Stjerne Tour Grindsted 2015
Som det kan ses af diplomet formår Henrik at holde sig lige over de 30 i snit, det er sgu ok Henrik!

Sydbank Stjerne Tour de Grindsted 2015

Skal skal ikke.. 3 dage med sygdom er ikke lige den optimale forberedelse til et cykelløb på 125 km. Men nu har jeg kørt løbet de sidste 3 år, og havde glædet mig til at komme af sted for 4 gang, især fordi de lange ruter til Stjerne Tour de Grindsted er blevet helt lavet om i år – flere højdemeter, lige noget for mig. Vejrudsigten helt ok ud, så skulle man da være virkelig syg for ikke at komme af sted. Har også været så letsindig at tilmelde mig Den Jydske Udfording – “den hårde”, der er også en barsk udgave… måske næste år.  Grindsted er første etape, af i alt 3. herefter kommer Grejsdalsløbet med ruten på de 135 km, som jeg kørte i går og til sidst kører Cycling Parts Race DKs Højeste 2015 med 140 km, det er allerede på torsdag! 

Af: Henrik “Valde” Nielsen

Den Jyske udfordring starter i Grindsted

Som sædvane så kører jeg tidligt af sted for at mærke stemningen før løbet, og fordi jeg havde en lille plan om, at jeg lige ville nå at hilse på gutterne fra Team Tom´s Tasty Turkey inden de gik i gang med dagens udfordring på den lange rute – 180 km. Godt det ikke var mig, for så er jeg bange for at jeg var blevet hentet med blå blink.

Egne forventninger til dagens løb – ikke rigtig nogen, da jeg virkelig var i tvivl om kroppen ville det som hjernen gerne ville, nemlig stå på første side på resultatlisten – altså i top 50. Lad mig bare udløse spændingen – kroppen vandt…

Klokken nærmer sig 9:33, hvor jeg har start. Speakeren taler os frem til startlinjen, og lover at han personligt har sørget for, at der vil være læ på hele ruten – han løj! Vi kommer godt af sted med master ud af byen, og tempoet ligger vel omkring de 35 på de første 10 km. Mærker lige benene efter, og tager et par føringer – de er sgu gode! Skruer lidt op for blusset, og inden længe finder jeg ud af, at jeg faktisk er kørt fra gruppen – og kan begynde at ane gruppen som er sendt af sted 3 min før os. Ved at de første bakker vil komme efter ca. 25 km, så håber lidt på at jeg kan nå op til fragmenter af gruppen som er sendt af sted før os. Det lykkedes med lidt hjælp fra min “egen” gruppe, som har hentet mig igen.

Klassiske bakker i Ådalen, ja tak!

Fra ca. 25 km til 75 km er ruten meget kuperet, med mange at de kendte bakker fra Ådalen og omegn. Det er lige mig, elsker bakker, ikke fordi jeg er den hurtigste – nok mere fordi jeg så sjældent i dagligdagen oplever rigtige bakker. Kommer nemlig fra det flade Midtjylland.

Blue Hors bliver forceret i fin stil, vi mister faktisk en mand opad, men jeg sidder med et fantastisk overskud på dette tidspunkt, men synes egentlig det er lidt en skam med ham der ryger af, da han har været en stor motor på de flade stykker indtil nu. Så jeg lader mig falde tilbage for at agere hjælperytter, og så går jagten ellers for at komme tilbage til gruppen på ca. 8 mand. Aldrig har jeg kørt så godt, og det lykkedes med min følgesvend på hjul at komme tilbage til gruppen – og jeg får et kæmpe tak. Så kommer Tørskind, og det kører bare for mig i dag – så sætter faktisk gruppen, men venter på toppen. For er godt klar over, at lige pludselig kommer modvinden, og modvind og mig er altså ikke gode venner.

De ægte danske bjerge er… vind!

Flere bakker bliver forceret, og alt går efter planen, som er at finde en god gruppe hvor jeg kan side med. Vi nærmer os 85-90 km, og indtil videre har vi kørt med et snit på 34-35 stykker. Så kommer vendepunktet. Vi skal mod Grindsted igen, og de sidste 35 km skal køres i åben landskab med modvind. Jeg hænger på de første 4-5 km, men så siger kroppen simpelthen stop. Jeg kører nærmest baglæns, og må se mit top 50 resultat blæse langt væk.

De sidste 30 kilometer kører jeg nærmest alene. Prøver at hænge på, når der kommer bagfra kørende, men er fuldstændig tappet for energi. Så triller vel af sted med ca. 27 kmt, og håber bare på at mareridtet snart er slut – er virkelig flad! – og ikke nok med det, så kommer jeg til at køre forkert, hvilket jeg ikke er den eneste der har gjorde. Ca. 100 mand måtte lige ud på ekstra tur på 3-4 km – ikke lige hvad jeg havde brug for på det her tidspunkt, der manglede måske et skilt?

Jeg triller i ensom majestæt over strengen med en tid som hedder 4:00:50 som rækker til en placering som nr. 146 – ikke tilfreds, men optakten taget i betragtning så er det som frygtet.

Tak for et godt løb.

Der skal lyde en stor tak til ruteplanlæggerne, selv med den lille svipser in mente, dejligt med nogle nye udfordringer på ruten, og flagofficials var venlige og smilende, og kom med opmuntrende ord – især da jeg led var det en stor hjælp. Som altid til Stjernetour, så er der styr på tingene. Hurtig ekspedition både før og efter løbet, og go stemning. Den fadøl efter løbet var jeg især glad for. Jeg kommer helt sikkert igen næste år.

Med venlig hilsen

Henrik “Valde” Nielsen – Team AoC