Sjaelland Rundt 2012
I mål efter 10 timer, med fin medalje på den gamle Giant cykel © Foto: Uggi Kaldan

Sjælland Rundt 2018 – AOC vender tilbage

AoCs nye motions og gear skribent Kent Langaa tager til Sjælland Rundt på lørdag. Faktisk var det ét af de første løb redaktøren her på bloggen cyklede. Det var Tilbage i 2012 og det holdt hårdt at komme i mål, men det lykkedes, trods en knækket eger og et skævt baghjul de sidste 100km!  Lad os håbe Kent undgår defekter og får et fedt løb! 

Af Kent Langaa | På billedet; redaktøren i mål i 2012. 

Challenge yourself

En gang i mellem skal man gøre noget, der flytter ens grænser. Det har jeg tænkt mig at gøre på Lørdag, hvor jeg stiller op i det 305 km lange Sjælland rundt på cykel.

Sjælland rundt på cykel er et af de gamle veletablerede motionsløb i Danmark. Det blev kørt første gang i 1980, hvor starten gik fra Køge Torv, og man blev sendt afsted omkring midnat. Gudskelov (i trafiksikkerhedens navn) skal man ikke køre hele natten i dag, selv om natteløb altid giver en intens stemning.

Det var Matti Breschel’s farfar, der fik ideen til løbet efter han havde deltaget i det store svenske løb, Vättern Rundt. Køge Cykel Rings venner’s formand greb ideen og fik stablet det første løb på benene.
I dag går starten fra Køge havn fra tidlig morgen, og der er ca. 1400 deltagere, der har tænkt sig at cykle en tur i det smukke sjællandske landskab. Det kan godt være, at det sjællandske landskab ser smukt ud, men ruten kræver seriøs forberedelse, da den ud over 305 km også byder på ca. 2200 højdemeter.
For mit eget vedkommende, er jeg typen, der ikke er så god til smerte, ej heller specielt udholdende. Men jeg har dog gennemført Dirty Jutland og Skjoldenæsholmløbet i år, så mon ikke jeg kommer igennem.

Løbet arrangeres af Køge Sportevent, som er en non-profit organisation. Hvert år uddeler de penge til de idrætsklubber og humanitære foreninger, der bidrager til arrangementet.

VI SES PÅ LØRDAG!

Vil du også udfordre dig selv, så find mere info her: http://kogesportevent.dk/sjaelland-rundt-pa-cykel