Foto © R.P - Foto (Ronni)

Vestjysk Bank Bakkeløb

Kom ud og kør på cykel og støt arrangørerne! 

Flere og flere løb og arrangementer bliver efterhånden gennemført igen. Vestjysk Bank Bakkeløb afholdt af Ringkøbing Cykle Club er endnu et. Normalt bliver det afholdt i maj måned. Nu er datoen onsdag aften den 25. august.  I 2019 kørte jeg løbet – og det er et vaskeægte hverdagsaftenræs. Afsted med dig, hvis du er på de kanter.

Tidligere har vi på AoC agiteret for at komme ud og køre de motionsløb, som løbsarrangørerne ihærdigt forsøger at stable på benene. Budskabet er fortsat det samme. Kom afsted! Efter sidste indlæg om dette emne var der et par læsere, som bl.a. kritiserede visse løb for at tage for høj en pris. Det kan ikke blive en undskyldning denne onsdag aften i det vestjyske. Det koster ikke meget.

Vestjysk Bank Bakkeløb i Torsted (nær Ringkøbing)

Vestjysk Bank Bakkeløb – Rundt om Kronheden er et sted i det ellers flade Vestjylland, hvor der er fundet et par halvlange bakker. Ruten er 16km, og man kan køre runden 2, 3 eller 4 gange. Prisen er i bund: 50kroner hvis du kører 2 eller 3 runder. 80kroner hvis du tager alle fire. Og der er både øl/vand og grillpølser efterfølgende – også en del af prisen. Det er billigt! Du tilmelder dig på dagen, der er ingen tidstagning – det er lige til at finde ud af.

Arrangørerne er stolte af deres lille cykelløb. De glæder sig til at vise området frem, da der er meget uberørt natur med mulighed for at se de store krondyr. Sidst så jeg vidst ikke andet end trimmede lægge og sorten for øjnene. Der er også klubber, som bruger løbet i deres ugentlige klubtræning eller som holdløbstræning.

Hvem kommer?

Uanset om du er dame eller herremotionist, om du er lynhurtig eller bare trænger til en god gang motion, så er du velkommen. Der stiller med garanti lokale superhold til start, hvis du skal køre med over 40km/t i snit: CeramicSpeed, Crankalicious og des lige plejer at holde farten urimelig høj.

De unge er velkomne!

Arrangørerne håber i år at kunne tiltrække klubber, hvor der er ungdomsryttere, som måske gerne vil prøve at køre mod andre unge med fart i benene. Jan Jørgensen fra Ringkøbing Cykle Club: “Vi har erfaret, at der ikke er ret mange motionsløb for de unge. Mange ungdoms- og juniorryttere er måske ikke klar til den store scene, men vi håber at løbet kan inspirere dem til at prøve at køre mod hinanden eller andre unge fra naboklubben.” Tankerne er gode, og det kræver så selvfølgelig, at der er plads til dem i felterne. Det håber jeg virkelig, at der er.

I 2019 kørte jeg løbet, og udover at der var en hyggelig aften, så kostede det også adskillige tændstikker. Jeg kom med forreste gruppe rundt, men det holdt ufatteligt hårdt. Så vær klar og skarp, når du møder op i Torsted. Du kan læse om mine oplevelser sidst jeg var i Torsted her.

Afslutningsvist siger Jan igen lettere henkastet: “Husk at der efter løbet er der gratis vand og øl og gode grillpølser til alle deltagere. Der vil også være præmier, som gives ved lodtrækning på startnummer.”

Tid: Onsdag den 25. august kl. 18.30 – indskrivning fra kl. 17.30.

Sted: Torsted Skole (Torstedvej)

Kom afsted! 

Sørg nu bare for at komme afsted, kom ud, cykl hurtigt, langsomt, alene eller med dine bedste venner.

Nyd det, og nyd at vi kan igen.