Rundt om Horsens 2022

Augustkalenderen bugner af fede motionscykelløb, og Horsens Amatør Cykleklub arrangerer igen et større motionscykelløb – Rundt om Horsens. Vi er blevet inviteret med til løbet i weekenden 13.-14.august; en weekend som byder på masser af cykeloplevelser rundt i det danske land. Kom afsted, det skal nok blive sjovt! 
Af: Søren Kuipers

En weekend for cykelmotionister

Weekenden lørdag den 13. august og søndag den 14. august er et sandt mekka for cykelentusiaster med hang til racercykel. Kaster man et blik på sportstimings løbsoversigt, kan man – udover Rundt om Horsens – se, at der er masser løb: Det allerede legendariske Hansens Cykelløb, Fjordløbet i Randers, et linjeløb på Nordsjælland og Blåvandshuk Rundt. Dertil mener jeg også, at Tour de Vestfyn køres samme weekend, og så er der garanteret endnu flere events, som jeg ikke er vidende om.

Jeg har talt med løbsarrangør Keld Schousbøll, som håber at se flest mulige i det sydøstjyske søndag den 14. august. Keld rapporter om stor glæde ved at Rundt om Horsens genopstår i 2022.

Rundt om Horsens køres i et kraftigt kuperet terræn omkring det naturskønne Horsens, og som min makker på dagen – Kasper – knastørt bemærker: ‘Det er sgu da mere Nord for Horsens end Rundt om Horsens!’ – bare så man er forberedt. Kasper havde nok håbet på lidt færre højdemeter.

Udfordringer til de fleste

Der køres på tre forskellige ruter som alle går ud nord for byen, og i takt med distancen øges stiger sværhedsgraden ligeså.

Her er en oversigt over de tre ruter.

  • 60Km med 555 højdemeter, start kl. 10.30
  • 92Km med 904 højdemeter, start kl. 09.30
  • 143Km med 1373 højdemeter, start kl. 08.30

Tjekker man arrangørernes hjemmeside ud, så ser det ud som om Rundt om Horsens forsøger sig med et lækkert setup til en rimelig pris. Der er tydelig rutemarkering, og der er indlagte depoter ved Yding Kirke samt ved Lundum Kirke.

Derudover er der i målområdet forfriskninger, når man viser sit startnummer, samt mulighed for at købe yderligere mad og drikke. Der er lodtrækningspræmier, og lidt andet i posen med startnummeret. Startgebyret er mellem 170kr-250kr, og der er tidstagning og en drikkedunk med ruteprofilen afbilledet.

AoC stiller 3 mand til start, og vi glæder os!

Tilmelding her – SPORTSTIMING