Test: Ventoux – tøjet; ikke bjerget

Sommeren er som bekendt agurketid, så da jeg fik muligheden for at teste lidt sportstøj af mærket Ventoux, stillet til rådighed af Cyclingshop.dk, da var det oplagt at trække i en agurkefarvet dragt bestående af en Jersey og Bib Shorts – i serien Rasmus 

Første indtryk

– et helt ok sæt tøj

Mit indtryk er, at Ventouxcykeltøjet er et standard cykelsæt, hvor trøjen er ganske cool i udseendet, mens bibs er en anelse for farverige til min smag. Jeg foretrækker mørke, ensfarvede shorts uden alt for meget farve, men er man til et friskt look så er udseendet lige i skabet.

Ventoux Rasmus
Tøjet er friskt at se på; trøjen har gode ærmeafslutninger og meshpaneler, bukserne fine kompressions afslutninger.

Størrelsen på bibs stemmer overens med den størrelse jeg normalt bruger og pasformen er god, stramme hvor de skal være stramme. Derimod så forekommer jersey mig en anelse stor i størrelsen – både omkring armene og skuldrene og til dels også længden, så her vil min anbefaling være at gå en størrelse mindre end du plejer. Jeg vælger normalt altid large (sjældent med dårligt resultat). Bib i large var perfekt – trøjen havde jeg nok ønsket et nummer mindre.

Tøjet i brug

-det fungerer som det skal!

Tøjet er middelklasse, men rigtigt fint til prisen. Kvaliteten af trøjen er god. Jeg har prøvet tøjet i cirka 20 grader og med blandet dansk sommervejr; sveden transporteres fint væk fra kroppen, og der er et godt mix af materialer i trøjen. Bukserne er en udmærket træningsbuks til de kortere ture. Jeg ville ikke trække dem på til en længere Grand Fondo eller en 150km rulletur med gutterne; da er puden ikke helt god nok – efter min mening. Men som pendlershorts, til begynderen eller til en tur på hometraineren er det et godt valg.

Overall vurderer jeg tøjet som et standard sæt cykeltøj. Tøjet kommer i forskellige farvekombinationer. Skulle jeg investere i dette tøj, kunne det være en fordel at bruge det i de sene aftentimer eller i skoven, for synligt det er det. Farverne springer kraftigt i øjnene selv på en typisk dansk grøn sommerdag. Træner man mange lange ture og motionsløb på over 100 kilometer kommer buksen dog til kort.

Ventoux Rasmus fåes hos Cyclingshop.dk og koster 649,- kroner pr. del

Ventoux Layer One

– med korte og lange ærmer

Med i pakken fra Cyclingshop.dk var også nogle svedtrøjer, ligeledes af mærket Ventoux, de blev naturligvis også testet. Svedtrøjer kan enten kan fungere som inderste lag under jerseyen, som løbetrøje eller måske endda som svedtrøje på skituren.

Ventoux Svedundertrøjer

Her er der virkelig tale om et godt køb, synes jeg. Kvaliteten er super god prisen taget i betragtning: begge trøjer fås lige nu til 299 kroner. Det er en super skarp pris, her får du noget for pengene.

Trøjerne er meget strækbare, bløde og tilpas i tykkelsen. De er ikke megatynde, men heller ikke tykke – så et base layer, som kan bruges til meget forskellig sport i forskelligt vejrlig. Det er funktionelt og det kan jeg lide.

Pasformen er tætsiddende, og jeg synes large passer mig ganske godt (højde 184cm og ikke helt slank). Nogen vil måske foretrække tøjet helt slimline – vælg da en størrelse mindre.

Ventoux Svedundertrøjer fåes hos Cyclingshop.dk og koster 299,- kroner for et sæt.

Skal jeg købe det?

– det kan du sagtens

Hvis du er begynder eller ikke cykler mange lange ture og trænger til lidt nyt i cykelgarderoben, så er Ventoux Rasmus et glimrende valg. Det vælter ikke budgettet og hvis du samtidig er til knald på farverne så bliver du helt sikkert glad for et sæt Rasmus. Svedtrøjerne kan jeg anbefale til alle både garvede supermotionister og begyndere, her får du virkeligt noget brugbart tøj til alle niveauer og til en absolut fair pris.

Ventoux: Navnet på tøjet rækker mod højderne – men Rasmus serien når ikke helt op i himlen, det havde jeg dog heller ikke forventet til prisen, deres baselayer er til gengæld spitzenklasse.

Der var også smidt en cykelkasket med – fra Ventoux – jeg har et stort hoved, så den har endnu ikke været i nærheden af panden, men den er god til børn. Min søn på halvandet år har fået sig en fin sommerkasket hehe!

Tak for prøverne og god vind til alle.

// Søren Kuipers