Sydbank Stjernetour de Grindsted

Traditionen tro kører jeg igen dette fede løb, som er et årets bedste hvad angår en god oplevelse i smukke omgivelser. Sidste år havde jeg op til løbet været noget sygdomsramt, så i år skal den ha fuld skrue! Fik den egentlig også sidste år, men kroppen kunne ikke følge med. ;-)

Af: Henrik “Valde” Nielsen

2. etape af “Den Jyske Udfordring”

Gør som jeg og deltag i dette nye tiltag, hvor du over 3 løb konkurrerer om æren som den hurtigste i samlet. Det hele starter med DKs højeste d.5. maj, Sydbank Stjernetour d.7.maj og til sidst “Grejsdalsløbet” d.15. maj. Man kan deltage i 2 kategorier DEN BARSKE på 580km og 5800 højdemeter, eller DEN HÅRDE på 400km, + 3900 højdemeter. Skal hilse og sige, at den er altså hårde er hård nok – deltog sidste år med et hæderligt resultat til følge: www.sporti.dk/denjyskeudfordring.

Meget at glæde sig til – og et motionsløb hvor alle kan være med.

Størstedelen af Stjernetouren køres ad mindre og sparsomt trafikerede veje, og der er god skiltning hele vejen rundt – dog var der nogen som sidste år synes at det skulle være sjovt at flytte et enkelt skilt, som betød en lille ekstra tur på ca. 3-4 km. Blev selv ramt at denne lille gimmick sidste år, og selvfølgelig lige på det tidspunkt hvor jeg var allermest ramt. Arrangørerne har lovet foranstaltninger så det ikke gentager sig, men drengestrenger kan man jo desværre ikke helt gardere sig imod. Turen bliver jo ikke mindre sjov af den grund – husk der en masse frivillige som gør deres absolut ypperste for, at du og jeg har en go oplevelse.

Det er altså en meget skøn og afvekslende tur der venter os, med masser af gode “forhindringer” som eksempelvis Tørskind, Blue Horse og Vejle Ådal. Med en god cykel og lidt træning kan alle være med på 62 km ruten. 100 km ruten er for rytterne der ikke ønsker de mest stejle bakker. Skal den ha lige et nyk mere, så meld dig til ruten på de 125 km med ca. 900 højdemeter. Det er den rute som undertegnende kører, kom og slå mig – og lad os få en sludder efter løbet. Du må gerne prale hvis du har slået mig. ;-) Er du til lange udfordringer kan jeg anbefale at prøve kræfter med den lange på 180 km og ca. 1300 højdemeter – her skal du nok få din sag for.

Ses på landevejen.

Valde

Editor Motion