripgrab

Ronde van Borum… det er for alle!

I morges køres Ronde van Borum – der er hurtige gutter (og kvinder) til start, og der er knap så hurtige, Peter er én af de knap så hurtige, faktisk overvejede han at melde afbud, alene fordi han ikke synes formen var helt perfekt. Heldigvis skrev han til AoC først, og vi fik ham overtalt til at hoppe på cyklen i morgen, her er et lille skriv fra ham! 

Af: Peter Adolfsen Løhmann

Du kender det sikkert godt: “I år skal det være!” Året er nyt, håbet er lysegrønt og man kan ikke vente med at få kilometrene i benene, meeeen så blev det alligevel ikke helt så mange kilometer alligevel, og når man så står få dage før det går løs til årets første motionscykelløb i Borum, med kun et par håndfulde indendørs træningskilometre i benene, lurer panikken lidt under overfladen.

“De kommer til at køre sindssygt stærkt!” tænker man så, når man løber resultatlisten fra sidste år igennem og genkender nogle af navnene fra de halv- og helprofessionelles rækker.

Pjækketarmen begynder at værke i det fjerne, og man begynder stille og roligt at digte undskyldninger. “Njarh, jeg skal vist også køre lidt flere kilometer for mig selv i stedet for, og så mangler jeg også at ordne det der i haven.” Man kaster et blik på vejrudsigten, og undskyldningen laver næsten sig selv.

Men så var det godt jeg lige skrev til AoC!

Undskyldningerne har banket på hos mig de sidste par uger, så jeg endte med at skrive lidt søgende til arrangøren om sådan nogle “bredere end bredde” idrætsmotionister som mig overhovedet var velsete til et løb som Ronden?
Svaret fra var et rungende ja! ALLE er velkomne og det vil blive pointeret inden start (særligt for de hurtige) – at der skal være plads til alle, og selvom man har hentet nogen med en omgang, så har man ikke mere ret til vejen, end “de langsomme” – ALLE deltagere har lige meget ret til at køre på det niveau de nu kan. Så hvis du som jeg har lagt lidt vel meget energi i undskyldningspoesien de sidste uger, og måske endda tænker at sælge dit startnummer, så ER der altså ikke nogen undskyldning: Kom nu afsted på søndag, du er ikke alene med en målsætning der “bare” hedder at gennemføre!
Ja, det kommer til at blæse på søndag, og ja, vi får måske også lidt vand, hvis vi kender april ret. Men det er detaljer: Tænk på hvor fedt det er at sidde på cyklen i et felt (ja, okay, de cirka 5 minutter efter den officielle start er givet det kan lade sig gøre). Hvor man har lov til at være et begejstret lille barn igen, der kan lege man kører Tour de France. Hvor man kan være en del af den hyggelige og gode stemning, jeg altid har oplevet omkring motionscykelløb. Og hvor der er nogle arrangører, der ser ud til at have knoklet for netop at gøre rammerne så gode som muligt.
Ja, nu jeg tænker over kan jeg faktisk slet ikke lade være med at komme afsted. Og når du tænker over det, kan du heller ikke – om ikke andet, så fordi jeg får brug til nogen at trække mig igennem i pelikan-modvinden og i mål inden tidstagningen lukker :-)
Vel mødt på søndag!
Mvh,
Peter, startnummer 28